اورنگ ایلامی جمعه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد:دانشمندان داده های تحقیقات خود را به اشتراک گذاشتند و نشان دادند که سطح ایمنی طبیعی افراد که قبلاً به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شدهاند اما واکسینه نشده اند به هیچ وجه به آنچه در گذشته بود نزدیک نیست.
عضو کمیته علمی کشوری مبارزه با کرونا افزود: در واقع سطح ایمنی این افراد در مواجهه با اومیکرون در مقایسه با سایر سویه ها حدود ۱۶ برابر کمتر از انواع قبلی است و اگر عفونت بیش از شش ماه پیش باشد، این رقم حتی بیشتر کاهش می یابد.
ایلامی اضافه کرد: این بدان معناست که اگر در گذشته مبتلا به کووید بودهاید، و اگر واکسینه نشدهاید، محافظت در برابر نوع اومیکرون به سرعت محو میشود زیرا اومیکرون جهش های بسیار بیشتری نسبت به انواع قبلی دارد.
فوق تخصص بیماری های عفونی افزود: ظهور اومیکرون با نابرابری واکسن مرتبط است.دانشمندان می گویند تصور می شود که این سویه از یک بیمار دارای بیماری ایدز در آفریقای جنوبی که تنها ۲۶ درصد از جمعیت آن به طور کامل واکسینه شده اند پدید آمده است.
ایلامی بیان داشت: این ویروس به ویژه در افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند به خوبی جهش مییابد، جایی که میتواند برای مدت طولانی زنده بماند و چگونگی زنده ماندن در میزبان انسانی خود را بیابد. سازمان جهانی بهداشت تخمین میزند که تنها نیمی از کشورهای عضو آن حداقل ۴۰ درصد از جمعیت خود را تا این زمان واکسینه خواهند کرد.
وی عنوان کرد:دانشمندان از خواص نوع اومیکرون متعجب شده اند، زیرا مطالعات نشان می دهد که ویروس کرونا روشی که سلول ها را آلوده می کند تغییر داده است.
عضو گروه مشورتی مرکز مدیریت بیماریهای تهدیدات ویروس تنفسی جدید و نوظهور گفت که کارشناسان همیشه در حال یادگیری در باره این ویروس هستند و هشدار داد که افزایش مرگ و میر و موارد اومیکرون یک نگرانی جدی است.
ایلامی اضافه کرد: بر اساس آخرین داده ها، اولین مورد تایید شده سویه اومیکرون باعث آمادگی همه جانبه همه مراکز درمانی و بهداشتی شد.
او افزود:تدروس دبیر کل سازمان جهانی بهداشت معتقد است در پایان سال جاری میلادی بروز سویه های جدید به دلیل انحراف در عرضه نابرابر واکسن در عرصه جهانی است و با این رویکرد پایان پاندمی به تعویق میافتد.
ایلامی ادامه داد:مایکل رایان، مدیر اجرایی برنامه فوریت های بهداشتی سازمان جهانی بهداشت نیز در این خصوص گفت که نابرابری واکسن "وحشتناک ترین بی عدالتی سال ۲۰۲۱ است.
متخصص بیماری های عفونی اعلام کرد:در بریتانیا، محققان دریافتند افرادی که دو دوز واکسن آسترازنکا دریافت کرده بودند، شش ماه پس از واکسیناسیون، از هیچ گونه محافظتی در برابر عفونت اومیکرون برخوردار نبودند. دو دوز Pfizer-BioNTech تنها ۳۴ درصد اثربخشی داشت. نتایجی مانند این، تلاشهای واکسیناسیون دوز بوستر را تقویت کرده و کمپینهای گسترده را در بسیاری از کشورها برای آماده شدن برای افزایش اومیکرون در هفتههای آینده آماده کرده است.
نظر شما