غلامعلی حیدری روز شنبه در نشست پیگیری مصوبات ستاد بحران شهرستان کوهرنگ افزود: در بررسی میدانی مناطق زلزلهزده در سفر رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مشخص شد که اقدامات انجام شده در این مناطق کافی نیست و انتظار میروند روند بازسازی با سرعت بیشتری دنبال شود.
وی با بیان اینکه دریافت مبلغ از مردم زلزلهزده برای صدور پروانه ساخت و تایید نقشه ساختمان غیرقانونی است، تصریح کرد: در صورتی که مبلغی در این رابطه اخذ شده است لازم است هر چه زودتر عودت داده شده و موارد به صورت کامل نظارت و بررسی شود.
حیدری به مشکلات پیش آمده در خصوص برآورد غیر کارشناسی آمار خانههای تخریبی در مرحله نخست اشاره کرد و یادآور شد: در حال حاضر با توجه به شناسایی یک هزار و ۵۰۲ واحد جدید نیازمند تخریب در مناطق زلزلهزده، باید هر چه زودتر برای تدوین و تصویب متمم اصلاحی اعتبارات در هیات دولت اقدام شود تا بتوان روند بازسازی را با سرعت بیشتری دنبال کرد.
وی سرعت تخریب و آواربرداری خانههای آسیبدیده در زلزله را ناکافی دانست و گفت: آمار تخریب و آواربرداری باید از ۱۰ مورد در یک روز به ۳۰ واحد افزایش یابد که لازم است به همین منظور، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان برای اعزام ماشینآلات و افزایش گروههای عملیاتی با نهاد کشوری رایزنی را انجام دهد.
استاندار چهارمحال و بختیاری با تاکید بر لزوم سرعت بخشی به عملیات بازسازی مناطق زلزلهزده افزود: ضربآهنگ فعلی کند است و اگر مبنی بر ادامه کار بر اساس همین ضربآهنگ باشد، برنامه بازسازی بیش از پنج ماه به طول خواهد کشید که این مدت با توجه به فصل سرد سال و بارندگیها، مردم را با مشکلات مختلفی رو به رو میکند.
حیدری ضرورت فعال شدن بانکهای ملت و سپه در منطقه برای پرداخت تسهیلات را یادآور شد و گفت: تسهیلات بهگونهای در اختیار متقاضیان قرار گیرد که هزینه مضاعفی بر آنان تحمیل نشود چرا که برخی از مردم منطقه کمبضاعت هستند و نمیتوانند برای دریافت تسهیلات، هزینه اضافه جانبی را برای تهیه مدارک پرداخت کنند.
وی همچنین به استقبال مردم زلزلهزده برای استفاده از اسکلتهای فلزی در بازسازی خانهها اشاره کرد و افزود: رقم ۱۰۰ اسکلت فلزی در نظر گرفته کافی نیست و بنیاد مسکن استان موظف است با توجه به صحبتهای انجام شده با رییس بنیاد مسکن در سفر اخیر به کوهرنگ، این آمار را به ۵۰۰ مورد افزایش دهد.
استاندار چهارمحال و بختیاری دریافت هزینه از مردم برای حمل مصالح را نیز به عنوان یکی دیگر از مشکلات مطرح شده در بازدید انجام شده از مناطق بیان و تصریح کرد: اداره کل راهداری و حملونقل جادهای در این رابطه از استانهای معین برای ورود تعدادی از خودروهای سنگین در موضوع حمل مصالح به منطقه کمک بگیرد.
وی تامین زیرساخت برای نگهداری دام و پرداخت تسهیلات برای جبران خسارت وارد شده به دامداریها، مرغداریها و مجموعههای شیلات را نیز از دیگر خواستههای مردم مناطق زلزله عنوان کرد و یادآور شد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و دیگر دستگاههای اجرایی مرتبط در این مورد اقدامات لازم را پیگیری کنند.
حیدری همچنین در اولویت قرار گرفتن انجام طرح هادی روستاهای آسیب دیده را ضروری خواند و گفت: علاوه بر استفاده از کمک بنیاد مسکن از ردیف اعتبارات استانی و همچنین ردیف اعتباری مناطق زلزلهزده برای انجام این طرح در روستاهای بالای ۲۰ خانوار استفاده شود تا روند بازسازی نیز سرعت بگیرد.
وی مدیریت در توزیع خدمات را نیز یادآور شد: با توجه به آمادگی مجموعه بانک سپه برای تامین برخی اقلام مورد نیاز مردم زلزلهزده همچون وسایل گرمایشی و بسته مواد غذایی، جمعیت هلالاحمر استان هر چه سریعتر فهرستی از نیازمندیها را تهیه و در اختیار مجموعه این بانک قرار دهد.
استاندار چهارمحال و بختیاری ادامه داد: اداره کل راهداری و حملونقل استان نیز باید در کمتر از ۲ هفته دیگر موارد مربوط به اعتبارات ماده ۲۰ را پیگیری کرده و نسبت به فعالسازی تمامی طرحهای راهسازی روستایی به ویژه مناطق زلزلهزده کوهرنگ اقدامات لازم را به سرانجام برساند.
به گزارش ایرنا، زمینلرزه ۵.۷ ریشتری ساعت ۶ و ۹ دقیقه صبح دوشنبه ۱۲ مهر امسال مرز استانهای چهارمحال و بختیاری و خوزستان حوالی چلگرد را لرزاند.
این زمینلرزه در ۳۳ کیلومتری چلگرد مرکز شهرستان کوهرنگ در استان چهارمحال و بختیاری و در عمق ۱۰ کیلومتری زمین رخ داده است.
این زلزله اگر چه خسارت جانی در پی نداشت اما ۶۰۰ میلیارد تومان خسارت به بخشهای مردمی، زیربنایی و کشاورزی به این استان وارد کرد.
چلگرد مرکز شهرستان کوهرنگ در ۹۰ کیلومتری مرکز استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد.
نظر شما