رضا جمشیدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از کل بودجه خراسان رضوی در سال آینده ۳۸۰ هزار میلیارد ریال مربوط به اعتبارات جاری دستگاه های اجرایی شامل اعتبارات استانی و ملی به میزان ۷.۷ درصد از کل اعتبارات جاری بودجه استان های کشور در سال ۱۴۰۱ است.
وی افزود: حدود ۴۰ هزار میلیارد ریال باقیمانده این رقم نیز مربوط به اعتبارات عمرانی خراسان رضوی از اعتبارات استانها در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ است که معادل ۴.۹ درصد از اعتبارات عمرانی استانهای کشور است.
جمشیدی، جذب اعتبارات عمرانی خراسان رضوی را دچار مشکلاتی دانست و گفت: یکی از دلایل عدم جذب کامل این اعتبارات وجود قوانین مختلفی در آن است، به این معنا که از کل اعتبارات عمرانی استان بخشی مربوط به اعتبارات نفت و گاز می شود که قانون توزیع خود را دارد و براساس سهم جمعیت مناطق توسعه نیافته استان، از کل مناطق توسعه نیافته کشور توزیع می شود.
وی بیان کرد: بخش دیگری از اعتبارات عمرانی خراسان رضوی برای سال آینده مربوط به سهم ۲۷ صدم درصدی مالیات بر ارزش افزوده کشور در استان است که براساس میزان وصولی مالیات بر ارزش افزوده محاسبه می شود، بخش دیگری از این اعتبارات مربوط به مبالغ به دست آمده از جرایم راهنمایی و رانندگی است که که براساس عملکرد پلیس راهنمایی و رانندگی استان است و قوانین خاص خود را دارد.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی، این استان را در جذب اعتبارات بخش ملی نیز دچار مشکل جدی دانست و گفت: پروژه های عمرانی زیادی که محل تامین اعتبارات آن از محل اعتبارات ملی بوده، از سالهای قبل در استان باقی مانده و اجرای آنها تکمیل نشده است.
جمشیدی افزود: فرآیند اجرای پروژه های ملی به این نحو است که دستگاه های اجرایی باید هم از طریق وزارتخانه هایشان پیگیر افزایش سهم پروژه های موجود از اعتبارات ملی باشند و هم اینکه به انجام مطالعات پروژه های جدید کمک کنند که این پروژه ها بتواند در لایحه بودجه سال بعد قرار بگیرد و در واقع پروژه های جدیدی برای استان در لایحه منظور شود.
وی بیان کرد: وضعیت خراسان رضوی در جذب اعتبارات برای اجرای پروژه های ملی چندان مطلوب نیست، هم اکنون ۳.۲ درصد از کل پروژه های ملی کشور مربوط به این استان است که با شاخص های توسعه یافتگی خراسان رضوی فاصله دارد.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی گفت: اعتبارات عمرانی سالانه استانی تقریبا ۳۰ درصد از اعتبارات عمرانی بودجه کل کشور را تشکیل می دهد و ۷۰ درصد باقیمانده مربوط به پروژه های ملی است که باید دستگاه های اجرایی با پیگیری از طریق وزارتخانه های خود برای جذب سهم استان از این اعتبارات و از محل ردیف های متمرکز اعتباراتی که به آنها تعلق می گیرد، عقب ماندگی استان در خصوص پروژه های نیمه تمام را جبران کنند.
جمشیدی افزود: در نشستی که روز پنجشنبه هفته گذشته با نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی در محل سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی برگزار شد، مقرر شد نمایندگان برای افزایش سهم استان از بودجه سال آینده و پیش بینی برخی از ردیف های خاص برای مشهد در بودجه مانند "ردیف زیارت" یا "ردیف حاشیه نشینی" تلاش کنند که امیدواریم تلاششان به نتیجه برسد.
وی در خصوص نحوه تخصیص بودجه امسال (۱۴۰۰) خراسان رضوی نیز گفت: مجموع اعتباراتی که تاکنون به استان ابلاغ شده، در مجموع ۴۶ هزار میلیارد ریال است که از این میزان ۴۹ درصد تخصیص یافته است؛ از اعتبارات جاری امسال استان نیز تاکنون ۱۳ هزار میلیارد ریال ابلاغ شده که از این میزان ۷۰ درصد تخصیص دارد، از اعتبارات عمرانی امسال استان نیز تاکنون ۳۳ هزار ریال به استان ابلاغ شده که حدود ۴۱ درصد تخصیص دارد.
نظر شما