به گزارش ایرنا، در این مراسم که با حضور جمع زیادی از مدیران و مسوولان استان برگزار شد و تا ساعاتی از بامداد روز سهشنبه ادامه داشت، گروههای مختلف هنری به اجرای برنامه پرداخته و ۲ همرزم سردار شهید حاج قاسم سلیمانی به بیان خاطراتی از سردار دلها پرداختند.
در این مراسم شب خاطره در ابتدا گروه نقالی و پردهخوانی به اجرای برنامه پرداختند و سپس گروه نمایش ندا رادمنش هم یک قطعه نمایشی در خصوص رشادتهای سردار دلها را اجرا کرد.
سپس نوبت به اولین راوی رسید، سردار رسول یاحی که در سالهای اولیه پیروزی انقلاب اسلامی فرمانده سپاه کردستان بوده و در نقاط مختلف همرزم شهید سلیمانی بود به بیان خاطراتی از سردار دلها پرداخت.
وی با اشاره به اولین دیدار خود با سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، بیان کرد: اولین دیدارم با حاج قاسم سال ۱۳۵۹ در مناطق عملیاتی جنوب بود که ایشان فرمانده تیپ ۴۱ ثارالله کرمان بود که بعد از آن و تا زمان شهادتش باهم ارتباط فردی و خانوادگی داشتیم.
سردار یاحی با بیان اینکه حاج قاسم ویژگیهای منحصر به فردی داشت، گفت: حاج قاسم فردی روستایی بود که از ۱۰، ۱۲ سالگی کار میکرد، اعتماد به نفس بالایی داشت و با امکانات کم کارهای بزرگی انجام میداد.
وی با بیان اینکه اعتقاد و توکل به خدا، پاکدستی و استفاده بهینه از امکانات از ویژگیهای دیگر حاج قاسم سلیمانی بود، افزود: در سال ۱۳۶۰ که بنده مسوول عملیات در کرمان و سیستان و بلوچستان بودم، میخواستند فردی را برای مسوولیت ستاد حاج قاسم فرمانده یگان ۴۱ ثارالله انتخاب کنند اما حاج قاسم مقاومت میکرد چون میخواست فردی را انتخاب کند که بتواند با او کار کند.
سردار یاحی به دیگر ویژگیهای سردار شهید حاج قاسم سلیمانی اشاره کرد و گفت: حاج قاسم از هیچ رانتی استفاده نکرد، برای خودش سفارش نمیکرد و هر جا احساس میکرد حقی برای کسی وجود دارد، آن را پیگیری میکرد.
وی یادآور شد: شهید سلیمانی مانند یک کارگر و یا سرباز انجام وظیفه میکرد و همین موجب شده بود در دل مردم جای بگیرد.
روایت حضور حاج قاسم سلیمانی در مقابله با داعش در اقلیم کردستان عراق
در ادامه این مراسم محمد حاجی محمود دبیرکل حزب سوسیال دمکرات اقلیم کردستان عراق هم به بیان خاطراتی از رشادت های سردار شهید حاج قاسم سلیمانی به ویژه کمک های وی به مردم اقلیم کردستان عراق پرداخت.
وی با بیان اینکه بیشتر از ۳۰ سال با سردار سلیمانی ارتباط داشته است، عنوان کرد: برای اولین بار در منطقه هویزه و در زمان جنگ تحمیلی سردار سلیمانی را دیدم.
این چهره سیاسی اقلیم کردستان عراق اعلام کرد: بعد از اینکه سردار سلیمانی به سپاه قدس آمد ارتباطش با ما و مردم اقلیم کردستان بیشتر شد، ارتباط دوستانهای با مام جلال طالبانی و کاک مسعود بارزانی داشت و این جدای از ارتباط دیپلماسی بلکه براساس علاقه او به مردم کرد و کردستان بود.
محمد حاجیمحمود افزود: این ارتباطات باعث شد حاج قاسم نزد مردم کُرد محبوبیت بالایی بدست آورد هر چند حاج قاسم خدمت بزرگی به اقلیم و تمامی مردم مستضعف و آزاده دنیا کرد.
وی ادامه داد: حاج قاسم توانست جنگ با داعش را مدیریت کند و همزمان به مردم لبنان، سوریه، یمن، عراق و افغانستان کمک کند و این از عهده هر کسی برنمیآمد.
دبیرکل حزب سوسیال دموکرات اقلیم کردستان عراق گفت: زمانی که داعش به موصل و تکریت حمله کرد، در یک شبانهروز ۹۰ هزار سرباز عراقی به اسارت درآمدند اما زمانیکه به نزدیکی مخمور و اربیل رسیدند کاک مسعود بارزانی با سردار سلیمانی تماس گرفت و ایشان با اولین هواپیما صبح به فرودگاه اربیل آمدند و در زمانی کوتاه داعش را از منطقه بیرون کردند و از آنها کشته و زخمیهای زیادی گرفتند.
وی افزود: کمک حاج قاسم و حضور ایشان در اقلیم کردستان در حالی بود که قبل از ایشان با کشورهای دیگری ارتباط گرفته بودند اما تنها نیرویی که به اقلیم کردستان کمک کرد، نیروی ایران به فرماندهی حاج قاسم بود.
محمد حاجیمحمود اضافه کرد: حاج قاسم مردی آزاده و شجاع بود و باور به خود داشت، در هر اجتماعی که حاج قاسم بود آن اجتماع پیروز بود.
وی یادآور شد: در همان جنگ سال ۲۰۱۶ با داعش، که حاج قاسم آمد در جایی قرار گذاشتیم و من قبل از سردار سلیمانی رسیدم و حاج قاسم با امکانات و تجهیزات به ما رسید، جلسهای برگزار کردیم و در جلسات طوری برنامهریزی میکرد که قطعا اجرای آن برنامهها موفقیتآمیز بود.
دبیرکل حزب سوسیال دموکرات اقلیم کردستان عراق افزود: حاج قاسم با تمام احزاب اقلیم کردستان ارتباط نزدیک و دوستانه داشت و گاهی جدای از جلسات ۲ نفره و خصوصی، جلسات جمعی هم در تهران و یا اقلیم داشتیم.
وی گفت: تمام آزادههای دنیا روی حاج قاسم حساب ویژهای باز کرده بودند چون او پشتیبان تمام مظلومان و آزادیخواهان جهان بود و با شهادتش همه را نگران کرد.
محمد حاجیمحمود افزود: حاج قاسم بعد از شهادتش نیز پیوندی عمیق بین نیروهای عراقی و ایرانی و سایر کشورهای منطقه ایجاد کرد، ایشان بیشتر از آنچه که در قید حیات به ملت ایران، اقلیم کردستان و سایر کشورها خدمت کرد، بعد از شهادتش خدمت کرد.
در ادامه این مراسم قاسم صرافان شاعر ملی و سالار شریعتی شاعر کردستان به قرائت اشعاری در وصف سردار شهید حاج قاسم سلیمانی پرداخته و سپس یک قطه موسیقی با عنوان لالایی کوچ نیز پخش شد.
رونمایی از ماکت ترجمه کردی کتاب صبح شام خاطرات امیر عبدالهیان که به همت حوزه هنری کردستان در دست چاپ است از دیگر بخشهای مراسم شب خاطره سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در سنندج بود.
نظر شما