استاندار: تحقق رشد ۷.۳درصدی آذربایجان‌غربی نیازمند مشارکت همگانی است

ارومیه- ایرنا- استاندار آذربایجان غربی با اشاره به پیش بینی رشد اقتصادی ۷.۳ درصدی برای استان در لایحه بودجه سال آینده، گفت: برای تحقق این رقم، مشارکت همه بخش ها از جمله بخش دولتی، خصوصی و نیروهای مسلح ضروری است و همه باید به صورت شبانه روزی با استفاده از همه امکانات پای کار باشند.

به گزارش ایرنا، محمدصادق معتمدیان روز شنبه در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه آذربایجان غربی در ارومیه، افزود: لایحه بودجه سال آینده، متفاوت ترین لایحه در سال های بعد از انقلاب اسلامی است که در آن علاوه بر توجه به ثبات اقتصادی، به موضوع رشد اقتصادی با تمرکز و بهره گیری از همه امکانات در کشور و استان ها توجه ویژه شده است.

وی اضافه کرد:  در همین راستا نیز صندوق پیشرفت و عدالت با آورده قابل توجه دولت و اختصاص بخشی از درآمدهای استانی طرح ریز شده که می توان از این طریق زمینه پیشرفت و توسعه استان را فراهم کرد.

برخی آمار منتشر شده در رسانه ها از سهم استان ها در بودجه سال آینده نادرست بود

وی با انتقاد از اقدام برخی رسانه ها در ارائه اطلاعات غلط از بودجه تدوینی دولت برای سال آینده ادامه داد: سهم استان ها در این خصوص بسیار نادرست جلوه داده شده بود و ارقام نادرست بود که باید با همراهی رسانه ها این آمار بهبود یابد.

بخشی از عوارض مالکانه معادن از سال آینده در اختیار استان ها قرار می‌گیرد

استاندار آذربایجان غربی با اشاره به اختصاص بخشی از عوارض مالکانه معادن به مدیریت استان ها طی سال آینده بیان کرد: بی توجهی به این امر طی سال های گذشته مورد اعتراض استان های مختلف بود که تغییر این روند بسیار مبارک بوده و استان ما نیز می تواند  از آن منتفع شود.

معتمدیان در ادامه با اشاره به برنامه ریزی های صورت گرفته برای بهره مندی از ظرفیت معادن در راستای توسعه و پیشرفت آذربایجان غربی اظهار کرد: متاسفانه سهم اشتغال معادن در استان، کمتر از یک درصد است و نقش این بخش در اقتصاد استان بسیار پایین است که باید این روند تقویت شود.سهم معادن از اشتغال آذربایجان غربی کمتر از یک درصد است؛ باید تقویت شود.

وی گفت: با توجه به این سهم کم، برنامه ریزی برای اکتشاف پهنه های معدنی و استفاده از ظرفیت های اکتشافی سازمان های مسوول از جمله سازمان زمین شناسی در این حوزه، استفاده از ظرفیت دولت برای سرمایه گذاری در اکتشاف با توجه به نبود صرفه برای بخش خصوصی در این بخش و توجه به موضوع فرآوری در کنار بهره برداری از مواد معدنی از جمله مواردی است که در این حوزه مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به توجه به لزوم توسعه زیرساختی مناطق دارای معادن با ارزش افزوده قابل توجه از جمله طلا به ویژه در مناطقی نظیر تکاب تاکید کرد: بهترین معادن طلای کشور در این منطقه وجود دارد ولی امکانات ر فاهی و زیرساختی منطقه اصلا خوب نیست.

استاندار آذربایجان غربی با اشاره به لزوم ایجاد صنایع پایین دستی طلا در منطقه برای کسب ارزش افزوده بسیار بیشتر افزود: در حال  حاضر طلای خام به صورت شمش از استان خارج می شود در حالی که می توان آن را در ساخت زیورآلات و ایجاد ارزش افزوده بیشتر مورد استفاده قرار داد که این امر، بسیار متحول کننده است.در حال حاضر، شمش طلا به صورت خام از آذربایجان غربی خارج می شود که باید برای فرآوری آن اقدام کنیم.

همه سرمایه گذاری ها باید بر اساس سند بالادستی آمایش سرزمین باشد

معتمدیان یکی از مهمترین اسناد بالادستی در راستای ایجاد شناخت در خصوص ظرفیت های سرمایه گذاری در آذربایجان غربی را مطالعات آمایش سرزمین عنوان کرد و ادامه داد: با توجه به اینکه میلیاردها تومان برای این مطالعات هزینه شده، تمام سرمایه گذاری ها در استان باید مبتنی بر این سند باشد و نباید اجازه دهیم این سند در قفسه ادارات خاک بخورد.

