به گزارش ایرنا، دکتر عطالله حیدری روز دوشنبه در جلسه کارگروه مقابله با قاچاق کالاهای سلامت محور در سنندج اظهار داشت: یکی از راه های جلوگیری از ورود محصولات قاچاق و تقلبی کالاهای سلامت محور در سطح عرضه، شناسه گذاری اصالت است که از اول دی در استان آغاز می شود.
وی با اشاره به اینکه امسال قرارگاه استانی بازرسی کالاهای سلامت محور مظنون به قاچاق تشکیل و دانشگاه علوم پزشکی دبیر آن شده است، افزود: در زمینه دارو و واکسن نظارت ها تشدید می شود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کردستان اضافه کرد: دارو از قبل هم سامانه مشخص توزیعی داشت که با اجرای این طرح روزنههای کوچک ورود غیرمجاز دارو به بازار گرفته میشود.
دکتر حیدری با بیان اینکه برای مقابله با قاچاق به همسویی همه ارگان ها با برنامه منسجم نیاز داریم، اضافه کرد: دارو بعد از مواد مخدر دومین کالایی است که قاچاق آن زیاد است و از سویی عوامل سیاسی و اقتصادی نیز بر آن دامن میزند.
وی به کاهش ارزش لیر در برابر دلار اشاره کرد و گفت: این مساله انگیزه قاچاق معکوس دارو را افزایش داده و برای همین نیازمند تشدید نظارت در مرزها هستیم.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه ۲ سال شیوع کرونا، حجم کار دانشگاه را بسیار بالا برده است، تاکید کرد: مقابله با قاچاق کالاهای سلامت محور نیاز به همکاری همه جانبه دستگاه های متولی است.
دکتر حیدری افزود: در بحث ملزومات پزشکی مشکلاتی وجود دارد چون این تجهیزات اغلب از قبل تهیه شده اند، این برچسب را ندارند و برای بیمارستان های خصوصی و دولتی مشکلات زیادی ایجاد میکند.
توزیع انسولین قلمی با ثبت در سامانه (TTAC)
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان نیز اظهار داشت: به منظور ساماندهی تزویع انسولین قلمی، داروخانههایی که در سامانه (TTAC) ثبت شده اند این دارو را دریافت خواهند کرد.
علی خداویسی با اشاره به مشکلاتی که کرونا در ۲ سال اخیر برای بخش بهداشت و درمان به وجود آورد ضمن قدردانی از جانفشانی کادر بهداشت و درمان گفت: باید با بررسی و رفع مشکلاتی که دستگاه های متولی مبارزه با قاچاق اقلام سلامت محور دارند، برای مقابله با قاچاق کالاهای سلامت محور به کمک دانشگاه علوم پزشکی شتافت.
وی با اشاره به اهمیت بحث آموزش در فرهنگسازی برای استفاده از کالاهای سلامت محوری که برچسب اصالت دارند، گفت: برای این کار باید از همان دوران ابتدایی در آموزش و پرورش شروع کرد و برای آن از افرادی برای آموزش بهره گرفت که تاثیرگذار باشند.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان تقویت سامانه های تایید اصالت کالا را از راه های مهم مقابله با عرضه کالای قاچاق دانست و افزود: مصرف اقلام خوراکی، آرایشی و بهداشتی سالم یکی از بزرگترین دغدغه های جامعه امروز است و با توجه به اینکه بخش زیادی از این کالاها از کشورهای دیگر وارد کشور ما می شود، کنترل و نظارت از محل تولید، حمل و نقل تا عرضه کالا بسیار حائز اهمیت است.
خداویسی با انتقاد از نحوه امحا محصولات قاچاق کشف شده، اظهار داشت: آتش زدن وسایل آرایشی و بهداشتی قاچاق موجب تخریب محیط زیست می شود و با وجود مکاتبه هایی که با سازمان محیط زیست کشور انجام شده بی توجهی به نحوه امحای آن همچنان ادامه دارد.
نظر شما