پژوهش های کاربردی روند توسعه کهگیلویه و بویراحمد را شتاب می‌بخشد 

یاسوج - ایرنا - سرپرست جهاد دانشگاهی کهگیلویه و بویراحمد گفت: تحقیقات و پژوهش های کاربردی کمک کننده به توسعه و پیشرفت  همه جانبه این استان در زمینه های مختلف بوده و به همین دلیل نیز باید مورد توجه جدی تر قرار گیرد. 

 سید داوود موسویان روز سه شنبه به مناسبت هفته پژوهش و فناوری (۲۰ تا ۲۶ آذرماه) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار  داشت: انجام تحقیقات و پژوهش های کاربردی در کهگیلویه و بویراحمد می تواند چراغ راه تصمیم سازان و تصمیم گیران، مدیران اجرایی و  نهادهای دولتی این استان باشد. 

وی افزود: استفاده هر چه مطلوب تر از ظرفیت های چشمگیر کهگیلویه و بویراحمد مستلزم انجام تحقیقات و پژوهش های کاربردی بوده و در این صورت موفقیت های ارزنده ای نیز حاصل می شود. 

سرپرست جهاد دانشگاهی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: اینگونه تحقیقات و پژوهش ها باید بر اساس مزیت های این استان و با توجه به  مسائل، مشکلات و معضلات استان انجام شود. 

موسویان عنوان کرد: چنین اقدامی منجر به تولید محصولاتی می شود که می تواند برطرف کننده بخش عمده ای از مسائل، مشکلات و  معضلات کهگیلویه و بویراحمد بوده و زمینه توسعه و پیشرفت این استان در ابعاد گوناگون را نیز فراهم کند. 

وی تحقیق و پژوهش را حلقه مفقوده توسعه و پیشرفت کهگیلویه و بویراحمد دانست و ابراز داشت: تاکنون تمرکز لازم و سرمایه گذاری  چندانی بر روی بحث تحقیق و پژوهش در این استان انجام نشده است. 

سرپرست جهاد دانشگاهی کهگیلویه و بویراحمد گفت: همین امر موجب شده که تاکنون تحقیقات و پژوهش های انجام شده در این استان چندان منجر به حل مسائل، مشکلات و معضلات استان نشود.  

موسویان اظهار داشت: سه محور و حوزه اصلی که به عنوان مزیت کهگیلویه و بویراحمد شناخته می شود شامل نفت، گاز و پتروشیمی،  کشاورزی، دامپروری و گیاهان دارویی و صنایع دستی و مسائل وابسته به آنها است. 

وی افزود: تاکنون کمتر در این سه محور و حوزه اصلی تحقیقات و پژوهش های کاربردی در کهگیلویه و بویراحمد انجام شده است. 

سرپرست جهاد دانشگاهی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: هر چند که در گذشته به طور پراکنده تحقیقاتی در این زمینه ها در استان انجام شده اما جای خالی پژوهش هایی که بتواند موتور محرک توسعه و پیشرفت آن در هر سه محور و حوزه اصلی باشد به طور ملموس احساس می شود. 

موسویان عنوان کرد: این نقص، ایراد و اشکال مهم در دستگاه های متولی مسائل پژوهشی کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد و مشاهده می شود. 

وی ابراز داشت: توقع و انتظار از مدیران اجرایی کهگیلویه و بویراحمد آن است که تصمیم گیری آنها با همکاری مراکز پژوهشی و دانشگاه های این استان بوده و مبتنی بر نتایج تحقیقاتی و پژوهشی باشد. 

سرپرست جهاد دانشگاهی کهگیلویه و بویراحمد گفت: لازم است که مدیران اجرایی این استان از اقدام هایی که مراکز پژوهشی و دانشگاه های استان به عنوان نتیجه کار تحقیقاتی خود ارائه می دهند استفاده بهینه کنند. 

موسویان اظهار داشت: در غیر اینصورت نتیجه کارهای تحقیقاتی مراکز پژوهشی و دانشگاه های کهگیلویه و بویراحمد منجر به توسعه  فناورانه، علمی و پایدار در استان نشده و چنین امر مهمی محقق نمی شود. 

وی افزود: هفته پژوهش و فناوری امسال فرصتی مغتنم برای ارج نهادن به خدمات و تلاش های ارزنده فعالان این حوزه در کشور و  کهگیلویه و بویراحمد است. 

سرپرست جهاد دانشگاهی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: درخواست می شود که افراد فعال حوزه پژوهش در این استان تحقیقات و  پژوهش های خود را بر مسأله محوری و توسعه محوری متمرکز کنند. 

موسویان عنوان کرد: انتظار می رود که اصحاب رسانه کهگیلویه و بویراحمد اهمیت و ضرورت تحقیق را تبیین و نهادینه کرده و با پوشش صحیح، مناسب و به موقع اخبار حوزه پژوهش بتوانند واسط مناسبی بین متولیان امر پژوهش، مراکز پژوهشی و دانشگاه ها و دستگاه های اجرایی استان باشند و رسالت مهم خود در این زمینه را به نحو احسن انجام دهند. 

وی ابراز داشت: پژوهشگران، مدیران اجرایی و اصحاب رسانه کهگیلویه و بویراحمد دست به دست یکدیگر داده و زمینه هر چه بهتر و مناسب تر برای کمک به توسعه و پیشرفت استان را فراهم کنند. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha