سرهنگ مجید ذکریایی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه آتش سوزی در عرصههای جنگلی مناطق مرکزی و شرقی مازندران از روز گذشته آغاز شده بود و هم اکنون به طور کامل مهار شده است، افزود: بیشترین تعداد آتش سوزی که در طی این مدت به وقوع پیوست با ۶ فقره مربوط به ساری است که باعث از بین رفتن ۳۸ هکتار از عرصههای جنگلی این شهرستان شده است.
وی همچنین از وقوع ۳۵ فقره آتش سوزی طی ماه آذر در جنگل های مناطق مرکزی و شرقی مازندران خبر داد و گفت که در این آتش سوزی ها در مجموع ۸۶ هکتار از عرصههای جنگلی در آتش سوخت.
ذکریایی عامل اصلی بیشتر آتش سوزی ها در عرصههای جنگلی منطقه را انسانی اعلام کرد و افزود : کم بارشی و خشکی هوا در ماه آذر سبب شد تا بیشترین آتش سوزی پاییزی در این ماه رخ دهد.
وی گفت که در مجموع در فصل پاییز امسال در جریان بیش از ۴۰ فقره آتش سوزی، بیش از ۹۰ هکتار از عرصههای جنگلی مرکز و شرق مازندران در آتش سوخت.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری با اشاره به پیشبینی هواشناسی مازندران مبنی بر وزش باد شدید طی امروز و فردا، از احتمال شعله ور شدن دوباره آتش در عرصههای جنگلی مازندران خبر داد و گفت که نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی به همراه دیگر نیروها از جمله نیروهای آتش نشانی، دوستداران و همیاران طبیعت و نیروهای مردمی در منطقه حضور دارند تا در صورت شعله ور شدن دوباره آتش، به منطقه اعزام شوند.
وی از اقشار مختلف مردم خواست هرگونه حریق در عرصههای جلگی، تجاوز به عرصههای ملی و همچنین مشاهده قاچاق چوب را از طریق تماس با شماره تلفن ۱۵۰۴ این نهاد اطلاع دهند تا در کمترین زمان رسیدگی شود.
در همین حال اداره کل منابع طبیعی غرب مازندران نیز در گزارشی اعلام کرد که در جریان ۱۱ فقره آتش سوزی در سه روز گذشته، ۱۰۷ هکتار از عرصههای جنگلی شهرستان های نوشهر، چالوس، کلادشت، تنکاین در آتش سوخت و علت اصلی تمام این آتش سوزی ها نیز عامل انسانی عنوان شده است.
استان مازندران حدود۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.
برای حفاظت و مدیریت عرصه های طبیعی مازندران، ۲ اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در ساری و نوشهر فعالیت دارند که منطقه ساری حدود ۷۱ درصد و نوشهر حدود ۲۹ درصد این عرصه ها را مدیریت می کند.
استان مازندران در مجموع حدود ۵۴ درصد از عرصه های جنگلی شمال کشور را در اختیار دارد و همچنین نیمی از جنگل های هیرکانی ثبت شده در سازمان جهانی یونسکو در جغرافیای مازندران است.
نظر شما