پزشک مخترع مازندرانی موفق به تولید پروتیین خوراکی از پلاستیک شد

ساری – ایرنا – پزشک مخترع ایرانی برای نخستین بار در دنیا موفق به طراحی و ساخت سیستم رآکتوری فوق پیشرفته‌ای شد که می‌تواند با تجزیه پلاستیک آن را به بیوپروتئین‌های خوراکی تبدیل کند و با این اختراع توانست مدال طلای هفدهمین دوره مسابقات جهانی اختراعات کره جنوبی را از آن خود کند.

به گزارش ایرنا، دکتر حامد میلانی مخترع و پژوهشگر اهل ساری که چندی پیش با ساخت رآکتور بیولوژیکال توانست سرعت تجزیه پلاستیک را برای نخستین بار به ۱۴ ساعت برساند و سوخت مورد نیاز فضاپیماها را تولید کند، در ادامه پروژه پژوهشی خود موفق به تولید پروتئین از پلاستیک شد. مدال طلای هفدهمین دوره مسابقات جهانی اختراعات کره جنوبی (SIIF۲۰۲۱) را که یکی از مهم ترین و معتبرترین رویدادهای بین المللی جهان در زمینه نوآوری و اختراعات است ، به این طرح اهدا شد.

پزشک مخترع مازندرانی درباره این پروژه به خبرنگار ایرنا گفت: طرح سیستم بیورآکتوری مبدل مونومرهای پلاستیک به پروتئین خوراکی از سه رآکتور نسل جدید تشکیل شده که می‌تواند انواع مختلف پلاستیک را در مدت ۱۴ ساعت که کوتاه‌ترین زمان تجزیه پلاستیک در دنیاست، به مونومرهای سازنده تبدیل کند.

میلانی اظهار کرد: در بخش ابتدایی این سیستم رآکتورنانوبیولوژیکالی تعبیه شده که در آن از تکنیک جدید استابیلیزیشن، روی مخمر ساکارومیسزسرویزیا و همچنین بر نانو ذرات اکسید آهن و نانولوله‌های کربنی استفاده شده است و ضایعات پلاستیکی را به مونومرهای سازنده  تبدیل می‌کند.

وی افزود: در بخش دوم رآکتور فرمنتوری طراحی شد که با استفاده از ایزوله‌های باکتریایی، کربن را به پروتئین خوراکی تبدیل می‌کند که یک پروتئین زیستی است و سطح بالایی از اسیدآمینه‌های ضروری مانند لیزین، متیونین و ترئونین دارد.

این پژوهشگر و مخترع اهل مازندران با بیان این که تا کنون فقط چند کشور از جمله آمریکا به فناوری نوین بیولوژیکی برای تبدیل پلاستیک به پروتئین دست یافتند، تصریح کرد: ما توانستیم علاوه بر دستیابی به این دانش، برای نخستین بار در دنیا رآکتور نانو بیولوژیکالی بر پایه استفاده از آنزیم طراحی کنیم که در مقایسه با روش‌های موجود گذشته دارای سرعت بالا برای تجزیه انواع مختلف پلاستیک، کارآیی بالاتر، بی‌نیازی به سیستم استریل، کنترل راحت‌تر فرآیند و قابلیت استفاده مجدد از سیستم آنزیمی است. این روش پیشگامانه ضمن کاهش آسیب‌های زیست محیطی ناشی از تولید زباله‌های پلاستیکی، امکان تأمین مواد غذایی بی‌خطر و پایدار را نیز فراهم می‌کند.

پزشک مخترع مازندرانی موفق به تولید پروتیین خوراکی از پلاستیک شد

میلانی خاطرنشان کرد: در بخش سوم بیورآکتوری تعبیه شده که می‌تواند مونومرهای پلاستیک را به بوتانول یعنی سوخت مصرفی فضاپیماها و سوپرجت‌های مافوق صوت تبدیل کند که طرح تهیه ابَرسوخت به این روش چندی پیش مدال طلای مسابقات جهانی اختراعات لهستان (IWIS۲۰۲۱) را کسب کرد.

وی اظهار کرد: برخورداری از دانسیته انرژی بالا، کاهش ۶۵ تا ۹۰ درصدی میزان آلایندگی صنعت حمل و نقل هوایی و تولید گازهای گلخانه‌ای، کاهش مقدار سوخت مصرفی در هر مأموریت فضایی، برخورداری از ضریب ایمنی بالا، دمای اشتعال بالا و نقطه انجماد پایین (تا منفی ۸۹ درجه سانتیگراد) و رسوب نکردن سوخت مصرفی از مزایای استفاده از سوخت نوین زیستی است.

هفدهمین دوره مسابقات جهانی اختراعات کره جنوبی با همکاری فدراسیون جهانی مخترعین(IFIA)، فدراسیون مخترعین اروپا(AEI)، سازمان توسعه اختراعات و فناوری کره جنوبی(KIPA) و سازمان مالکیت فکری ملل متحد (WIPO) با حضور ۶۲۵ مخترع از کشورهای مختلف از یکم تا چهارم دسامبر در شهر سئول کره جنوبی برگزار شد.

میلانی چندی پیش در فرآیند اختراع صابون آنتی‌باکتریال و آنتی فونگال بر پایه گیاه تایمز، موفق به کشف گونه جدیدی از باکتری‌ها شد که پس از ارائه کردن آن به بانک جهانی ژن و داوری‌های انجام شده، این باکتری به نام او و نام اختصاصی Staphylococcus hominis H.Milani  و کد MZ۷۶۸۹۵۳ در پایگاه مرکز ملی بیوتکنولوژی ایالات متحده امریکا (NCBI) ثبت شد.

همچنین ابرسوختی که در پروژه این پژوهشگر به دست آمد «میلانی ایکسMilaniX» نامگذاری شده است. اوایل پاییز امسال نیز مدال نقره مسابقات جهانی اختراعات ترکیه (آی‌اس‌آی‌اف ۲۰۲۱ (ISIF به این پزشک و پژوهشگر جوان رسید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha