۷۸ هزار و ۴۵۲ نفر در استان مرکزی نوبت سوم واکسن کرونا را دریافت کردند

اراک - ایرنا - رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: ۷۸ هزار و ۴۵۲ نفر در استان مرکزی نوبت سوم واکسن کرونا را دریافت کردند که از این تعداد، ۶۰ هزار نفر زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی اراک هستند.

دکتر سید " محمد جمالیان" روز سه‌شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: با توجه به مشاهده نخستین نمونه مثبت سویه اُمیکرون در کشور، نیاز است مردم رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی را مدنظر ویژه قرار دهند و نسبت به تزریق نوبت سوم واکسن کرونا در اسرع وقت اقدام کنند.
وی تاکید کرد: این سویه جدید، با علائمی همچون سرماخوردگی، تب پایین، بدن درد و سرفه خشک همراه است و شاید ترکیبی از ویروس دلتا و سرماخوردگی باشد و سرعت انتقال و گسترش این ویروس نسبت به جهش دلتا حداقل ۲ برابر است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک اظهار داشت: از آغاز اجرای طرح واکسیناسیون عمومی در استان مرکزی، در مجموع یک میلیون و ۱۰۸ هزار و ۶۵۲ نفر ( افراد بالای ۱۲سال) معادل ۹۱درصد و همچنین ۹۷۰ هزار و ۱۸۳ نفر معادل ۸۰ درصد نوبت دوم واکسن کرونا را دریافت کردند.
جمالیان بیان کرد: تخمین جمعیت ۱۲ سال به بالا با احتساب جمعیت اتباع بیگانه در استان مرکزی یک میلیون و ۲۱۹ هزار و ۸۳ نفر است که از این تعداد در مجموع ۲ میلیون و ۱۵۷ هزار و ۲۸۷ نفر، نسبت به تزریق سه نوبت واکسن کرونا اقدام کرده اند.
وی تصریح کرد: میزان استقبال از تزریق نوبت سوم واکسن کرونا در استان مرکزی رضایت‌بخش نیست و هر چند علت استقبال کم شهروندان از دریافت نوبت سوم واکسن کرونا را می‌توان شیوه اطلاع رسانی دستورالعمل‌ها و فاصله زمانی بین تزریق دز دوم و سوم قلمداد کرد اما می‌طلبد آحاد مردم به ویژه بیماران دیابتی و دارای فشار خون بالا نسبت به این مهم اقدام کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک در خصوص واکسیناسیون کادر درمان نیز گفت: تمامی کادر بهداشت و درمان که در بیمارستان‌ها فعالیت دارند، ۲ نوبت واکسن کرونا را دریافت کردند اما تعدادی از اعضای کادر اداری مراکز درمانی نسبت به تزریق واکسن کرونا اقدام نکردند که بر اساس دستورالعمل  باید ۱۵ روز یکبار تست پی سی آر از آن‌ها گرفته شود در غیر این‌صورت به هیات تخلفات اداری معرفی می‌شوند.
جمالیان در خصوص شیوع ویروس آنفلوآنزا نیز بیان کرد: شیوع این ویروس امسال خیلی زیاد بود اما بیشتر بیمارانی که برای تست کرونا مراجعه می‌کنند جواب تست کرونای آنها منفی اعلام و آنفلوآنزا تشخیص داده می شود اما شرایط جسمی بیماران به گونه‌ای است که به صورت سرپایی خدمات دریافت می‌کنند.
وی ادامه داد: هفت هزار دز واکسن آنفلوآنزا توسط دانشگاه علوم پزشکی اراک در سطح داروخانه ها توزیع و به مادران باردار، بیماران خاص و برخی کادر درمان تزریق شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک خاطرنشان کرد: باید اذعان داشت بیشترین واکسنی که در استان تزریق شد، سینوفارم‌ بود هر چند که واکسن آسترازنکا نیز با استقبال مناسب شهروندان همراه است.

جمالیان با اشاره به بازگشایی مدارس با موافقت و مصوبه ستاد ملی کرونا نیز گفت: دانش آموزان در مدارس شیوه نامه‌های بهداشتی را آن‌گونه که باید مراعات نمی‌کنند اما نظارت از مدارس انجام می‌شود و با مدارسی که نسبت به رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی پایبند نیستند برخورد قاطع و قانونی می‌شود.
وی بیان داشت: با توجه به بازگشایی مدارس، بر اساس آمارها افزایش سیر ابتلا در سنین بالای ۵ تا ۱۸ سال کاهشی است اما با این روند نیز رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی از سوی تمام شهروندان امری ضروری است.
شیوع ویروس کرونا از اسفندماه سال ۹۸ آغاز شد و استان مرکزی پس از قم در زمره نخستین استان‌هایی بود که موارد ابتلا در آن مشاهده شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha