سفره گیلانی بواسطه عطر، اصالت و سلامت و قرارگیری رشت در شبکه شهرهای خلاق شهرت جهانی یافته است و طعم خوش ماهی سفید برشته در کنار باقلا قاتوق، ترشی هفت تا بیجار ،سیر ترشی، ترب سفید ، زیتون پرورده و بیش از ۲۵۰ نوع غذای شناخته شده گیلانی در فضای مه آلود و بارانی شمال لذتی ماندگار می آفریند.
جغرافیای تغذیه امروزه از اهداف پرطرفدار و پردرآمد در کشورهای پیشرو در صنعت گردشگری محسوب میشود؛اهمیت این مساله تا بدانجاست که شبکه شهرهای خلاق یونسکو، خوراک شناسی را نیز در کنار ۶ حوزه خلاق دیگر از جمله صنایع دستی، هنرهای بومی ، هنرهای رسانهای ،فیلم ،طراحی، ادبیات و موسیقی پوشش میدهد و رشت نیز از سال ۹۴ به عضویت این شبکه در حوزه خوراک پیوست.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان گفت : جشنواره " غذای سالم برای زندگی سالم " امروز در پاسداشت ششمین سال اعلام رشت بعنوان شهر خلاق یونسکو و بمناسبت گرامیداشت روز پرستار با همکاری دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد.
حمیدرضا آذرپور روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: جشنواره یادشده با حضور ۳۸ پرستار برگزار و درآمد حاصل از فروش غذاهای عرضه شده به نفع بیماران دچار سوختگی نیازمند هزینه شد.
وی اظهار داشت: در سال ۲۰۱۵ رشت به عضویت شبکه شهرهای خلاق جهان پیوست و در ۱۲ دی ماه ۲۰۱۹ بار دیگر بر این عنوان از سوی یونسکو تاکید شد.
معاون گردشگری گیلان گفت: این استان پیش از پیوستن به شهر خلاق یونسکو ،گردشگری خوراک را مورد توجه قرار داد بطوریکه تاکنون ۱۶ غذای گیلان از جمله پخت تیانحلوا خشک بیجار، خورش ترش واش، سیاهپلو لنگرود، بادمجان شکمپر، پنیر برشته، کالکباب، باقلاوابیج در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
آذرپور تاکید کرد: رستوران های گیلان به گنجاندن غذاهای محلی در فهرست غذایی شان ملزم هستند و بدلیل استقبال گردشگران از غذاهای محلی گیلان تقریباً ۸۰ درصد عناوین غذایی رستوران های مطرح استان را غذاهای گیلان تشکیل می دهند.
وی هدف از برگزاری جشنواره یادشده با حضور پرستاران را تاکید و ترویج بر فرهنگ غذایی سالم از سوی قشری عنوان کرد که خود نماد حمایت از سلامت جامعه هستند.
گردشگری فرهنگی در گذر زمان مخاطبان بسیاری یافته و گیلان یکی از کانونهای مهم گردشگری کشور است که بواسطه قدمت، پیشینه و خلاقیت، هر سال گردشگران فرهنگی بسیاری را جلب می کند و امروز گردشگری خوراک به یکی از جاذبه های پر طرفدار گیلان تبدیل شده است.
در سال ۲۰۱۵ رشت به عضویت شبکه شهرهای خلاق جهان پیوست و در ۱۲ دی ماه ۲۰۱۹ بار دیگر بر این عنوان از سوی یونسکو تاکید شد.
رشت -ایرنا- امروزه غذا بخشی از هویت جوامع است و پرستاران گیلانی در رشت ،شهر جهانی خوراک ، طعم غذاهای بومی و محلی شان را در قالب جشنواره " غذای سالم برای زندگی سالم" برای کمک به درمان بیماران به میدان آوردند.
اخبار مرتبط
-
استاد دانشگاه و راهنمای گردشگری:
ثبت ملی و جهانی خوراک و نوشیدنیهای سنتی و محلی جدیتر دنبال شود
تهران- ایرنا- استاد دانشگاه و راهنمای گردشگری گفت: برای توسعه و برندسازی «گردشگری خوراک» باید…
-
سهم سفره گیلانی از گستره گردشگری
رشت - ایرنا - سفره گیلانی بواسطه عطر، اصالت و سلامت و قرارگیری رشت در شبکه شهرهای خلاق شهرت…
-
مدرس دانشگاه و پژوهشگر خوراک:
گام نخست توسعه گردشگری خوراک، سیاستگذاری و راهبرد دولتی است
تهران- ایرنا- مدرس دانشگاه و پژوهشگر خوراک گفت: دولت برای رشد و توسعه گردشگری خوراک باید در…
-
طرز تهیه میرزا قاسمی سنتی؛ رشت را به خانه بیاورید
میرزا قاسمی در گیلان و برخی از شهرها با برنج سرو میشود.
-
غذاهای گیلانی؛ طعم، تنوع و چند داستان دیگر
شهرت غذاهای گیلانی به دلیل تنوع بسیار زیاد آن بوده و تعداد غذاهایی که در این استان پخته میشوند…
-
فوت و فنهای تهیه باقلاقاتق؛ گیاهی و جذاب
ایرنا زندگی- باقلاقاتق یکی از غذاهای محلی استان گیلان است که گیاهی است و ترکیبی از انواع طعمهای…
نظر شما