به گزارش ایرنا، غلامعلی منتظر روز چهارشنبه در آیین اختتامیه نمایشگاه مجازی هفته پژوهش در سالن اجتماعات دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول افزود: فعالیت های علم و فناوری از دیدگاه یونسکو پنج حوزه مختلف آموزش و مهارت های علم و فناوری، پژوهش و توسعه، نوآوری، خدمات علمی و فنی و فعالیت های اداری و سایر فعالیتهای پشتیبان علم و فناوری هستند.
وی با بیان اینکه پژوهش باید تازگی، خلاقیت، عدم قطعیت، نظام مند، تکثیر یا انتقال پذیری داشته باشد، گفت: باید در فرآیند فعالیت های پژوهشی، مسائل و نیازها مطرح شوند تا براساس آن اهداف مشخص و بین این ۲ تناسب برقرار شود.
رییس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری افزود: طبق برنامه ششم توسعه کشور قرار بود ۱۲هزار و ۵۰۰ عضو هیات علمی در دانشگاه های کشور داشته باشیم ولی اکنون فقط پنج هزار و ۵۰۰ عضو هیات علمی داریم که این امر دست نیافتن به هدف ها را به دنبال خواهد داشت.
وی برون داد یا نخستین خروجی و پیامد را مرحله دیگر پژوهش عنوان کرد و گفت: بهره بردار یا اعضای جامعه باید نتیجه کار پژوهش را لمس کنند.
منتظر با بیان اینکه معمولا در حوزه پژوهش، پژوهشگران در دانشگاه ها فقط به برونداد توجه می کنند، گفت: یک شهروند عادی باید نتیجه کار و تغییر را حس کند.
وی با بیان اینکه مردم باید سودمند بودن پژوهش را درک کنند که این امر با ادراک اجتماعی محقق میشود، افزود: پژوهش باید هم نیازهای پژوهشگر را برآورده کند، هم به مخاطب بیرونی پاسخ دهد و هم ارزش آفرینی اجتماعی داشته باشد که همه اینها از وزارت خانه ها آغاز و در سطح بعدی به استان ها وشهرستان ها می رسد.
رییس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر ضرورت اولویت گذاری هنگام پژوهش تاکید کرد و گفت: در نقشه جامع علمی کشور که تا سال ۱۴۰۴ تنظیم شده همه حوزه های علمی و فناوری به عنوان اولویت تعریف شدهاند.
همزمان با اختتامیه نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری، از پژوهشگران برتر شهرستانهای دزفول، شوش و اندیمشک در دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول تجلیل به عمل آمد.
نظر شما