سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در نشست خبری تلفنی با خبرنگاران در واشنگتن، درعین حال در تداوم فضاسازی ها و بکارگیری تاکتیک ها برای فشار بر ایران در میز مذاکرات مدعی شد که ما اکنون در حال ارزیابی این امر هستیم که آیا ایرانی ها با دستور کار مسائل جدید یا راه حل های مقدماتی برای مسائلی که قبلا ارائه شده بود، به مذاکرات بازگشته اند.
این مقام وزارت خارجه آمریکا همچنین در تداوم هراس غرب و آمریکا از پیشرفت های هسته ای ایران در چارچوب برجام در پی نقض این توافق بین المللی از سوی واشنگتن و اعمال تحریم های یکجانبه ضد ایرانی ادعا کرد که تا امروز وضعیت اساسی تغییر نکرده است. ایران در بهترین حالت، در مذاکرات تاخیر ایجاد می کند و در عین حال برنامه هسته ای خود را سرعت می بخشد. ما کاملا واضح اعلام کرده ایم که این کار نتیجه ای نخواهد داشت.
ند پرایس بدون اشاره به زرادخانه هسته ای رژیم صهیونیستی در منطقه و نیز آمریکا اتهام پراکنی های همیشگی واشنگتن علیه پیشرفت های هسته ای ایران را تکرار اما در عین حال اذعان کرد در هفتههای اخیر پیشرفتهایی در مذاکرات صورت گرفته است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تصریح کرد در آخرین دور مذاکرات پیشرفت اندکی حاصل شده اما هنوز خیلی زود است که بگوییم این پیشرفت ها تا چه حد می تواند اساسی و محتوایی باشد.
وی در عین حال مدعی شد که هر پیشرفتی که در مذاکرات به دست آمده باشد، در مقایسه با شتاب پیشرفت های هستهای ایران بسیار کند است.
این مقام آمریکایی همچنین ادعا کرد هنوز واقعا زود است که بگوییم که ایران با رویکرد سازندهتری به این دور از مذاکرات بازگشته است یا خیر.
ند پرایس بخشی از این مطالب را در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اظهارات میخائیل اولیانوف سرپرست تیم مذاکره کننده روسیه در وین مبنی بر اینکه کارگروه هسته ای جلسه ای مفید برگزار کرده و پیشرفت تردید ناپذیر و غیرقابل انکاری دیده شده است، بیان کرد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین در تداوم هراس از پیشرفت های هسته ای تهران و به رغم اینکه ایران در حوزه نگارش متن مربوط به موضوعات هستهای رویکرد سازندهای اتخاذ کرده است، مدعی شد که دو دور آخر مذاکرات نیز با تحریک های جدید هسته ای آغاز شد و سپس در برخی موارد، مواضع مبهم، غیرواقعی و غیرسازنده از سوی ایران مطرح شد.
این مقام وزارت خارجه آمریکا در تداوم ادعاهای خود افزود که در هفتههای اخیر پیشرفتهایی حاصل شده، اما راهحل اساسی بدون تغییر باقی مانده است.
وی مدعی شد ایران باید در برنامه هستهای خود خویشتنداری به کار بگیرد و به مذاکرات وین یک فوریت واقعی اضافه کند.
این در حالی است که حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران روز سه شنبه در تهران به خبرنگاران گفت: مذاکرات در مسیر خوبی قرار دارد. مهم این است که ما متن مشترک و واحدی در اختیار داریم که تیم مذاکره کننده ما بر روی آن تمرکز کرده و طرفهای مقابل نیز نسبت به موضوعاتی که ما در درون پرانتز قرار دادیم، یعنی موضوعات اختلافی، متمرکز شدهاند.
امیرعبداللهیان با بیان اینکه جمعبندی لازم در دو دور قبلی مذاکرات دولت جدید انجام شده است، گفت: ما سرگرم توافق بر نقاط اختلافی که در داخل پرانتز متن ذکر شده است، هستیم.
وزیر امور خارجه ایران با بیان اینکه اتحادیه اروپا و آقای مورا هم فعالانه تلاش میکنند که به نقش هماهنگ خود ادامه دهند، گفت: اگر طرفهای مقابل، مذاکراتی که در این مرحله شروع شده است را با حسن نیت ادامه بدهند، دست یافتن به یک توافق خوب برای همه طرفها شدنی است و میتوانیم این هدف را محقق کنیم.
