شهردار: جایگاه گنبدکاووس با مدیریت علمی ارتقا می‌یابد

گرگان- ایرنا- شهردار گنبدکاووس گفت: جایگاه واقعی این شهر تاریخی را با مدیریت علمی، همراهی و همدلی شهروندان و استفاده از نظرات نخبگان و کارشناسان امر ارتقا خواهیم داد.

"علی‌اصغر موسوی" روز دوشنبه در حاشیه بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی استان گلستان در گفت و گو با خبرنگاران این رسانه ملی با بیان این که این شهر، ساختارهای یک زیست شهر را ندارد، افزود: میانگین سرانه سبز کشور به ازای هر نفر ۱۵ مترمربع بوده که این میزان در گنبدکاووس هفت مترمربع است.

وی تاکید کرد: تلاش داریم با احیای پنج هکتار از پارک هفت هکتاری داریوش، تغییر در ضوابط و مقررات ساخت و ساز با اجرای توسعه بام‌های شهری (ایجاد فضای سبز بر روی پشت بام‌ها) و ارائه طرح‌ها و بسته‌های تشویقی و مسائل دیگر کمی این شرایط سرانه را افزایش دهیم.

وی اظهار داشت: باید فرهنگ ایجاد فضای سبز و افزایش سرانه آن را در بین مردم نهادینه کنیم.

وی ادامه داد: در مسیر راهکارهای کوتاه مدت زیست شهر در گنبدکاووس، بحث حفاظت از حریم رودخانه‌های درون شهری (گرگانرود و چهل‌چای) در دستور کار قرار دارد که  اکنون فضای حاشیه رودخانه‌ها را آزادسازی کردیم و به منظور ایجاد رینگ سبز شهری، جاده سلامت در حال احداث است که بخشی از این جاده با مشخص شدن محدوده و محصور کردن آن به پارک بانوان تبدیل خواهد شد.

شهردار گنبدکاووس یادآور شد: برای احیا رینگ سبز شهری در مسیر در نظر گرفته شده، اقدامات خرید ۱۰ هزار اصله چنار در حال انجام است و در جاده سلامت مسیر دوچرخه‌ سواری هم ایجاد خواهد شد و در کنار این کارها، بازسازی پارک‌های موجود و توسعه و گسترش فضای پارکی با احداث پارک جدید در دستور کار قرار دارد.

موسوی ادامه داد: گنبدکاووس به لحاظ ساختاری و زیرساختی یک بنای فرسوده و کلنگی است که نیاز به بازسازی اساسی دارد اما متاسفانه مقدمات اولیه آن هم فراهم نیست و حتی مبلمان شهری مناسب‌سازی نشده، زیبایی خود را شهر از دست داده و پارک‌ها کیفیت مناسب را ندارند و وضعیت معابر این شهر مطلوب و قابل قبول نیست.

وی بیان کرد: برای درمان وضعیت گنبدکاووس برنامه‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت در نظر گرفته‌ایم و چندی قبل برنامه پنج سال را در راستای سند افق چشم‌انداز توسعه شهری، تدوین و نهایی کردیم.

وی با بیان این که تلاش داریم تا کارها را به صورت علمی پیش ببریم، تصریح کرد: در این مسیر ارتباط خوب با دانشگاه‌ها و مراکز علمی، تحقیقاتی و پژوهشی برقرار کردیم.

شهردار: جایگاه گنبدکاووس با مدیریت علمی ارتقا می‌یابد

شهردار گنبدکاووس با اشاره به این که دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی این شهر از مراجع مهم در راستای برنامه‌های زیباسازی شهری در بحث درخت و درختکاری است، گفت: وجود گونه‌های مختلف گیاهی در این دانشگاه باعث شده تا درختانی متناسب با شرایط منطقه در داخل شهر بکاریم و در واقع گونه‌ها در کاشت مناسب‌سازی شود زیرا بسیاری از گونه‌های کاشته شده در مسیر رشد، سبب تخریب سایر درختان می‌شوند.

