حسن رمضانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بناهای تاریخی هر سال نیازمند رسیدگی و مرمت است، از همین رو به بناهای ثبت ملی اعتباراتی اختصاص مییابد که براساس پیشرفت پروژه تخصیص پیدا میکند.
وی گفت: با ثبت هفت اثر معنوی (ناملموس) خراسان جنوبی در سال جاری تعداد آثار تاریخی، ناملموس و طبیعی این استان به ۹۵۵ اثر رسید.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی اظهار داشت: هفت اثر معنوی (ناملموس) استان از ابتدای امسال در فهرست میراث ملی قرار گرفته است.
وی افزود: این آثار شامل مهارت و دانش پخت نان لوله بیرجند، مهارت و دانش تنورسازی فردوس، مهارت و دانش کرکی بافی شهر مود، مهارت و دانش شیرهپزی، مهارت و دانش قارت بافی قاین، مهارت و دانش نان جوش و صابونسازی بیرجند است.
رمضانی گفت: تاکنون ۷۷۷ بنا و محوطه تاریخی و فرهنگی، ۲ اثر میراث معماری صنعتی، ۷۵ اثر طبیعی، ۸۸ اثر معنوی و ۱۳ شی تاریخی در استان ثبت شده است.
وی بیان کرد: پرونده تعداد دیگری از آثار تاریخی و طبیعی آماده شده که امید است تا پایان امسال در فهرست میراث ملی ثبت شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی افزود: مهمترین اقدام پس از ثبت ملی یا جهانی یک اثر، حفاظت و نگهداری آن است که باید همه نهادها و مردم در جهت تحقق آن بکوشند.
بیش از هزار و ۵۰۰ اثر تاریخی در خراسان جنوبی شناسایی شده و این استان دارای چهار اثر ثبت شده در فهرست میراث جهانی است.
نظر شما