به گزارش روز جمعه ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، سخنگوی دولت ژاپن گفت که تنها برخی مقام های کمیته المپیک ژاپن از جمله خانم سیکو هاشیموتو مسئول برگزاری المپیک توکیو همراه تیم به چین اعزام خواهند شد.
ژاپن از موضع آمریکا در مورد عدم رعایت حقوق بشر در چین حمایت می کند، اما در عین حال توکیو روابط اقتصادی نزدیکی با پکن دارد، ضمن اینکه در تدارک برای جشن گرفتن پنجاهمین سالگرد افتتاح روابط رسمی با چین در سال آینده میلادی است.
این در حالی است که فومیو کیشیدا نخست وزیر ژاپن با فشار فزاینده ای از طرف حزب حاکم لیبرال دموکرات خود برای اتخاذ موضع سخت تری نسبت به چین روبه رو شده است.
در چند روز گذشته کشورهای مختلف به تحریم دیپلماتیک المپیک زمستانی پکن پرداختند. چنانچه نخست وزیر انگلیس اعلام کرد که هیچکدام از وزرای دولت این کشور در المپیک زمستانی پکن حضور پیدا نخواهد کرد. همچنین کاخ سفید اعلام کرد که مقامات دولت آمریکا با توجه به سوابق حقوق بشری چین، المپیک زمستانی را تحریم میکند؛ هر چند ورزشکاران آمریکایی برای حضور در این رقابتها به چین سفر خواهند کرد.
در این میان کانادا هم به جمع تحریم کنندگان المپیک زمستانی پکن پیوست و این امر سبب شد تا رسانه رسمی سفارت چین در کانادا به تصمیم این کشور برای تحریم المپیک زمستانی ۲۰۲۲ به میزبانی پکن اعتراض کند. پیش از کانادا کشورهای آمریکا، استرالیا و انگلیس این بازیها را تحریم دیپلماتیک کرده بودند.
چین در واکنش به اقدام تحریم المپیک زمستانی از سوی آمریکا هشدار داد این موضوع می تواند منجر به مخدوش شدن همکاری های دوجانبه و گفت و گوهای دو طرفه در زمینه مسائل مهم شود.
چین با درخواست کنار گذاشتن ورزش از سیاست، به آمریکا هشدار داد تحریم المپیک زمستانی پکن از سوی این کشور می تواند بر روابط و همکاری های دو کشور تاثیرات مخرب و بدی بگذارد.
نظر شما