به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از روزنامه ال پائیس اسپانیا، جلسه دیروز پارلمان انگلیس نشانه روشنی از ضعف دولت بوریس جانسون بود. توضیح این امر اینکه به رغم تلاش دولت بوریس جانسون برای درخواست گواهی بهداشتی کووید ۱۹ از شهروندان بریتانیایی برای جلوگیری حداکثری از اضافه شدن قربانیان جدید به فهرست جانباختگان کرونایی، بیش از یکصد نفر از نمایندگان محافظهکار پارلمان تصمیم گرفتند تا علیه رهبر خود شورش کرده و به او پشت کنند.
در حالی که داونینگ استریت (مقر نخست وزیری انگلیس) محدودیت های اجتماعی جدیدی که هفته گذشته اعلام شده بود را روز سه شنبه برای رایگیری به مجلس عوام آورد اما شورش قابل توجهی از اعضای فراکسیون حزب محافظه کار جانسون مشاهده شد؛ شورشی که نشانه روشن عصبانیت نمایندگان از رسوایی این نخست وزیر در مهمانیهای ممنوعه کریسمس سال گذشته و سردرگمیها و تناقضاتی است که برخی اقدامات دولت در برابر گونه اومیکرون را احاطه کرده است.
تصمیم دولت جانسون برای درخواست گواهی کووید۱۹، به رغم تصاحب کرسیهای پارلمان انگلیس با ۷۹ نماینده ازحزب محافظهکار رد شد و نخست وزیری مجبور شد تا برای اجرای این اقدام به مخالفان تکیه کند. به نوشته ال پائیس، جانسون از اینکه روند پذیرش اقدامات بهداشتی اعلامی را به لطف آرای اپوزیسیون کارگر نظاره کند، دچار تحقیر شده است.
به بیان دقیق تر، تصمیمگیری دولت برای اجرای طرح گواهی کرونا با ۱۶۹ رای موافق و ۱۲۶ رای مخالف تصویب شد که طبق برآوردهای انجام شده، ۱۰۰ رای منفی از سوی همحزبیهای جانسون بوده است. امری که به معنای بزرگترین شورش نمایندگان پارلمان علیه این نخست وزیر از دو سال پیش تا کنون است.
اختلافات درون حزبی دولت جانسون تا جایی پیش رفته است که «آندرهآ لیدسام» یکی از وفادارترین نمایندگان این حزب از سخنرانی طولانی در مجلس برای ابراز خشم خود از «مقررات ضد لیبرالی» استفاده کرد و دولت را به «اقتدارگرایی» متهم کرد.
البته جانسون فقط در زمینه مساله کرونا از همحزبیهای خود کارت قرمز نگرفت بلکه طرح او مبنی بر الزامی شدن واکسیناسیون کامل کادر درمان نیز با رای منفی ۱۰۰ نماینده مواجه شد که اکثریت قریب به اتفاق آنها نمایندگان محافظه کار بودند.
این نمایندگان با توصیف این قانون به عنوان اقدامی دیکتاتوری هشدار دادند که در صورت تصویب این طرح، دستکم ۶۰ هزار کارمند خدمات بهداشتی دولت به صورت داوطلبانه یا به اجبار ترک کار خواند کرد.
به این ترتیب، اپوزیسیون کارگر بار دیگر در موضوع گواهی کووید۱۹ به کمک جانسون آمد. مسئله ای که پیشتر نیز موجب ایجاد اختلاف در چپ بریتانیا و مخالفت اتحادیههای اصلی کارگری شده بود.
اما در نهایت به رغم تصویب پیشنهادات دولت، بازنده اصلی نشست دیروز پارلمان انگلیس، شخص بوریس جانسون بود. جانسون با وجود تلاش ناکام ساعات قبل برای متقاعد کردن همحزبیهایش، ضربه سختی را متحمل شد که نشان میدهد او دیگر کنترل حزب را ندارد. حقیقتی که در صورت پیچیده تر شدن شرایط شیوع بیماری کرونا در این کشور، کار را برای دولت جانسون دشوار میکند.
ال پائیس در پایان نوشته است: حتی استفاده از ماسک در وسایل نقلیه عمومی و مغازهها که به عنوان بدیهیترین دستورالعمل مقابله با کرونا، هر عقل سلیم به آن اذعان دارد با مخالفت حدود ۴۰ نماینده محافظه کار مواجه شد.
جانسون روز یکشنبه پس از پنج ماه «آزادی»، از بازگشت محدودیتها به انگلیس در مواجهه با موج فزاینده شیوع ویروس کرونا خبر داد. نسخه جدید کووید-۱۹ به نام اومیکرون در حال حاضر حدود ۴۰ درصد موارد ابتلای جدید به کرونا در این کشور را شامل میشود و به گفته نخست وزیر انگلیس، تعداد مبتلایان هر دو روز، دو برابر میشود. دولت انگلیس راهحل مقابله با این شیوع سریع را تسریع در واکسیناسیون اعلام کرد و بوریس جانسون به طور غافلگیرکننده ای از کلینیکها و همه مراکز بهداشتی خواست تا تمام نوبتهای پزشکی برای چند روز آینده را به حالت تعلیق درآورند تا همه پزشکان خانواده نیز خود را وقف واکسیناسیون بی وقفه کنند.
الزام دریافت گواهی بهداشتی کووید۱۹ با شرط دریافت سه دُز واکسن برای ورود به فضاهای شلوغ و سربسته با جمعیت بیش از چهار هزار نفر، الزام استفاده از ماسک در اماکن سربسته و دورکاری از دیگر محدودیتهایی است که به فهرست تدابیر دولت اضافه شده است. فهرست هر چند معمولی که شخص جانسون در ژوئیه گذشته به یکباره و به طور شوکه کننده لغو کرد.
نظر شما