امیر خالصی روز چهارشنبه در جلسه کار گروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه گذاری استان زنجان با اشاره به لایحه بودجه ارایه شده سال آینده و هدف گذاری رشد اقتصادی افزود: بدون در نظر گرفتن عددهای کمی ارائه شده بر مبنای منابع، به این مهم باید توجه داشت که در جهت رشد اقتصادی هشت درصدی کشور حرکت کرد.
وی تاکید کرد: عقب ماندگی های کشور موجب شده است که منابع اصلی بودجه با کمبود مواجه شود و در این میان سیاست مالی منجر به کسری بودجه شود منجر به بروز تورم است.
این مسوول با اشاره به اینکه بخشی از تورم کشور نیز به دلیل ساختار اقتصادی کشور است، ادامه داد: با نگاهی به ۴۰ تا ۵۰ سال گذشته کشور این موضوع نمود دارد بطوری که تورم بالای ۲۰ درصدی وجود داشته است.
خالصی یکی از پدیده های این بخش را آثار بودجه عنوان کرد و افزود: بطور تقریبی بعد از پایان جنگ تحمیلی همواره کسری بودجه کشور موجب شده که به پایه پولی اضافه شده و به دنبال آن بطور میانگین نقدینگی ۲۵ تا ۳۰ درصد رشد داشته و در نهایت همین مساله به تورم منتهی شده است.
سرپرست امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه موضوع تورم در اقتصاد ریشه ای است و کشورمان نیز از این موضوع مستثنی نیست، گفت: این مساله، هم قدرت خرید افراد را تحت تاثیر قرار می دهد و در واقع یک مالیات منفی از مردم گرفته می شود که آثار آن قابل مشاهده است و در لایحه ۱۴۰۱ نیز برای جبران عقب ماندگیهای گذشته، تغییر جهت دهی برای ریل سیاست مالی باید از رشد اقتصادی آغاز شود.
وی با اشاره به اینکه در برنامه چهارم توسعه نوع برنامه برنامه ریزی ها تغییراتی داشت، اظهار داشت: این مهم نیز دقیقا بر اساس رشد اقتصادی" هشت درصدی " و درآمد سرانه هدف گذاری شده در برنامه پنجم توسعه نیز بر همین منوال بود.
سرپرست امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه نیز بطور میانگین سه درصد رشد اقتصادی پیش بینی شده بود ادامه داد: رسیدن به بالاتر از این رقم، فعالیت های بیشتر و مضاعفی را می طلبد.
خالصی با اشاره به اینکه در سطح کلان با فرض مولفه های رسیدن به رشد سرمایه گذاری، بهره وری مغفول بود، افزود: در این خصوص نیز هماهنگی ها و سازگاری ها در سطح کلان انجام گرفت و نتیجه به استان ها ارسال شد که در این زمینه نیز رشد اقتصادی استان زنجان در سال آینده ۸.۵ درصد است.
وی با اشاره به اینکه مشکلی که در استان ها وجود دارد، موضوع خلا آماری است، اظهار داشت: تا کنون مرکز آمار به چنین کاری مبادرت نکرده بود، که توصیه می شود این کار انجام گیرد.
نظر شما