به گزارش ایرنا به نقل از تارنمای روزنامه پرتیتراژ «هابر تورک»، «مولود چاووش اوغلو» روز دوشنبه در نشست ارزیابی پایان سال در پاسخ به سوالی درباره عادی سازی روابط با ارمنستان اظهار داشت: طبق آنچه تصور میکردیم نخستین دیدار مورد درخواست ارمنستان در مسکو انجام خواهد شد.
او افزود: نمایندگانی ویژه از هر دو طرف تعیین شده و باید زمان و مکان ملاقات حضوری اینها مشخص شود. این دیدار قرار است در مسکو برگزار شود و رایزنی با جمهوری آذربایجان در این روند مهم است.
چاووش اوغلو همچنین خاطرنشان کرد: پروازهای استانبول - ارمنستان به زودی آغاز میشود.
چاووشاوغلو گفت: امسال اقدامهایی برای عادیسازی بسیاری از مسائل مشکلساز انجام شده است.
او همچنین با اشاره به تماسهای آنکارا با امارات، مصر، بحرین و اسرائیل تصریح کرد: ما این فرآیندها را با رویکردی واقع بینانه در نظر خواهیم داشت و در همین چارچوب کاهش تنش در روابط با فرانسه شروع شده است.
وزیر امور خارجه ترکیه در عین حال خاطرنشان کرد: ما با قطر کار میکنیم تا عملیات فرودگاه کابل را به عهده بگیریم. دوستان ما در حال انجام اقدامهای لازم هستند.
چاووشاوغلو با بیان این که آنکارا از منافع خود در شرق مدیترانه به دقت محافظت کرده است، اظهار داشت: راه حل دو دولت در مورد برابری حاکمیت در قبرس در دستور کار بینالمللی قرار دارد.
او تلاشهای یونان برای آنچه او افزایش تنش در دریای اژه خواند را بسیار خطرناک عنوان کرد و گفت: موضع ما در این زمینه بسیار پایدار است.
چاووشاوغلو گفت: مذاکرات مشورتی در این ارتباط پس از وقفه ۵ ساله آغاز شده است.
رئیس دستگاه دیپلماسی ترکیه همچنین درباره گفت و گوهای آنکارا – واشنگتن خاطرنشان کرد: گفت و گوهای ما با دولت جو بایدن در آمریکا ادامه یافت.
او از ۱۲ بار دیدار خود با آنتونی بلینکن در این ارتباط خبر داد و تصریح کرد: ما اختلافنظر داریم اما برای بهبود روابط دو جانبه و همکاریها هم تلاش میکنیم.
چاووشاوغلو در خصوص جنگندههای اف ۳۵ هم گفت: خرید این جنگندهها با مشکل مواجه است چرا که تحت تحریم قانون کاتسا (CAATSA) قرار دارد. ما خواستار حل این مشکلات هستیم.
او افزود: از یک طرف قانون کاتسا و از طرف دیگرشرایط کنگره وجود دارد که باید متقاعد شود.
چاووشاغلو معتقد است اگر در برخی موارد گامهای مثبتی برداشته شود کنگره هم متقاعد خواهد شد.
قانون مقابله با دشمنان آمریکا از طریق تحریمها( قانون کاتسا) قانونی است که با رای قاطع کنگره و سنای ایالات متحده آمریکا، علیه ایران، روسیه و کره شمالی به تصویب رسید، تا از طریق تحریم با آنچه اقدامات خطرناک و دشمنانه این کشورها در قبال آمریکا و متحدانش خوانده شدهاست، مقابله کند.
این لایحه توسط دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین آمریکا امضا و رسماا به قانون تبدیل شد.
او درباره ادامه مذاکرات با روسیه هم به ۵ دیدار خود با همتای روسیاش اشاره کرد.
نظر شما