این قرص در آستانه سال نو میلادی و در حالی که برنامه های دولت جو بایدن برای غلبه بر بیماری کووید ۱۹ در این کشور موفقیتی نداشته، و نیز یک روز پس از مجاز شدن قرص "پاکسلووید" ساخت شرکت فایزر تایید شده است.این قرص ساخت شرکت مرک است که انگلیس برای نخستین بار در ماه نوامبر استفاده از آن را تایید کرد.
به گزارش شبکه خبری ان بی سی نیوز آمریکا، در حالیکه کمتر از سه هفته از شناسایی نخستین مورد مبتلا به سویه اومیکرون در آمریکا می گذرد، این نوع جدید اکنون در تمامی ۵۰ ایالت این کشور تائید و به عنوان سویه غالب از نوع دلتا پیشی گرفته است.
در پی شناسایی سویه اومیکرون در آمریکا، چندین ایالت از جمله نیویورک، مین و واشنگتن رکورد میانگین هفت روزه ابتلا به کووید-۱۹ را در این هفته ثبت کرده اند.
خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس درباره قرص مقابله با ویروس کرونا به نام " مولنوپیراویر" ساخت شرکت مرک مدعی شد قرص ساخت شرکت فایزر به دلیل اثرات سوء کمتر آن نسبت به قرص "مرک"، گزینه ترجیحی بیماران مبتلا به کرونا خواهد بود.
بر اساس این گزارش، توانایی قرص شرکت مرک برای جلوگیری از نوع شدید ویروس کرونا بسیار کمتر از اعلامیه های اولیه این شرکت است. روی برچسب داروی این قرص همچنین نسبت به مسائل ایمنی جدی از جمله احتمال بروز نقص هنگام تولد نوزادان هشدار می دهد.
سازمان غذا و داروی آمریکا، قرص مرک را برای بزرگسالان که جواب آزمایش کرونای آنها مثبت شده و علائم اولیه شدید دارند، تجویز کرده است. گروههای پرخطر شامل افراد مسن و مبتلایان به بیماری هایی مانند چاقی و بیماری قلبی می شود.
سازمان غذا و داروی آمریکا اعلام کرد داروی مرک که "مولنوپیراویر" نام گرفته است، هشداری در مورد استفاده در دوران بارداری خواهد داشت. زنان در سنین باروری باید در طول درمان و چند روز پس از آن از داروهای ضد بارداری استفاده کنند در حالی که مردان باید حداقل سه ماه پس از مصرف آخرین قرص خود از داروهای ضد بارداری استفاده کنند.
سازمان غذا و داروی آمریکا پیش از این، نخستین قرص ضد ویروس کرونا را در بحبوحه این بحران، برای مصرف خانگی تایید کرد.
تایید قرص پاکسلووید، در حالی صورت گرفت که مقامات بخش سلامت آمریکا در مورد سونامی عفونت های جدید به دلیل سویه اومیکرون کرونا که می تواند بیمارستان ها را تحت فشار قرار دهد، هشدار می دهند.
به گزارش رسانه های آمریکا، "پاکسلووید" قرص شرکت فایزر است که به ادعای این شرکت روشی سریع تر و ارزان تر برای درمان بیماری کرونا ارائه می دهد در حالیکه تمام داروهای پیشین مقابله با کرونا از طریق تزریق تجویز می شد.
آسوشیتد پرس مدعی شد که قرص فایزر دارای عوارض جانبی خفیف است اما تاثیر آن در درمان کرونا قابل توجه است و تا ۹۰ درصد از بستری شدن و مرگ احتمالی بیماران کرونایی که با علایم شدید این بیماری مواجه هستند، جلوگیری می کند.
دکتر گرگوری پولند از کلینیک مایو گفت: اثربخشی این قرص بالا است و عوارض جانبی آن کم است و به صورت خوراکی تجویز می شود. این دارو به کاهش ۹۰ درصدی خطر بستری شدن در بیمارستان و مرگ در میان گروه پرخطر منجر می شود که بسیار قابل توجه است.
با افزایش سویه اومیکرون ویروس کرونا در آمریکا، جو بایدن رییس جمهوری این کشور وعده داده است با اختصاص ۵۰۰ میلیون آزمایش رایگان کرونا، افزایش حمایت از بیمارستان ها و گسترش طرح های واکسناسیون، به مقابله با این سویه در زمستان سخت آمریکایی ها برود.
بایدن مجبور شده است به دلیل شیوع سریع سویه اومیکرون در آمریکا تغییرات عمده ای در طرح مقابله با ویروس کرونا در فصل زمستان بدهد.
کاخ سفید در بیانیه ای ادعا کرده است که مبنای طرح بایدن، خرید ۵۰۰ میلیون کیت آزمایش سریع ویروس کرونا از سوی دولت آمریکا و ارسال رایگان آنها به آمریکایی ها از ماه ژانویه است. افراد برای دریافت این کیت های آزمایش کرونا باید با مراجعه به یک پایگاه اینترنتی، ثبت نام کنند و سپس دولت این کیت ها را به آدرس آنها ارسال خواهد کرد.
روزنامه نیویورک تایمز با اشاره به ارائه طرح بایدن با هدف مقابله با گسترش سویه اومیکرون در آمریکا، نوشت: دانشمندان و مقامات بهداشتی هشدار دادند به رغم این طرح اومیکرون افزایش خواهد یافت و طرح بایدن برای مهار آن کافی نیست.
هشدار کارشناسان و مقامات بهداشتی آمریکا در حالی است که دبیرکل سازمان جهانی بهداشت نیز روز گذشته در یک نشست خبری با اشاره به نتایج یک پژوهش جدید در خصوص اومیکرون نسبت به گسترش سریع آن هشدار داد و تاکید کرد که حتی واکیسنه شدگان و افرادی که به تازگی از کووید-۱۹ بهبود یافته اند هم ممکن است به اومیکرون مبتلا شوند.
سازمان جهانی بهداشت در ۲۶ نوامبر (۵ آذر) سویه اومیکرون را پنجمین نوع نگران کننده ویروس کرونا اعلام کرد. این سویه جدید که برای نخستین بار در آفریقای جنوبی شناسایی شده باعث نگرانی بسیاری از کشورها شده و براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت تاکنون در بیش از ۸۹ کشور جهان شناسایی شده است.
نظر شما