به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل از روزنامه فرانسوی لوفیگارو. در پی شیوع اومیکرون در فرانسه و بحث های مطرح شده در محافل و رسانه های این کشور مبنی بر احتمال به تعویق افتادن تاریخ برگزاری انتخابات ریاست جمهوری فرانسه ۲۰۲۲، امانوئل مکرون در نشست با شورای وزیران، تاکید کرد که ضرب الاجل های دموکراتیک در کشور ما حفظ خواهد شد، چرا که حیات دموکراتیک کشور به آن وابسته است.
«گابریل آتال»، سخنگوی دولت نیز دو روز گذشته در مصاحبه با فرانس ۲ در همین زمینه بیان کرده بود: «فرضیه تعویق انتخابات نه روی میز قرار دارد و نه زیر میز و نه در کمد کنار میز»
در همین راستا، ژورنال دودیمانش نوشت: قانون اساسی فرانسه موضوع امکان تعویق انتخابات در چنین شرایطی را پیش بینی نکرده است. برخی نیز معتقدند از آنجا که فرانسه از زمان بحران شیوع کرونا تاکنون چندین انتخابات ازجمله شهرداری ها و انتخابات منطقه ای را با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار کرده، بنابراین دلیلی وجود ندارد که انتخابات ریاست جمهوری را به تعویق انداخت.
کمتر از چهار ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری فرانسه، «ولری پکرس» نامزد حزب راست سنتی جمهوری خواهان بر اساس آخرین نظرسنجی، همچنان در حال ربودن گوی سبقت از رقبای خود از جمله «مرین لوپن» و «اریک زمور» و در رقابت جدی با امانوئل مکرون در راهیابی به الیزه است.
امانوئل مکرون که با پیروزی در مقابل «مَرین لوپن» رهبر حزب راست افراطی «تجمع ملی»، در انتخابات سال ۲۰۱۷ میلادی به عنوان جوانترین رئیس دولت تاریخ فرانسه از زمان ناپلئون بناپارت تاکنون بر سر کار بوده و تا چندی پیش بر اساس نظرسنجی ها از جمله نتایج نظرسنجی موسسه افکارسنجی «ایفوپ» که در روزنامه «ژورنال دو دیمانش» منتشر شده بود، تنها، مرین لوپن را به عنوان رقیبی جدی پیش روی خود داشت، به تازگی بر اساس نظرسنجی «الب» (Elabe) نه تنها در مقابل چهره هایی همچون «ولری پکرس»، نامزد حزب راست سنتی جمهوری خواهان قرار داده شده بلکه مقهورِ دور دوم رقابت ها در برابر ولری پکرس با ۵۲ درصد آراء نیز اعلام شده است.
نظرسنجی ها دست کم تاکنون گویای به چالش کشیدن مکرون از سوی دو زن یعنی پکرس و لوپن را دارد؛ این درحالی است که صحنه سیاسی فرانسه برخلاف برخی از کشورهای اروپایی تاکنون هیچ رئیس جمهوری زنی نداشته است.
براساس اصل (۷) قانون اساسی فرانسه، رئیس جمهوری با کسب اکثریت مطلق آرای ماخوذه انتخاب می شود، اما در صورتی که چنین حدنصابی حاصل نشود، انتخابات به دور دوم کشیده شده و ۱۴ روز بعد، مجدداً از میان دو نامزدی که بیشترین آراء را در دور نخست به دست آورده باشند، رای گیری به عمل می آید؛ به همین دلیل انتخابات ریاست جمهوری پیش روی فرانسه نیز از ۱۰ آوریل/۲۱ فروردین (دور نخست) آغاز و تا ۲۴ آوریل/۴ اردیبهشت (دور دوم) ادامه خواهد داشت.
نظر شما