مهدی دوستی روز دوشنبه در نشست بررسی مشکلات و برنامه ریزی برای آبرسانی به مناطق روستایی و شهری هرمزگان افزود: اجرا و تکمیل طرحهای آبرسانی نیازمند ۶۰هزار میلیارد ریل اعتبار دولتی و ۱۵هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری بخش خصوصی برای احداث آب شیرین کن ها است.
وی بیان داشت: جذب و تخصیص این حجم از اعتبار دولتی در عمل غیرممکن است اما با رایزنی هایی که انجام شده و در شرف انجام است، بهره گیری از منابع اعتباری دیگر نهادها و کمک خیران در دستورکار قرار دارد.
نماینده عالی دولت در استان هرمزگان اظهارداشت: بر اساس طرح اولیه، به دنبال این هستیم که خط انتقال، ایستگاه پمپاژ و تاسیسات اصلی را با کمک منابع دولتی تامین و اجرای شبکه داخلی که هزینه کمتری به نسبت سایر اجزای طرح دارد را به دیگر نهادها و خیرانی که تمایل دارند در این حوزه مشارکت کنند، واگذار کنیم.
دوستی اضافه کرد: هم اکنون نزدیک به ۵۰۰ روستا در هرمزگان نیازمند ارتقاء زیرساختها برای پایداری شبکه آب هستند که به این منظور باید ۸۷۰ لیتر بر ثانیه منابع آب جدید از محل احداث آب شیرین کن ها و یا حفر چاه جدید تامین شود.
استاندار هرمزگان تصریح کرد: با رویه اعتبارات تخصیصی به حوزه آب در استان مشکلات آبرسانی به مناطق روستایی حل نخواهد شد بلکه رفع این معضل حوزه آب نیازمند کار جهادی و ارائه برنامه مدون است.
وی ادامه داد: برنامه ریزی اولیه باید بر مبنای پهنه بندی اعتباری، کیفی و جمعیتی صورت بگیرد که امکان واگذاری بخش اجرایی طرحهای آبرسانی به دستگاه های اجرایی، نهادها، صنایع و خیران وجود داشته باشد.
نماینده عالی دولت در استان هرمزگان اظهارداشت: همه این اقدام های عملیاتی و طرحها با مدیریت و نظارت فنی آبفای هرمزگان و ذیل قرارگاه قمر بنی هاشم (ع) تعریف خواهد شد اما مجریان طرحها به صورت مستقل عمل خواهند کرد.
وی در پایان با اشاره به سرانه ۳۰ میلیون ریالی برای آبرسانی به ازای هر نفر گفت : هم اکنون ۹۶درصد جمعیت روستاهای هرمزگان از آب آشامیدنی بهره مند هستند اما تنها ۵۵درصد جمعیت روستایی استان به صورت ۲۴ ساعته و در تمام ساعت شبانه روز از نعمت آب برخوردارند.
نظر شما