۹ کتابخانه سیار و ثابت روستایی در سردشت راه‌اندازی می‌شود

مهاباد- ایرنا- فرماندار سردشت گفت: در راستای افزایش سرانه فضای کتابخانه ۶ باب کتابخانه ثابت و ۳ کتابخانه سیار در روستاهای مرزی  این شهرستان راه اندازی می شود.

لقمان خسروپورآذر روز شنبه در دیدار با مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان غربی گفت: در این شهرستان سه باب کتابخانه نهادی شامل ابن سینا، مجتمع فرهنگی و شهر میرآباد با بیش از ۶۰ هزار جلد کتاب وجود دارد که سرانه فضای کتابخانه  برای هر ۱۰۰ نفر ۱.۲ متر مربع یعنی برای هر ۳۶ هزار نفر یک کتابخانه و برای هر ۲.۵ نفر یک جلد کتاب وجود دارد.

وی با بیان اینکه یکی از کتابخانه ها نیز حتی قرائت خانه ندارد، افزود: سرانه فضای کتابخانه در این شهرستان نسبت به استاندارد آن بسیار کم است و وضعیت مطلوبی ندارد که بایستی در این حوزه نگاه ویژه ای به آن شود.

وی بیان کرد: برای جبران کمبودها نیاز به اقدامات اساسی است که راه اندازی کتابخانه روستایی در روستاهای پرجمعیت و کتابخانه های سیار می تواند بهترین راهکار باشد.

فرماندار سردشت گفت: ۶ باب ساختمان با همکاری بخشداری ها در روستاهای مرزی پر جمعیت شهرستان تعیین و اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان نیز بایستی جهت تامین نیرو، کتاب و تجهیز آن اقدام کند.

وی همچنین اظهار کرد: به همین منظور نیز سه خودرو توسط خیرین تامین خواهد شد تا بتوان کتابخانه سیار روستایی راه اندازی شوند.

مدیر کل کتابخانه های عمومی آذربایجان غربی نیز در این دیدار گفت: توسعه فضای کتابخانه یکی از اولویت های مهم اداره کل کتابخانه های عمومی به  خصوص در شهرهای فاقد کتابخانه و روستاهای پرجمعیت است.
خدیجه معصومی افزود: در راستای توسعه فضای کتابخانه های عمومی درصدد بهره گیری از ساختمان های مازاد هستیم که به اداره کل کتابخانه های عمومی معرفی شوند .

وی بیان کرد: در مناطق محروم و روستاهای پر جمعیت که فعلا امکان راه اندازی کتابخانه عمومی وجود ندارد می توان پیشخوان کتابخانه راه اندازی کرد که مستلزم معرفی فضا توسط مسئولین شهرها و روستا برای راه اندازی توسط این اداره کل است.

معصومی اضافه کرد: ایجاد کتابخانه های مشارکتی نیز یکی از راه های توسعه فضای کتابخانه ای است که در تامین منابع ، نیرو و نرام افزاری به قدر توان به سازمان ها و خیرین درخواست کننده مساعدت می کنیم.

مدیر کل کتابخانه های عمومی آذربایجان غربی با بیان اینکه تخصیص سه دستگاه خودرو و ۶ باب ساختمان قول مساعد جهت تامین نیرو و تجهیزات کتابخانه ها را داد.

در پایان مقرر شد با تخصیص ساختمان در ۶ روستای پر جمعیت مرزی توسط بخشداران ، اداره کل کتابخانه های عمومی نسبت به تجهیز و تامین نیرو و امکانات اقدام کند و همچنین سه دستگاه خودرو توسط خیرین تامین و اداره کل کتابخانه های عمومی آنها را تجهیز و راه اندازی کند .

همچنین مقرر شد که شهرداری سردشت یک مکان برای سالن مطالعه کتابخانه عمومی شهر سردشت تعیین و تخصیص دهد.

به گزارش ایرنا، شهرستان سردشت در جنوب آذربایجان غربی واقع شده و دارای چهار شهر، سه بخش ربط، مرکزی و وزینه با۶ دهستان و ۲۴۶ روستا و جمعیت ۱۲۰ هزار نفر است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha