به گزارش ایرنا، کامیل کریمیان روز پنجشنبه در آیین تجلیل از پژوهشگران شهرستان سقز در دانشگاه آزاد اسلامی این شهر اظهار داشت: پژوهش و دانایی، مبنای توسعه پایدار است و توجه به تحقیق، علم و پژوهش اساس این توسعه است.
وی با بیان اینکه دانشگاه ها و پژوهشگران، بیشتر از گذشته به سمت پژوهش های مساله محور برای رفع مسایل شهرستان حرکت کنند، افزود: تربیت ذهن پژوهش محور در آموزش و پرورش و مراکز علمی باید از اولویت های شهرستان باشد و فرهنگ پژوهش محور بر آنها، احاطه داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه ایران در حوزه پژوهش سرآمد است ولی حوزه تحقیق نیازمند افزایش اعتبارات و انجام پژوهش های همه شمول و دوری کردن از اقدام های موزائیکی است، اضافه کرد: پیوست مطالعاتی برای اجرای طرح های عمرانی شهرستان به ویژه در حوزه عمران شهری، بسیار ضروری است.
کریمیان بر تلاش برای اجرای پژوهش ها با محور کشاورزی به ویژه برای ترویج و تغییر الگوی کشت از اولویت ها تاکید کرد و گفت: پژوهشگران به سمت پژوهش های مساله محور و کاربردی سوق داده شوند و دستگاه های اجرایی از نتایج دستاوردها و یافته های علمی پژوهشگران استفاده کنند.
مدیر آموزش و پرورش سقز نیز با بیان اینکه اعتبارات آموزش و پرورش برای حوزه پژوهش، اندک است، گفت: میزان ماندگاری فرهیختگان، از دغدغه های اصلی است.
فیروز عارفی با اشاره به اینکه بیشتر تحقیق های پژوهشگران آموزش و پرورش، مربوط به حوزه تعلیم و تربیت است، افزود: طرح های اقدام پژوهی و درس پژوهی در آموزش و پرورش هر ساله اجرا می شود.
وی یادآور شد: ۲۲ نفر دکترا، ۲۰ نفر دانشجوی دکترا و یک هزار و ۱۵۰ نفر کارشناسی ارشد در آموزش و پرورش سقز مشغول تدریس هستند.
علمی کاربردی، یک دانشگاه نسل چهارم و مساله محور است
قایم مقام دانشگاه علمی کاربردی سقز نیز با بیان اینکه علمی کاربردی، یک دانشگاه نسل چهارم و مسله محور است، اظهار داشت: رشته های دانشگاه بر اساس نیاز جامعه، تاسیس می شوند.
محمد یوسفی اضافه کرد: مرکز نوآوری و شکوفایی این دانشگاه در سقز زیر نظر مجموعه پارک علم و فناوری راه اندازی شده که ۱۵ طرح آن در مرحله داوری اولیه است.
وی با بیان اینکه عقد تفاهم نامه با ادارات و انجمن ها از دیگر برنامه ها بوده است، افزود: ارتباط و تعامل دانشگاه و صنعت، نیازمند همکاری ادارات و بخش خصوصی با نهاد علمی است.
مرکز مهارت آموزی در دانشگاه فنی و حرفه ای تاسیس می شود
رییس آموزشکده فنی و حرفه ای سقز هم در این آیین با اشاره به برگزاری ۱۳ وبینار علمی در هفته پژوهش در این دانشگاه، گفت: یک مرکز مهارت آموزی با همکاری مرکز آموزش فنی و حرفه ای سقز، راه اندازی خواهد شد.
آزاد نوری با بیان اینکه برگزاری دوره های مهارتی مورد نیاز بازار به ویژه در رشته حسابداری از اولویت های آموزشکده بوده است، افزود: طرح توسعه ای این نهاد علمی، تدوین شده است.
در پایان این آیین از پژوهشگران برتر دانشگاه ها تقدیر شد.
شهرستان سقز دارای چهار دانشگاه است که حدود چهار هزار دانشجو در این دانشگاه مشغول تحصیل هستند.
سقز با بیش از ۲۲۶ هزار نفر جمعیت دومین شهرستان پر جمعیت استان کردستان است که در ۱۹۰ کیلومتری شمال سنندج مرکز این استان قرار دارد.
نظر شما