موسوی در بخش دیگری از صحبت‌های خود گنبدکاووس را قطب سوارکاری کشور دانست و اظهارداشت: متاسفانه زیرساخت‌های گردشگری این شهر بسیار ضعیف است بطوری که علاقمندان و مشتاقان به این رشته، برای یک شب اقامت به گرگان رفته و برای کورس روز بعد باز خواهند گشت و هیچ خروجی مناسبی برای صنعت گردشگری منطقه ندارند.

وی ادامه داد: برای تقویت این بخش و حضور گردشگر و اقامتش در منطقه ، برای سرمایه‌گذاری در این بخش، به شدت از حضور سرمایه‌گذاران استفاده خواهیم کرد.

وی یادآور شد: در تلاش هستیم به منظور ایجاد نشاط و شادابی و طراوت در جامعه که بخشی از وظایف شهرداری در کنار مباحث عمرانی است، سازمان فرهنگی و ورزشی را تاسیس و راه‌اندازی کنیم که این سازمان کار ما را برای دستیابی به جایگاه فرهنگی و پوشش مناسب تیم‌های ورزشی در کنار والیبال راحت‌تر می‌کند.

شهردار گنبدکاووس اضافه کرد: برگرداندن شور و نشاط اجتماعی از وظایف شهرداری‌هاست که متاسفانه در چند سال اخیر مغفول مانده و از سوی دیگر نباید با توجه به این مباحث از سایر مسائل غافل شد زیرا همه این مسائل در شهرداری همسطح و همسنگ هستند.

وی تصریح کرد: همچنین با توجه به این که ۴۰ درصد بافت شهری گنبدکاووس فرسوده است، برای مرمت و بازسازی و سرعت بخشیدن به این کار و نیز ورود قوی‌تر به این حوزه براساس ظرفیت موجود در شهر، به دنبال تاسیس و راه‌اندازی سازمان عمران و نوسازی هستیم.

وی بیان کرد: همچنین با توجه به ظرفیت‌های موجود در گنبدکاووس در حوزه سرمایه‌گذاری با سرمایه‌گذاران بومی و داخلی و میل و علاقه آنها به سرمایه‌گذاری در این شهر، تلاش داریم تا سازمان سرمایه‌گذاری و توسعه اقتصادی را هم تاسیس کنیم.

موسوی با بیان این که گنبدکاووس از قطب‌های فرهنگی و معماری عصر ساسانیان بوده و متاسفانه امروز بسیاری از قابلیت‌ها و ویژگی‌های خود را از دست داد، خاطرنشان کرد: برای احیای بخشی از فرهنگ غنی این شهر و گرامیداشت یاد و خاطره آن دانشمندان، مشاهیر و مفاخر، روز پنجشنبه هفته جاری همایشی با عنوان "گنبدکاووس زادگاه مشاهیر جرجان" از سوی شهرداری در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار خواهد شد که  مدیر بخش فرهنگی کمیسیون ملی سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد( یونسکو) سخنران ویژه این همایش خواهد بود.

وی یادآور شد: به منظور ارتباط نسل امروز با گذشتگان و مفاخر منطقه، در حال ایجاد پارک مشاهیر در گنبدکاووس هستیم و تلاش داریم تا برخی خیابان‌ها و میدان شهری را به نام این افراد نامگذاری شود و تندیس آنان را مناطق مختلف شهر نصب کنیم که این کار در یک بازه زمانی سه ساله انجام خواهد شد.

شهردار گنبدکاووس گفت: ما امروز به دنبال درمان اتفاقاتی که در گذشته در این منطقه رخ داده هستیم و دنبال مقصر نمی‌گردیم و تلاش داریم تا وجهه این شهر را به جایگاه، شان و منزلتش برگردانیم.

گنبدکاووس دومین شهر پر جمعیت استان ۲ میلیون نفر گلستان است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha