به گزارش ایرنا از تارنمای وزارت امور خارجه کوبا، «ژائو زیانگ» سخنگوی وزارت امور خارجه چین تاکید کرد که این اقدام، انگیزه بیشتری به تلاش های دو کشور درجهت اجرای هماهنگیهای به عمل آمده از سوی سران دو ملت خواهد داد.
طرح «کمربند و جاده» که «یک کمربند- یک جاده» نیز نامیده میشود، به ابتکار چین برنامه ریزی شده و بزرگترین طرح سرمایه گذاری است که تاکنون یک کشور ارائه داده است. این طرح که «راه ابریشم نوین» نیز نام گرفته است، قرار است قارههای آسیا، آفریقا و اروپا را با شبکههای تجاری ریلی، زمینی و دریایی به یکدیگر متصل کند که ایران در قلب این طرح قرار دارد.
پکن و هاوانا روز یکشنبه طرحی از همکاریهای مشترک گسترده برای پیشبرد ابتکار «یک کمربند-یک جاده» امضا کردند که به بهبود اقتصادی کوبا که بیش از ۶ دهه تحت تحریم های سرسختانه آمریکا قرار دارد، کمک بسیاری خواهد کرد.
این سند، سازوکاری در راستای اجرای تفاهم نامه امضا شده از سوی دو دولت در سال ۲۰۱۸ است که آن زمان با سفر «میگل دیاز کانل» رئیس جمهوری کوبا به چین، هاوانا را در طرح عظیم کمربند و جاده وارد می کرد.
به گفته سخنگوی وزارت خارجه چین، این طرح هشت ساله در مشارکت بین چین با ۱۴۵ کشور و ۳۲ سازمان بین المللی نتایج درخشان و ملموسی داشته است.
ژائو زیانگ افزود: همچنین توافقی به لطف امضای برنامه همکاری مشترک از سوی «هی لیفنگ» رئیس کمیسیون ملی توسعه و اصلاحات چین و «ریکاردو کابریساس» معاون نخست وزیر کوبا به دست آمد.
مقامات هاوانا نیز به نوبه خود تصریح کردند که طرح کمربند و جاده، نقطه عطفی در روابط اقتصادی دوجانبه در سال ۲۰۲۱ بوده که از جمله اهداف آن همکاری در زمینه های هماهنگی های سیاسی، پیوندهای زیرساختی، تجارت آزاد، انسجام مالی و پیوندهای مردمی است.
طبق اعلام هیأت کوبایی، این توافقنامه شامل پروژه ها و اقدامات اولویت بندی شده مرتبط با توسعه بخش هایی مانند انرژی های تجدیدپذیر، تجارت آزاد و زیرساخت ها، گردشگری، مالی، مخابرات، دانش و فناوری، مواد غذایی و زیست پزشکی خواهد بود.
مقامات چین نیز علاوه بر اجرای دو طرح کمربند و جاده و طرح توسعه ملی، بر ابراز تمایل پکن به همکاری با شرکای خود براساس اصول مشارکت و منافع مشترک، همکاری های پاک، سبز و باز تاکید کردند.
نظر شما