جهش تولید در قالب حرکت جهادی در بخش کشاورزی کرمانشاه قابل تحقق است

کرمانشاه- ایرنا- سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، شرایط فعلی کشور را حساس و مهم ارزیابی کرد و گفت: جهش تولید در بخش کشاورزی استان کرمانشاه تنها با کار جهادی امکان‌پذیر است.

به گزارش ایرنا، «شهریار قاسمی» عصر یکشنبه در جلسه شورای معاونین و مدیران سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، به ویژگی های طرح جهش تولید در دیمزارها اشاره کرد و افزود: یکی از برنامه های وزیر جهاد کشاورزی تاکید برجهش تولید است لذا همه می بایست تلاش کنیم تا با افزایش تولید تحریم‌های ظالمانه آمریکا را به فرصتی برای خودکفایی تبدیل نماییم.

وی، نقش تغییر اقلیم در عرصه کشاورزی را مهم تلقی کرد و افزود: باتوجه به تغییر اقلیم بوجود آمده می بایست تلاش کنیم تا با برنامه ریزی صورت گرفته کشاورزان را در مسیر صحیح کشت و کار قرار دهیم تا منابع آب و خاک حفظ شود.

سرپرست جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، در ادامه ضمن تقدیر از مجموعه مدیران سازمان و زحمات آنها گفت: مجموعه وزارت جهاد کشاورزی می بایست حامی کشاورزان باشند و در این شرایط سخت باید در کنار کشاورزان باشیم و با مردم‌داری امور را پیش ببریم.

وی توجه به برنامه های ابلاغی وزیر جهاد کشاورزی را مهم برشمرد و افزود: کشاورزی قراردادی، نظارت بر قیمت کالاهای اساسی، توسعه گلخانه ها و سنددار کردن اراضی کشاورزی از جمله برنامه های محوری وزیر جهاد کشاورزی بحساب می آیند و باید با تلاش زیاد و با لحاظ قوانین و قانون مداری به این برنامه ها جامه عمل بپوشانیم.

قاسمی، سلامت اداری و پیشگیری از فساد اداری و ایجاد اعتماد در جامعه مخاطب را مهم برشمرد و گفت: سلامت اداری باید در سرلوحه امور مجموعه جهاد کشاورزی باشد و با ترویج آن به سمت سلامت محوری پیش برویم.

وی افزود: ضریب همدلی و همگرایی مجموعه اگر بالا باشد امور کشاورزان بهتر اداره می شود و عدم همگرایی باعث ضربه به جامعه کشاورزی کرمانشاه خواهد شد.

اجرای طرح کشت قراردادی در استان

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه نیز در این نشست با اشاره به طرح جهش تولید در دیمزارها و کشت های قراردادی گفت: با آغاز طرح جهش تولید در دیمزارها در آبان‌ماه برای افزایش تولید در اراضی دیم و درآمد دیمکاران شاهد تحولات بسیار مثبتی مبنی بر افزایش تولید در اراضی دیم زیرپوشش طرح و افزایش سطوح بیمه اراضی دیم بودیم.

سید «افشین صفوی» افزود: مهمترین اصل در طرح جهش تولید در دیمزارها بحث اجرای مناسب تناوب کشت است که مدیران شهرستان‌ها می بایست به آن اهتمام ورزند.

وی در ادامه با اشاره به وضعیت اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها گفت: طی سال جاری ۱۵۰ هزار هکتار سهمیه کشت به استان کرمانشاه اختصاص یافته و ۱۱۵ هزار هکتار از اراضی ذکر شده ثبت سامانه شده و ۹۳ هزار هکتار از اراضی بیمه شده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه افزود: می بایست نظارت لازم بر نحوه ارایه تسهیلات در قالب طرح جهش تولید در دیمزارها توسط مدیران شهرستان‌ها صورت بگیرد.

وی به فعالیت های صورت گرفته در خصوص کشت قراردادی اشاره کرد و گفت: ادارت تعاون روستایی متولی امر کشت قراردادی گندم هستند و می بایست بستر را برای کشت قراردادی گندم فراهم کرده و قراردادهای این کشت با کشاورزان منعقد نمایند.

کرمانشاه قطب کشاورزی غرب کشور

به گزارش ایرنا؛ کشاورزی محور توسعه پایدار کرمانشاه و یکی از بخش‌های مهم این استان مرزی و چهارفصل است که با تولید بیش از چهار میلیون و ۵۷۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی علاوه بر تامین نیازهای غذایی داخل استان، بخش زیادی از نیازهای کشور را نیز تامین و تضمین می‌کند.

کرمانشاه استانی پهناور در غرب ایران با ۲۵ هزار کیلومتر مربع مساحت، یکی از استان‌های مهم از حیث کشاورزی و منابع طبیعی محسوب می‌شود به طوریکه ۷۰ درصد مساحت استان را عرصه‌های منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.

همچنین بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان کرمانشاه وجود دارد که سالانه چهار میلیون و ۵۷۵ هزار و ۸۱۴ تن انواع محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات و آبزیان در استان تولید می‌شود.

داشتن ۱۱ اقلیم آب و هوایی، بارش های ۲ برابری نسبت به میانگین کشوری، چهار فصل بودن و تولید بیش از ۹۸ درصد محصولات زراعی و باغی در استان از جمله ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بخش کشاورزی استان کرمانشاه است که از این ظرفیت برای رفع بیکاری و ایجاد اشتغال، افزایش درآمد کشاورزان و رونق اقتصادی استان استفاده کرد.

از مجموع جمعیت استان حدود ۱۲۵ هزار بهره‌بردار در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.

استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان، ۳۱ بخش، ۳۲ شهر، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان سکونت می‌کنند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی می‌کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha