مقابله با تحریف نهضت میرزا کوچک جنگلی ضروری است

قم ـ ایرنا ـ قائم‌مقام سازمان تبلیغات کشور، بر ضرورت مقابله با تحریف نهضت میرزا کوچک جنگلی تاکید و بیان کرد: باید نسل قیام را پرورش دهیم، نسل جوان ما باید الگوی خود را بشناسد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین روح‌الله حریزاوی، روز پنجشنبه در نشست «بازخوانی استکبارستیزی روحانیت و مقاومت اسلامی در نهضت میرزا کوچک جنگلی» در سالن همایش امین در مجتمع دارالولایه شهر قم افزود: به ویژه جوانان استان گیلان باید با میرزا کوچک جنگلی آشنا شوند و عامل‌های صعود و فرود نهضت جنگل را بشناسند.

وی همچنین به ویژگی‌های شخصیت میرزا کوچک جنگلی اشاره و بیان کرد: میرزا کوچک جنگلی از قیام مشروطه درس گرفت؛ یک جمهوری به وجود آورد و در این زمینه نظریه‌پرداز بود و به مبارزه با بیگانگان پرداخت.

وی گفت: قیام و ایجاد حس قیام برای خدا در میان مردم عادی، از جمله ویژگی های میرزا کوچک جنگلی بود؛ امام خمینی(ره) هم این گونه بودند، امام راحل(ره) بر ادامه انقلاب تاکید شدند و این نگاه برخاسته از اندیشه ناب اسلامی بود که در نهضت میرزا کوچک جنگلی نیز ترسیم شد.

وی با اشاره به مسئولیت های روحانیان در این زمینه گفت: رهبر معظم انقلاب در سال های اخیر، «نهضت روایت» را از دستگاه تبلیغی مطالبه کردند و فرمودند که نیاز به «آوینی‌ها» داریم؛ از این رو، «روایت صحیح» نهضت میرزا کوچک جنگلی برای نسل کنونی و آیندگان وظیفه همه ماست.

قائم‌مقام سازمان تبلیغات کشور بر «بازآفرینی مفهوم مقاومت» تاکید کرد و گفت: باید درباره افرادی که در ایران و دنیا، حرکت مقاومت را پایه گذاری کردند، مطالعه، پژوهش و تحلیل کرد.

وی افزود: ارزش والای رهبران مقاومت به ویژه شهید سردار سلیمانی و دیگر شهیدان در نقاط گوناگون جهان که اجزای یک پیکره ارزشمند را تشکیل می دهند، باید بازآفرینی شود، نخبگان باید اندیشه میرزا کوچک جنگلی را با اندیشه شهید سردار حاج قاسم سلیمانی و اندیشه دیگر رهبران مقاومت مورد مقایسه قرار دهند.

نشست «بازخوانی استکبارستیزی روحانیت و مقاومت اسلامی در نهضت میرزا کوچک جنگلی» با حضور حجت الاسلام و المسلمین رضا رمضانی دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع)، تعدادی از فضلا و طلاب گیلانی، برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، جمعی از مسئولان و نمایندگان گروه‌های مقاومت اسلامی برگزار شد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین «شیخ یونس استادسرایی رشتی» مشهور به «میرزا کوچک جنگلی» و ملقب به «سردار جنگل» در سال ۱۲۵۹ هجری خورشیدی در محله استادسرای شهر رشت (استان گیلان) متولد شد و علوم دینی را مدرسه‌های علمیه رشت و تهران فرا گرفت.  

میرزا کوچک جنگلی، با راه‌اندازی جنبش جنگل و رهبری آن، یکی از مردمی‌ترین نهضت‌های محلی ایران را با هدف کسب استقلال، آزادی و سربلندی ایران ایجاد کرد.

وی پس از چندین سال مبارزه و جنگ‌وگریز علیه نظام مستبد شاهنشاهی و ایادی بیگانه‌اش، با تعداد اندکی از یاران خود برای جمع‌آوری قوا به طرف خلخال حرکت کرد که در کوه‌های تالش در برف و بوران گرفتار شد و به شهادت رسید.

با شهادت میرزا کوچک جنگلی در ۱۱ آذر سال ۱۳۰۰ هجری خورشیدی (سوم ربیع‌الثانی سال ۱۳۴۰ هجری قمری) نهضت جنگل نیز به نقطه پایان خود رسید./

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha