۱۹ آذر ۱۴۰۰، ۱۵:۴۸
کد خبرنگار: 750
کد خبر: 84572159
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کشت گیاهان دارویی در سه هزار و ۵۰۰ هکتار از مراتع استان سمنان آغاز شد

شاهرود- ایرنا- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با بیان اینکه در سه هزار و ۵۰۰ هکتار از مراتع استان گیاهان دارویی کشت می شود، گفت: پویش مردمی کاشت بذر و نهال گیاهان دارویی از منطقه قطری شاهرود آغاز شد.   

جعفر مرادی حقیقی روز جمعه در آیین کشت گیاهان دارویی و صنعتی مراتع شهرستان شاهرود حوضه آبخیز ابر در گفت و گو با ایرنا افزود: با آغاز بارش‌های پاییزی، عملیات کاشت گیاهان دارویی و صنعتی شامل باریجه، آنغوزه، وشق و بادام کوهی به روش های بذرپاشی، بذرکاری و کپه کاری در مراتع قطری شاهرود آغاز شد.

وی با بیان اینکه طرح کشت گیاهان دارویی با مشارکت مرتع‌داران و در راستای اقتصادی کردن مراتع و بهبود معیشت بهره‌برداران و جوامع محلی اجرا می‌شود، ابراز داشت: از پنج سال گذشته تاکنون بیش از ۲۰ هزار هکتار از مراتع استان سمنان زیر کشت گیاهان دارویی و صنعتی در قالب طرح های تلفیقی رفته است.

به گفته وی، بذرهای مورد نیاز کاشت این گیاهان توسط اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان در اختیار بهره‌برداران و مرتع‌داران قرار می گیرد.

مرادی حقیقی با بیان اینکه بهره برداری از این گیاهان زمینه رونق اقتصادی مرتع داران و افزایش درآمد آنها را محقق می کند، تصریح کرد: با اجرای طرح های تلفیقی مرتع داری و استفاده از سایر ظرفیت های موجود در مراتع از جمله گیاهان دارویی علاوه بر افزایش درآمد بهره برداران موجب کاهش فشار چرای دام در مراتع، حفظ پوشش گیاهی و منابع ژنتیکی گیاهی شده و زمینه صادرات و ارزآوری برای کشور را فراهم می کند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با اشاره به اینکه در استان ۱۳۰ گونه گیاهی دارویی، صنعتی و خوراکی شناسایی شده است، افزود: توسعه پوشش گیاهی و اقتصادی کردن مراتع در راستای بهبود معیشت جوامع محلی از اهداف اجرای این طرح است.

مرادی حقیقی از اجرای پویش مردمی بذرکاری برای احیای ۱۰ هزار هکتار از عرصه های منابع طبیعی استان سمنان بمناسبت "روزجهانی خاک"در پارک جنگلی کومش شهرستان سمنان در روز ۱۴ آذر خبر داد.

پویش «ایران سرسبز»، هر ایرانی یک درخت تا پایان اسفند سال جاری ادامه خواهد داشت.

این پویش مردمی با مشارکت دوستداران محیط زیست و منابع طبیعی، همراهی و همکاری شورای اسلامی روستاها، مردم، جوامع محلی، مسوولان دولتی و محلی، تشکل های زیست محیطی، بسیج سازندگی، هلال احمر با هدف حفظ و احیای جنگل‌ها، مراتع و عرصه های بیابانی اجرا می شود.

 وسعت مراتع و عرصه های بیابانی شهرستان شاهرود به ترتیب حدود یک میلیون و ۷۵۰ هزارهکتار و ۲ میلیون ۳۰۰ هزار هکتار است.

از ۹.۷ میلیون هکتار وسعت استان سمنان، ۵۵ درصد نواحی بیابان و خشک، ۳۸.۵ درصد مراتع، ۲ درصد اراضی کشاورزی و ۳.۶ درصد جنگل است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha