به گزارش ایرنا به نقل از رادیو آسیای آزاد، براساس اعلام گروه موسوم به "اتحادیه زنان برمه" (WLB) از زمان کودتای اول فوریه سال گذشته میلادی تاکنون ۹۴ زن در میانمار کشته شده اند و همچنین زنان زندانی سابق هم ادعا کردهاند که سوء استفاده جنسی از زندانیان امر متداولی بوده است.
بنا بر آمار یک گروه حامی زندانیان سیاسی مستقر در بانکوک تایلند، در ماههای پس از کودتا ، ارتش میانمار به طور عمده در جریان تظاهرات ضد دولت نظامیان دستکم یک هزار و ۳۸۰ غیرنظامی را کشته و نزدیک به ۸هزار و ۳۰۰ تن دیگر را بازداشت کرده است. ارتش میانمار همچنین تهاجم های نظامی علیه چند گروه مسلح قومی و شبهنظامیان طرفدار دموکراسی در مناطق مرزی دوردست کشور انجام داده است. به گفته اتحادیه زنان برمه، برخی از این ۹۴ زن در جریان سرکوب خشونتآمیز معترضان ضد کودتا کشته شده اند.
از سوی دیگر "زاو مین تون" معاون وزارت اطلاعرسانی دولت نظامی میانمار روز سهشنبه این آمار گروه موسوم به اتحادیه زنان برمه را نادرست خواند و تاکید کرد: ما در بسیاری از موارد صرفنظر از اینکه فرد کشته شده در جریان اجرای اعمال خشونتآمیز زن یا مرد بوده است ، بیانیههایی صادر کرده ایم. این آمار بی پایه و اساس است و آنها هیچ مدرکی ندارند.
گروه مستقر در بانکوک همچنین ادعا کرده که ارتش بیش از ۲ هزار زن را از زمان کودتا بازداشت کرده و برخی از ۹۴ زن کشته شده نیز در جریان دوران بازداشت جان خود را از دست داده اند. رادیو آسیای آزاد به نقل از برخی از زنان آزاد شده نیز ادعا کرد که ماموران ارتش و پلیس در زمان بازجویی تحت تاثیر الکل بوده و زندانیان زن را آزار جنسی داده اند.
ارتش میانمار در ماه فوریه (بهمن ماه) قدرت را با ادعای تقلبِ وسیع در انتخابات ۲۰۲۰ که منجر به پیروزی حزبِ «اتحاد ملی برای دموکراسی» به رهبری آنگ سان سوچی شده بود به دست گرفت. سوچی که از یک فوریه (۱۳ بهمن) با اتهاماتی از جمله سرپیچی کردن از محدودیتهای کرونا و واردات غیرقانونی بیسیم در بازداشت به سر میبرد ، ممکن است به تحمل بیش از یک دهه حبس متهم شود. در بحبوحه ناآرامیهای سراسری، ارتش میانمار حملات خود را در مناطق دور افتاده این کشور افزایش داده و نبردهای شدیدی را با شبه نظامیان نیروی دفاع محلی و دهها گروه شبه نظامی دیگر که کنترل مناطق وسیعی از میانمار را در دست دارند، آغاز کرده است.
نظر شما