قدیر موسی خانی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در این طرح کارشناسان این سازمان با حضور در مساجد سطح شهر نکات ایمنی در خصوص استفاده از وسایل گرمایشی و رعایت نکات ایمنی آموزشهای لازم را به شهروندان ارائه می کنند.
وی اظهار داشت: در حال حاضر این آموزشها در ۵۰ مسجد در سطح شهر قزوین ارائه می شود.
موسی خانی تصریح کرد: با رعایت نکات ایمنی در استفاده از وسایل گرمایشی میتوان تا حد قابل توجهی از میزان از حوادثی همچون گازگرفتگی در فصل سرما جلوگیری کرد.
وی با تاکید بر اینکه نصب وسایل گرمایشی توسط نمایندگیهای مجاز موجب پیشگیری از حوادث میشود، اضافه کرد: گاهی لانه گذاری پرندگان یا ریزش مصالح ساختمانی در اثر ساخت و ساز در ملک مجاور سبب گرفتگی لولههای دودکش میشود.
این مسوول ادامه داد: قرار دادن لوله بخاری درون سطل آب یک اقدام اشتباه است که منجر به پخش گاز در محیط و در نهایت گازگرفتگی میشود.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه امروزه استفاده از لولههای آکاردئونی و آلومینیومی به دلیل زیبایی و نصب راحت در بخاریها، رواج پیدا کرده است اما استفاده از این نوع لوله ها به هیچ وجه توصیه نمیشود چراکه به مرور زمان حالت اولیه خود را از دست داده و گاز را در محیط پخش میکند.
موسی خانی شهروندان توصیه کرد شهروندان هر شب لولههای بخاری را چک کنند و بدانند که اگر لوله گرم باشد دلیل بر خارج شدن گاز و اگر سرد باشد به معنای پخش شدن گاز در محیط است.
رییس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری قزوین همچنین توصیه کرد هر چند وقت یک بار کلاهک دودکش چک شود و اگر شهروندان سوالی در خصوص گاز گرفتگی دارند میتوانند با شماره ۱۲۵ تماس بگیرند.
وی افزود: دورههای آموزشی حضوری و غیرحضوری جهت آگاهی شهروندان برای نحوه استفاده صحیح از وسایل گرمایشی برنامهریزیشده است.
موسی خانی خواب آلودگی، سردرد، سر گیجه، حالت تهوع، بی حالی،کبودی بدن و رنگ پریدگی را از علائم گاز گرفتگی عنوان کرد و گفت: شهروندان در صورت مواجهه با گاز گرفتگی سریعاً با اورژانس تماس گرفته و درب و پنجرهها را باز کنند تا هر چه سریعتر هوای محیط عوض شود.
وی از شهروندان خواست در شرایط اضطراری با شماره ۱۲۵ آتش نشانی تماس بگیرند.
نظر شما