محمد سعید سیف روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا افزود: عملکرد دانشگاه ها در ارتباط با صنعت در وزارت علوم پایش می شود همچنین رییس و مدیران دانشگاه ها فعالیت دانشگاه را مانیتور می کنند؛ کارنامه عملکرد دانشگاه ها تهیه و به صورت کمی برای هر دانشگاه مشخص میشود.
وی بیان کرد: در کارنامه عملکرد دانشگاه ها در ارتباط با صنعت، برخی دانشگاه ها با عملکرد متوسط و برخی دیگر با عملکرد حداکثری هستند. در واقع دانشگاه ها می توانند در این کارنامه متوجه شوند که جایگاه آنها کجاست و در چه زمینه هایی ضعیف تر و قوی تر هستند. براین اساس دانشگاه ها می توانند برنامه ریزی کنند تا در همه شاخص های این کارنامه رشد کنند و در نهایت همکاری با جامعه و اثربخشی آنها در ایجاد اشتغال افزایش یابد.
مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص درصد ارتباط دانشگاه ها با صنعت گفت: دانشگاه ها در یک سال اخیر ۸ هزار و ۷۰۰ قرارداد ارتباط با صنعت منعقد کرده اند و مبلغ این قراردادها سه هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان بوده است؛ این حجم از قرارداد نشان می دهد که پژوهش های دانشگاه مورد نیاز جامعه است و بسیاری از اساتید و مجموعه های پژوهشی پژوهش های مورد نیاز کشور را انجام می دهند.
وی اظهار داشت: این فعالیت ها نسبت به بضاعت و امکاناتی که دانشگاه ها در اختیار دارند، می تواند بیشتر باشد. هنوز هم اساتیدی داریم که درگیر ارتباط با صنعت نیستند و پژوهش های آنها صرفا جنبه تئوریک دارد. در صورتی که این پژوهش ها می توانند هدفمند باشند و در جهت رفع نیاز کشور انجام شوند و متقاضی داشته باشند. این امر بسیار مهم است و دانشگاه ها و اساتید می توانند تقاضامحور کار کنند.
نظر شما