حجت الاسلام ابراهیم حمیدی روز چهارشنبه در سومین نشست شورای پیشگیری از وقوع جرم استان خراسان جنوبی در سال جاری افزود: قانون حمایت از اطفال و نوجوانان مصوب سال ۱۳۹۹ و آییننامه اجرایی ماده ۶ آن که امسال ابلاغ شده، بسیاری از دستگاهها را شامل میشود و باید حساسیت لازم نسبت به رعایت قانون با آموزش و اطلاعرسانی ایجاد شود.
وی گفت: طبق تعریف این قانون طفل به افراد زیر سنین شرعی و نوجوان به افراد زیر ۱۸ سال تلقی میشود که با تامل در این حوزه بخش قابل توجهی از جامعه مورد نظر این قانون هستند.
رییس شورای قضایی استان خراسان جنوبی اظهار داشت: اجرای دقیق این قانون نیازمند همراهی و هماهنگی همهجانبه دستگاهها و نهادهای ذیربط است تا همه ظرفیتها بهکار گرفته شود.
وی افزود: برخی قوانین در این حوزه متوجه خانوادهها بوده که از ضمانت اجرایی خوبی برخوردار است اما این تکالیف نیازمند اطلاعرسانی دقیق و منسجم به خانوادهها بهخصوص سرپرست خانوار است.
حجت الاسلام حمیدی گفت: ترک فعل هر کدام از گروههای هدف خانواده و دستگاهها سبب تعقیب قضایی خواهد شد هرچند قوانین و مجازاتهای ترک فعل آن نیز باید تبیین شود.
وی تاکید کرد: مدیران دستگاههای مربوطه طبق نیازمندیها نسبت به برگزاری کلاسهای آموزشی اقدام کنند و دادگستری هم از قضات برای آموزش مواد قانونی استفاده خواهد کرد.
رییس کل دادگستری خراسان جنوبی با تاکید بر جلوگیری از ارتکاب جرم اطفال و نوجوانان افزود: در مراجع قضایی آیین دادرسی ویژه کودکان و نوجوانان وجود دارد که قوانین نسبت به شخص بزهکار در دادگاه رعایت و اجرایی میشود.
وی گفت: با توجه به اهمیت این موضوع کارگاهی با همکاری یونیسف هفته گذشته در استان برگزار شد که تعدادی از قضات تخصصی این موضوع در کارگاهها شرکت کردند و نتیجه خوبی در تصمیمات قضایی قضات خواهد داشت.
حمیدی افزود: کاهش سن ارتکاب جرم در کشور و استان زنگ خطری است که باید توجه بیشتری به آن داشته باشیم.
وی همچنین بر آسیبشناسی افزایش بیرویه سرقت در جامعه تاکید کرد و گفت: بعضا مسایل معیشتی را در این مورد مطرح میکنند که این مساله نباید بهانهای برای این سطح از افزایش سرقت باشد و مسوولان ذیربط نسبت به این موضوع توجه بیشتری داشته باشند.
رییس کل دادگستری خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه پیشبینی، پیشگیری و برخورد انتظامی و قضایی با سرقت با جدیت انجام شود افزود: سرقت به لحاظ فراوانی در رتبه اول یا دوم جرمهای کشور قرار دارد که باید پیشگیری در این حوزه با برنامه منسجم و خاص صورت گیرد.
وی تصریح کرد: سرقتها در خراسان جنوبی عموما خرد است و شاهد سرقتهای خشن نیستیم که جلوگیری از آن کار سختی نیست فقط مردم باید نسبت به اموالشان حساسیت بیشتری پیدا کنند.
حجت الاسلام حمیدی گفت: گاهی خودمان زمینه ارتکاب جرم را فراهم میکنیم و به دلیل کمبود نظارتها پارکینگ خانهها تبدیل به خانه میشود و مشکل مالک در کمیسیون ماده ۱۰۰ با جریمه مرتفع اما مشکل اصلی همچنان باقی است که میطلبد نظارتها در این زمینه تشدید شود.
وی افزود: سرقت از برخی تاسیسات ادارات برق، آب و مخابرات افزایش داشته که بخشی قابل پیگیری است اما بخش مهمی از آن مربوط به نبود نظارتها است.
رییس شورای قضایی استان خراسان جنوبی گفت: یکی از مشکلات در حوزه قانونگذاری این است که برخی قوانین بر قوه قضاییه یا نیروی انتظامی تحمیل میشود که امیدواریم با همافزایی که بین قوای سهگانه به وجود آمده بخش قابل توجهی از این مشکلات مرتفع شود.
وی درباره دستور کار دیگر این نشست که به آخرین وضعیت پیشرفت سایت صنوف آلاینده مرکز استان، ساماندهی جمعآوری زباله و پدیده زبالهگردی در بیرجند اختصاص داشت، گفت: در ارتباط با صنوف آلاینده بیرجند موضوعات باید با جدیت دنبال شود و تا زیرساختهای مورد نیاز متقاضیان فراهم نشده نباید انتظار انتقال صنوف به سایت جدید را داشته باشیم.
حمیدی اظهار داشت: ۲ سال است جلسات تخصصی در این زمینه برگزار و فقط به گزارشها بسنده میشود، اگر مشکل زیرساخت داریم زیرساخت را که نباید مردم فراهم کنند و اگر زیرساختها فراهم است افراد باید ملزم شوند تا صنوف آلاینده به مکان جدید انتقال یابد، دستگاه قضا حتی زمینه پلمب کارگاه را فراهم خواهد کرد تا این مساله حل و فصل شود.
وی درباره ساماندهی جمعآوری زباله و زبالهگردی در مرکز استان هم گفت: زبالههای تر و خشک در منازل جدا شود و از آنجا که زبالهگردها به دنبال زباله خشک هستند این نوع از زباله فقط تحویل متصدیان شهرداری شود که طی هفته به در منازل مراجعه میکنند.
بررسی ظرفیتهای قانون حمایت از اطفال و نوجوانان و آییننامه اجرایی آن در پیشگیری از وقوع جرم، بررسی وضعیت جرم سرقت و راهکارهای پیشگیری از آن، گزارش شهرداری بیرجند از آخرین وضعیت پیشرفت سایت صنوف آلاینده بیرجند و طرح های در دستور کار برای ساماندهی جمعآوری زباله و پدیده زبالهگردی در مرکز استان از دستورکارهای این نشست بود.
نظر شما