ارژنگ جوادی روز چهارشنبه در برنامه افتتاحیه هفته انتقال یافتههای علمی بخش کشاورزی در سالن جلسات جهاد کشاورزی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا افزود: ۶۵ تا ۷۰ درصد طرحهای تحقیقاتی انجام شده در وزارت جهادکشاورزی کاربردی است که به بخش عرصه کشاورزی منتقل میشود.
وی با تاکید بر اینکه وضعیت اعتبارات حوزه پژوهش و تحقیقات در کشور نامناسب است، گفت: سالانه سه تا ۶ مجموع اعتبارات حوزه تحقیقات کشور به بخش تحقیق و پژوهش در حوزه کشاورزی اختصاص دارد که درصدی از این میزان برای پرداخت حقوق و مزایای کارمندان پرداخت میشود و مبلغ کمی برای انجام فعالیتهای پژوهشی در این بخش باقی میماند.
به گفته وی، مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی متولی پژوهشهای کاربردی است و از روشهای اثر بخش استفاده میشود که تحقیق و پژوهشها به مشتری و بهرهبردار منتقل شود.
جوادی اظهار داشت: در چند سال گذشته گرایش پژوهش و تحقیقها به سمت پژوهشهای اثربخش رفته است.
وی درباره پژوهش در حوزه فناوری نیز بیان کرد: در حوزه فناوری نیز توسعه فناوری و استفاده از تجهیزات و فناوری به روز در دستور کار حوزه پژوهش قرار دارد تا روشهای نوین تسریع پیدا کند و مراکز رشد، زیست بومهای نوآوری و کارآفرینی، کارخانجات نوآوری در حوزه فناوری توسعه پیدا کند.
تحقیق، پژوهش و توجه به منابع و زیرساختها در راستای تامین امنیت غذایی پایدار کشور اثرگذار است
معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج جهادکشاورزی کشور گفت: تحقیق و پژوهش و توجه به منابع و زیرساخت ها در راستای تامین امنیت غذایی پایدار کشور اثرگذار است.
وی افزود: انتقال یافتهها یک کار با ارزش در حوزه کشاورزی است که باید پس از انجام تحقیق و پژوهش در این حوزه یافتههای اطلاعاتی در اختیار بهرهبرداران و کشاورزان قرار گیرد.
وی با بیان اینکه آب، خاک و منابع انسانی از شرایط مهم در کشاورزی و تامین امنیت غذایی در کشور است، گفت: به روز بودن اطلاعات بهرهبرداران و به کار بردن فناوری و روشهای علمی در حوزه کشاورزی در کشور وضعیت مناسب نیست.
وی به سرمایهگذاری در حوزه کشاورزی به خصوص در حوزه پژوهش و فناوری به عنوان یکی از عوامل پایداری امنیت غذایی اشاره کرد و گفت: با توسعه پژوهش در حوزه فناوری میتوان کاستیهای و مشکلات حوزه خاک، آب و منابع انسانی را در بخش کشاورزی برطرف کرد.
جوادی اظهار داشت: برای اجرای طرحهای پژوهشی در حوزه کشاورزی باید در انتخاب موضوع و انتقال داده ها دقت بیشتری انجام شود و از مشارکت سایر بهرهبرداران و بخش خصوصی نیز استفاده شود.
وی با تاکید بر اینکه مشارکت دستگاههای مختلف و جامعه نگری در حوزه کشاورزی یک امر مهم و ضروری است، اظهار داشت: هم اکنون موسسات تحقیقاتی، دانشکدههای تخصصی کشاورزی و مجموعه آموزش و ترویج کشاورزی در کشور هم راستا شدند تا دانش و فناوریهای نوین را به دست بهرهبرداران برسانند.
معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج جهاد کشاورزی کشور گفت: در سند امنیت غذایی کشور باید از فناوریهای پیشرو و پیشگام استفاده شود تا به نتایج مطلوب در این حوزه دست پیدا کنیم.
اعتبارات حوزه پژوهش کشاورزی در چهارمحال و بختیاری ناچیز است
رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز در این آیین با بیان اهمیت بحث تحقیق و پژوهش در حوزه کشاورزی گفت: اعتبارات حوزه پژوهش در کشاورزی بسیار ناچیز است.
عطاءالله ابراهیمی افزود: در کشور ۴۱ صدم درصد از اعتبارات کشور صرف پژوهش و کارهای تحقیقاتی میشود و این میزان در سایر کشورها ۲ درصد به بالاست.
وی با بیان اینکه امروزه دنیا، دنیای اطلاعات دانش، تحقیق و پژوهش است، گفت: اجرای تحقیق و پژوهش نیازمند سرمایهگذاری و تامین اعتبار است تا بتوان با انجام کارهای تحقیقاتی و پژوهشی مشکلات امروز جامعه را رفع کرد.
به گفته وی، هزینه کردن در بحث تحقیقات به عنوان یک هزینه نیست و افزایش سرمایه و سرمایهگذاری برای تصمیمات درست و معقول و توسعه فناوری است که باید در همه حوزههای تولیدی و کشاورزی و سایر حوزهها برای پژوهش و تحقیق سرمایهگذاری کرد.
وی به افزایش هزینهها برای انجام کارهای تحقیقاتی و پژوهشی در چند سال اخیر اشاره کرد و گفت: اعتبار تخصیص یافته به این حوزه ناچیز است و باید در برنامه هفتم توسعه و همچنین سرفصل اعتبارات سال ۱۴۰۱ به این حوزه توجه بیشتر شود.
ابراهیمی افزود: قراردادی کردن تحقیقات و استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای استفاده از تحقیقات انجام شده یک راهکار برای حمایت از این بخش است.
واحدهای تولیدی در کشور انگیزه برای تخصیص هزینه در بخش پژوهش ندارند
رییس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه واحدهای تولیدی و صنعتی کشور هیچ انگیزه برای تخصیص هزینه در بخش پزوهش و تحقیق ندارند، افزود:باید در تخصیص اعتبارات در بودجه سال آینده و برنامه توسعه هفتم تجدیدنظر شود و اعتبارات خوبی در اختیار مجموعه پژوهش قرار داده شود.
وی گفت: هم اکنون مراکز تحقیقاتی بنیه مالی خیلی قوی ندارند که این امر نیاز به حمایتهای دولتی دارد.
وی به تهیه فلور گیاهی در استان با تلاش پژوهشگران و محققان و کارهای تحقیقاتی به مدت پنج سال اشاره کرد و گفت: در استان در حوزه گیاهان دارویی، بهرهوری آب در تولید گندم به نتایج خوبی براساس تحقیق و پژوهش دست پیدا کردیم.
به گزاش ایرنا، در این آیین از نقشه پهنه بندی خطرات چندگانه محیطی در سطح استان ،آلبوم پهنه بندی مقدار عنصر در برگ گندم در اراضی دشت شهرکرد،آلبوم پهنه بندی ویژگی های فیزیکی و شیمیایی خاک در دشت شهرکرد رونمایی شد.
نظر شما