به گزارش روز جمعه گروه علم و آموزش ایرنا از ساینسدیلی، در تحقیقات شرکت کایزر پرمننته در آمریکا که در زمینه مدیریت بر مراکز پزشکی و درمانی، بیمارستانها و کلینیکها در آمریکا فعالیت دارد، ابتدا ۳۸ هزار و ۸۶۸ بیمار مبتلا به HIV بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۶ میلادی در سه منطقه کالیفرنیای شمالی، کالیفرنیای جنوبی و ایالات میانه ساحل اقیانوس اطلس شناسایی شدند.
سپس هرشخص آلوده به HIV را با ۱۰ شخص دیگر در همان منطقه با ویژگیهای سنی، جنسیتی و نژادی یکسان که به HIV آلوده نبودند، به عنوان گروه کنترل، دسته بندی کردند. محققان سپس در هر دو گروه، افرادی را که در طول دوره مطالعه دچار نارسایی قلبی شدند، شناسایی کردند.
با مقایسه اطلاعات به دست آمده مشخص شد خطر ابتلای افراد آلوده به ویروس ایدز به نارسایی قلبی، ۶۸ درصد بالاتر از خطر ابتلای افراد سالم به این عارضه است. همچنین مشخص شد افراد ۴۰ سال یا جوانتر که مونث بوده یا از نژاد آسیایی یا جزیرهنشینهای اقیانوس آرام هستند، در معرض بیشترین خطر ابتلا به نارسایی قلبی قرار دارند.
به گفته محققان نتایج این مطالعه نشان میدهد تفاوت میزان خطر ابتلا به نارسایی قلبی ناشی از نداشتن دسترسی به مراقبتهای پزشکی نبوده است؛ زیرا تمام افراد تحت مطالعه از بیماران تحت نظر بیمارستانهای متعلق به کایزر پرمننته بودند و به بالاترین سطح از مراقبتهای پزشکی دسترسی داشتند.
بر اساس نتایج این تحقیقات افراد آلوده به HIV و پزشکان آنها باید توجه ویژه به تنگی نفس، گیجی، تورم پاها، سرفه و درد سینه در این افراد داشته باشند؛ زیرا این علایم میتواند نشانههای زودهنگام نارسایی قلبی باشد.
نارسایی قلبی یا نارسایی مزمن قلب زمانی رخ میدهد که قلب نمیتواند جریان خون کافی در اختیار اعضای بدن قرار دهد. عوامل ویروسی، سمی، فشار خون و حمله قلبی میتواند به نارسایی قلبی منجر شود. در نارسایی قلبی ماهیچههای قلب آسیب میبینند و به اصطلاح سلولها میمیرند. محققان همواره به دنبال روشهایی برای افزایش قابلیت بازسازی سلولهای قلب هستند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Mayo Clinic Proceedings منتشر شده است.
نظر شما