اسحاق خسروپناه روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: امسال حجم آب عبوری این رودخانه صفر بوده در صورتیکه سال گذشته آورد آن یک میلیون مترمکعب بود.
وی با اشاره به کاهش ۵۰ درصدی بارندگی های امسال و اینکه کمتر از ۱۰ درصد بارش های سال آبی محقق شده است خاطرنشان کرد: هر سر شاخه کورکانلو و قوردانلو در شبکه سنجش وزارت نیرو به عنوان ایستگاه های معرف هیدرومتری کشوری ثبت شده اند و بر مبنای آمارهای این ایستگاه ها مطالعات سد شکل گرفته است.
خسروپناه با اشاره به کاهش بیش از ۸۰ درصدی حجم آب عبوری این ۲ رودخانه اضافه کرد: براساس مطالعات و پایش ایستگاه ای هیدرومتری در سال آبی جاری حجم آب عبوری سرشاخه رودخانه کورکانلو بسیار کاهش یافته است در حالیکه سال آبی گذشته۲.۲ میلیون مترمکعب بود.
وی گفت: سال آبی امسال شاهد کاهش رواناب به میزان ۲ میلیون مترمکعب هستیم و طی ۵۴ سال اخیر بی سابقه بوده است.
مدیر امور منابع آب شیروان گفت: سد بارزو شیروان در یکی از سرشاخههای رودخانه اترک واقع شده، این حوزه ۴۸۰ کیلومتر مربع مساحت دارد و از ۲ رودخانه اصلی به نام های محلی کورکانلو و قوردانلو منابع آبی آن از بالا دست سرریز می شود و در پشت سد ذخیره و مورد بهره برداری قرار می گیرد.
خسروپناه افزود: شاخه کورکانلو شاخه اصلی است که با آورد متوسط ۱۵۰ تا ۲۰۰ لیتر در ثانیه و شاخه قوردانلو شاخه فرعی است.
سد بارزو شیروان، پس از شیرین دره مانه و سملقان، دومین سد بزرگ خراسان شمالی به شمار می آید که توان ذخیره سازی مخزن آن ۹۲ میلیون مترمکعب است و حجم تراز و ایمنی پایدار این سد ۸.۵ میلیون متر مکعب است.
این سد در سال ۱۳۸۱ با هدف مهار و کنترل سیلاب های فصلی و تامین قسمتی از آب صنعت، آشامیدن شهر شیروان و کشاورزی اراضی پایاب به بهره برداری رسید.
سد بارزو در ۴۰ کیلومتری شمال شهر شیروان قرار دارد.
نظر شما