۸۰ درصد بودجه استان دست وزارتخانه هاست

وی یکی دیگر از الزامات کاری مدیران به ویژه در خصوص بودجه امسال را توجه به استفاده از بودجه های وزارتخانه ها دانست و اضافه کرد: در حال حاضر کمتر از ۲۰ درصد بودجه استان در اختیار منابع استانی بوده و ۸۰ درصد در اختیار وزارتخانه ها و متمرکز در تهران است که مدیران باید با رایزنی و همچنین استفاده از ظرفیت نمایندگان، بیشترین میزان اعتبار را برای استان جذب کنند.

وی با تاکید بر همگرایی منطقه ای و استفاده از ظرفیت همه بخش های مدیریتی و نمایندگان آذربایجان غربی در مجلس شورای اسلامی برای توسعه استان بیان کرد: بخش هایی که در استان کمتر توسعه یافته یا دچار محرومیت هستند باید شناسایی شده و از سال آینده باید توجه ویژه ای به ارتقای شاخص های آن بخش ها اعمال شود تا بتوانیم زمینه را برای توسعه متوازن فراهم کنیم.

استاندار آذربایجان غربی اظهار کرد: همچنین توجه به پروژه های نیمه تمام و تکمیل آنها باید در دستور کار جدی مدیران قرار گیرد و البته نباید به خاطر کمبود اعتباری ناچیز، پروژه های عمرانی دارای پیشرفت فیزیکی مناسب، تعطیل شود و باید مدیران از ظرفیت مدیریتی خود برای اتمام آنها استفاده کنند زیرا در غیر این صورت، بیت المال به هدر خواهد رفت.

معتمدیان تاکید کرد: مدیران باید به خاطر حل مشکلات مردم پروژه های نیمه تمام را تکمیل کنند تا بیت المال به هدر نرود که مهمترین عامل در رسیدن به نتیجه در این بخش، تصمیم شجاعانه مدیران است.مدیران برخی پروژه های نیمه تمام مناطق محروم را با تصمیم شجاعانه در راستای حفظ بیت المال به اتمام برسانند

چالدران نخستین مقصد سفر شهرستانی استاندار آذربایجان غربی

وی با اشاره به آغاز سفرهای شهرستانی از هفته جاری در استان و با مقصد چالدران گفت: حضور میدانی با برنامه و هدفمند، شناسایی ظرفیت های منطقه، بررسی نارسایی ها و شنیدن مشکلات از زبان مردم، از مزیت های این سفرهاست.

وی افزود: اگر اولویت های مردم به خوبی توسط مدیران و مسوولان شناسایی نشود، مطالبه ساز ی صورت می گیرد که باید جلو آن با تعامل بیشتر با مردم گرفته شود.

استاندار آذربایجان غربی بیان کرد: دولت به تنهایی قادر به حل مشکلات نیست و باید بسیج و سپاه، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، بنیاد مستضعفان و دیگر نهادهای انقلابی نیز بیش از پیش پای کار بیایند.

معتمدیان اظهار کرد: ما باید شبانه روز در خدمت مردم باشیم؛ امروز نیاز به روحیه جهادی و انقلابی و ایثار داریم و باید به داد مردم برسیم ضمن اینکه خدمات طلبکارانه به مردم نداشته باشیم زیرا انجام اقدامات مختلف، وظیفه ماست.خدمات طلبکارانه به مردم نداشته باشیم.

اولین قدم برای راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی ارومیه - سرو

وی همچنین از انجام اقدامات اولیه برای راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی ارومیه – سرو خبر داد و اضافه کرد: این منطقه در ۲ لکه طرح ریزی شده که یکی از آنها در نزدیکی مرز و یکی دیگر در جنب شهرک صنعتی شماره ۳ ایجاد خواهد شد.

وی تاکید کرد: نباید اجازه دهیم که توقفی در کار صورت گیرد و باید به سرعت فنس کشی انجام شود و اقدامات مربوط به این منطقه را از بن بست خارج کنیم.

به گزارش ایرنا، در این جلسه مکان های درنظر گرفته شده برای منطقه ویژه اقتصادی ارومیه – سرو به تصویب رسید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha