معاون علوم پزشکی شیراز:واکسن می‌تواند در برایر اومیکرون ایمنی ایجادکند

شیراز_ایرنا _سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز سویه«اومیکرون» را به دلیل مسری ‌تر بودن نسبت به دیگر سوش‌ های پیشین کرونا،نگران کننده برشمرد و گفت: مجامع علمی بر این باورند که واکسن‌ کرونا می‌ توانند پوشش ایمنی مناسب را در برابر این سویه ایجاد کند.

عباس رضاییان زاده یکشنیه در نشست ستاد مدیریت بیماری کووید ۱۹ گفت: آنچه در شرایط کنونی سازمان جهانی بهداشت بر آن تاکید دارد، توجه به واکسیناسیون عمومی برای کنترل بیماری است.

وی واکسیناسیون را مطمئن ‌ترین راه برای مقابله با کرونا برشمرد که همه‌ تلاش مسوولان برای واکسینه کردن مردم در برابر این بیماری به کار بسته شده و افزود: کمتر شدن میزان ابتلای کارکنان بهداشت و درمان به کرونا در موج پنجم را می توان یکی از واضح ترین دلایل تاثیر واکسیناسیون در میزان ابتلا و فوت این بیماری در افراد دانست و این در حالی است که این گروه به دلیل موقعیت کاری، مواجهه بیشتری با این بیماری دارند.

به گفته سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در شرایطی که کارشناسان سازمان جهانی بهداشت (WHO) بر اهمیت تزریق نوبت سوم واکسن کرونا تاکید دارند، عده‌ای با توجه به اخبار دروغ منتشر شده در فضای مجازی، از انجام واکسیناسیون خودداری می کنند.

وی افراد گروه هدف را شامل کارکنان بهداشت و درمان، افراد پُرخطر ساکن در مراکز نگهداری، افراد ساکن در خانه ‌های سالمندان، کارکنان مراکز نگهداری، افراد کم توان ذهنی ساکن در مراکز نگهداری جمعی و کارکنان این مراکز و افراد با ضعف سیستم ایمن معرفی کرد و ادامه داد: همچنین افرادی که نوبت اول و دوم را از واکسن های غیرفعال «سینوفارم، بهارات و کووایران برکت» استفاده کرده اند، پس از گذشت چهار ماه از دریافت نوبت دوم می توانند از واکسن مشابه نوبت اول و دوم استفاده کرده و در صورت گذشت ۶ ماه، علاوه بر امکان دریافت واکسن مشابه نوبت اول و دوم می توانند واکسن های «آسترازنکا و یا پاستوکووک پلاس» را دریافت کنند.

رضاییان زاده اظهار کرد: افرادی که نوبت اول و دوم را از واکسن با پلتفرم «آدنوویروس» همچون «آسترازنکا یا اسپوتنیک» دریافت کرده اند، باید برای دریافت نوبت سوم دست کم ۶ ماه صبر کرده و پس از این مدت از واکسن های «آسترازنکا و یا پاستوکووک پلاس» به عنوان واکسن دُز سوم یا یادآور استفاده کنند.

این مقام مسوول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز از هم استانی ها خواست تا افرادی را که هنوز برای دریافت واکسن مراجعه نکرده یا نوبت های واکسن خود را تکمیل نکرده اند، بدون توجه به شایعه ها، در نخستین فرصت به نزدیک ترین مرکز تجمیعی واکسیناسیون مراجعه و خود را در برابر این بیماری واکسینه کنند.

رضاییان زاده اضافه کرد: همچنان باید شیوه نامه ‌های بهداشتی را در کنار واکسیناسیون رعایت کنیم تا از ایجاد موج های جدید بیماری پیشگیری شود و هر چه زودتر به شرایط عادی زندگی بازگردیم.

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز نیز طی اطلاعیه ای، آخرین وضعیت کرونا در استان فارس را از ابتدای شیوع تا امروز، بیست و هشتم آذر ۱۴۰۰، اعلام کرد.

در این اطلاعیه آمده است:از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون، یک میلیون و ۸۰۶ هزار و ۴۲۰ تست تشخیصی مولکولی و تست سریع در آزمایشگاه های استان تهیه شده که با بررسی نمونه های انجام شده، ۵۰۸ هزار و ۱۶۲ بیمار مثبت شناسایی شده است.

از مجموع تست های انجام شده از ابتدای شیوع تاکنون، یک میلیون و ۵۳۸ هزار و ۴۵ تست تشخیصی مولکولی بوده که ۴۴۵ هزار و ۹۳۱ مورد بیمار مثبت قطعی شناسایی شده، همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون ۲۶۸ هزار و ۳۷۵ مورد تست سریع انجام شده و ۶۲ هزار و ۲۳۱ بیمار مثبت شناسایی شده است.

با بستری ۹۵ بیمار جدید طی ۲۴ ساعت گذشته، هم اکنون ۶۵۳ بیمار مثبت و مشکوک دارای علایم در بیمارستان های استان بستری هستند که از این تعداد، ۸۷ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی، در بخش های ICU، مراقبت های ویژه درمانی دریافت می کنند.

متاسفانه در ۲۴ ساعت گذشته هشت هم استانی دیگر در اثر این بیماری جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان ناشی از کووید ۱۹ از ابتدای شیوع بیماری تا کنون به هفت هزار و ۳۵۹ نفر رسید.

همچنین از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون ۴۹۸ هزار و ۲۸۶ هم استانی مبتلا به کووید۱۹ بهبود یافته که از بیمارستان ها ترخیص شده و یا از ایزوله خانگی خارج شده اند.

در حال حاضر مجموع تعداد دُز تزریق شده واکسن کرونا در شهرستان های زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با احتساب سه دُز، به ۶ میلیون و ۲۴۲ هزار و ۲۸۰ دُز رسیده که از این تعداد سه میلیون و ۲۰۸ هزار و ۲۱۶ دُز نوبت اول، دو میلیون و ۸۵۱ هزار و ۸۳۲ دُز نوبت دوم و ۱۸۲ هزار و ۲۳۲ دُز نوبت سوم واکسن بوده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha