« غلام عباس ارباب خالص» روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با بیان اینکه روند صادرات ایران به ترکمنستان طی دو سال اخیر بین ۵ تا ۶ برابر از لحاظ تناژی و ارزشی افزایش یافته است افزود: از ابتدای سال تاکنون محصول برگشتی از ترکمنستان به ایران نداشتیم و برگشت محموله اخیر نیز به دلیل کهنه شدن محصول بوده و هیچ ربطی به سموم نداشته است.
وی اظهارداشت: ترکمنستان در پاندومی کرونا با ایجاد محدودیت اتباع و کالاها، روند مراودات تجاری خود از ایران به ترکمنستان به آسیای مرکزی را ظرف مدت ۱.۵ سال اخیر آزاد کرده است که در این مبادلات محصولات کشاورزی از جمله سیب درختی، پرتقال، نارنگی ، کیوی و سیب زمینی و پیاز و محصولات لبنی در حال صدور است تا جایی که خرمای ایران برای ماه مبارک رمضان وارد بازار این کشور شد.
سفیر ایران در ترکمنستان با بیان اینکه مشکل ورود کالاهای کشاورزی از ایران نداریم، گفت: براساس گزارش ارایه شده درخصوص برگشت سیب زمینی ایران از ترکمنستان حجم بار را سه هزارو ۵۰۰ تن عنوان کرده اند که این میزان درست نیست بلکه حدود ۵۰ تن محصول سیب زمینی به دلیل طولانی شدن فرایند قرنطینه ای و کهنه شدن محصول در گمرکات برگشت خورده است.
وی با اشاره به اینکه محصولات کشاورزی جزو کالاهای فاسد شدنی هستند اضافه کرد: هیچ کالایی بدون کنترل کیفیت و گذراندن مراحل قرنطینه ای از مرزها خارج نمی شود بنابراین آنچه که رخ داده به دلیل وجود حجم بالای کالا در گمرکات ظرف مدت ۱۰ روز موجب این اتفاق شده است.
به گزارش ایرنا، در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹، در سطح ۱۴۱ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور سیب زمینی کشت شده و برآورد تولید این محصول ۵.۲ میلیون تن بوده است.
نظر شما