در همین حال، سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران به ضرب الاجلهای «خودخوانده» وقعی نمینهد و در وین هستیم که در اولین فرصت به توافقی خوب برسیم.
این مقام وزارت خارجه ایران به خبرنگاران گفت: توافقی که مطمئن شویم آنچه آمریکا در روی کاغذ متعهد میشود با تضمینهای عینی که از آن میگیریم در عمل هم نتایج آن را مشاهده کنیم. برای ایران هیچ کدام از این تاریخهای ساختگی قرارداد الزام آور نیست و هدف ما تنها رعایت خطوط قرمز و منافع مردم است. به وین میرویم که به نتیجه برسیم و این کارزارهای رسانههای برای ما مهم نیست.
میخائیل اولیانوف مذاکره کننده ارشد روسیه در گفتوگوهای وین نیز تصریح کرد که شانس دستیابی به توافق برای احیای تعهدات سال ۹۴ بسیار زیاد است.
به گزارش ایرنا، اولیانوف در گفتوگو با نشریه فارن پالسی گفت: صادقانه بگویم، من در این مرحله نسبتاً خوشبین هستم و هیچ دلیل عینی برای شک و تردید نمی بینم.
وی با بیان اینکه نمیتواند در این زمینه ضمانتی بدهد اما افزود: معتقدم که شانس بسیار زیاد است زیرا پیش نیاز اصلی موفقیت (مذاکرات) وجود دارد.همه کشورها، همه شرکت کنندگان، از جمله ایران و ایالات متحده، به دنبال احیای توافق هسته ای هستند
اولیانوف در همین حال تصریح کرد که اکنون زمان تهدید ایران به رغم پیشرفتهای هستهای این کشور نیست. وی در واکنش به فشارهای غرب بر روند مذاکرات وین تصریح کرد که رسیدن به توافق برای احیای تعهدات سال ۹۴ ضروری است اما نباید ضربالاجلهای مصنوعی تعیین کرد.
هشتمین دور مذاکرات ایران و ۱+۴ برای لغو تحریم های ضد ایرانی از روز دوشنبه ششم دی (۲۷ دسامبر) در وین اتریش با برگزاری نشست کمیسیون مشترک به ریاست علی باقری مذاکرهکننده ارشد جمهوری اسلامی ایران و انریکه مورا معاون دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا آغاز شده است.
علی باقری کنی مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران در آستانه برگزاری نشست کمیسیون مشترک برجام به خبرنگار ایرنا گفت که به نتیجه گفتوگوهایی که درباره رفع تحریم ها در وین جریان دارد خوشبین است.
به گزارش ایرنا، کارشناسان ایران و گروه ۱+۴ از صبح سهشنبه در هتل کوبورگ وین گردهم آمده و سخت مشغول بررسی سازوکارها و چارچوبهایی شده اند که بر اساس آن رفع تحریمهای ظالمانه علیه ایران راستی آزمایی شود.
آنها همچنین در حال تبیین و تدوین شاخصها و ملاکهایی هستند که طبق آن احتمال خروج مجدد ایالات متحده از برجام به حداقل رسیده و نتواند تحریمهای جدیدی را برخلاف توافق صورت گرفته اعمال کند. موضوعات مربوط به تحریمهای مالی و بانکی هم قرار است در یکی دو روز آینده از سوی مذاکره کنندگان پیگیری شود.
در نشست روز گذشته (دوشنبه) کمیسیون مشترک برجام همه نمایندگان کشورهای شرکت کننده بر اولویت داشتن موضوع لغو تحریمهای غیر قانونی و ظالمانه تاکید کردند. «علی باقری کنی» مذاکره کننده ارشد ایران میگوید هرچقدر طرف مقابل آمادگی جدیتری برای لغو تحریمها و اراده جدی تری برای پذیرش سازوکارهای مد نظر جمهوری اسلامی ایران در لغو تحریمها داشته باشد در مدت زمان کوتاهتری میتوانیم به توافق دست پیدا کنیم.
وی بر همین اساس تاکید کرد که در صورت حصول توافق وین، طرف نقض کننده برجام باید تحریمها را بردارد، این اقدام توسط ایران راستی آزمایی و سپس اقدامات هستهای ایران در چارچوب توافق برجام انجام شود.
نظر شما