مهار ویروس سرکش کرونا با طرح جهادی شهید سلیمانی

مشهد- ایرنا- ۲ سال از شهادت سردار دلها سپهبدشهید حاج‌قاسم سلیمانی گذشت و در این مدت اقدامات مختلفی با نام این شهید والامقام در کشور انجام شد که یکی از آنها طرح "مسجد سنگر سلامت" است که در مقابله با شیوع کرونا از ۲۰ آبانماه پارسال آغاز شد و اکنون همانند شهید سلیمانی جهادی و ایثارگرانه به پیش می‌رود.

ویروس کرونا موسوم به کووید ۱۹ از ۲۴ آذر ۹۸ در شهر ووهان چین گزارش شد که ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در نهم دیماه ۹۸ به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد. در کشور ما نیز ویروس کرونا از اوایل اسفند ۹۸ در کشور شیوع یافت.

کرونا تاکنون چهار جهش ژنتیکی خطرناک شامل آلفا، بتا، گاما و دلتا داشته و اومیکرون جدیدترین نسخه جهش یافته این ویروس است. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز یکشنبه ۲۸ آذرماه امسال مشاهده سویه اومیکرون کرونا در ایران را تایید کرده است.

طرح شهید سلیمانی در مقابله با این ویروس از ۲۰ آبانماه پارسال از خراسان رضوی و با حضور ویدئوکنفرانسی رییس سازمان بسیج مستضعفان و مسوولان استانی آغاز شد که سه مولفه اصلی آن حمایت، مراقبت و نظارت عنوان شد. این طرح زیر نظر مستقیم بسیج جامعه پزشکی اجرایی شد. عملیاتی و اجرایی بودن نیروهای بسیجی و سپاه، توجه به مساجد و حضور گروه‌های جهادی خودجوش مردمی از جمله موارد مشهود در اجرای این طرح بود که در یک طرح جامع و با تکیه بر نگاه جهادی نخبگان و استفاده از ظرفیت‌های سازنده، توانسته مشکل کرونا را تا حدود زیادی کنترل کند و منجر به کاهش چشمگیر فوتی‌های کرونایی در کشور شود.

طرح شهید سلیمانی که اکنون حدود ۱۴ ماه از اجرای آن می‌گذرد، مراحل مختلفی را سپری کرده است که در آخرین مورد از نیمه آذرماه امسال موضوع لکه گیری واکسیناسیون و تزریق دُز سوم واکسن نیز به اقدامت قبلی آن افزوده شده است.

رییس بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی در این خصوص گفت: در قالب این طرح، واکسیناسیون ساکنان مناطق حاشیه شهر مشهد از ۲۰ مرداد تا ۳۰ آذرماه امسال اجرا شده که ۱۲ روز پایانی آن با عنوان رزمایش حضرت زینب (س) به اجرا درآمد.

دکتر محسن ذاکریان افزود: طی این مدت ۲۵۰ هزار دُز واکسن کرونا به افراد بالای ۱۲ سال ساکن در این مناطق تزریق شده است.

وی با بیان اینکه در این مدت مراکز واکسیناسیون ثابت در مساجد، مدارس و مراکز سیار اتوبوسی و تاکسی فعال بوده اند، ادامه داد: در زمان اجرای واکسیناسیون کرونا توسط بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی، مراکز سیار علاوه بر مناطق حاشیه شهر به مراجعه‌کنندگان به پاساژها و بازارهای بزرگ هم خدمات‌رسانی کردند.

رییس سازمان بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی گفت: بخش دیگری از مأموریت مراکز سیار واکسیناسیون کرونا در این ایام تزریق واکسن به سالمندان و معلولان مستقر در مراکز بهزیستی و جانبازان مرکز امام خمینی (ره)، بنیاد شهید و امور ایثارگران و کارکنان این مراکز به همراه نیروهای فعال در مراکز نگهداری کودکان بی‌سرپرست بوده است.

طرحی رایگان برای سلامت
معاون سلامت و دفاع زیستی سپاه امام رضا(ع) خراسان رضوی هم گفت: پشتیبانی و حمایت از بیماران در دوره قرنطینه با رفع موانع معیشتی از جمله اهدای بسته‌های کمک معیشتی به خانواده بیماران، رفع موانع شغلی در زمینه اخذ و ارائه گواهی مرخصی استعلاجی معتبر و برطرف کردن مشکلات شخصی شامل خرید و انجام امور جاری زندگی فرد بیمار در صورت نیاز، با استفاده از ظرفیت جوانان بسیجی مومن، امین و معتمد محل از جمله اهدافی بود که در آغاز اجرای طرح مورد توجه و اجرا قرار گرفت.

دکتر محمود صادقی وزین، با بیان اینکه طرح شهید سلیمانی از همان آغاز هیچ بار مالی برای مردم نداشته است، افزود: هدف اصلی اجرای این طرح، پیشگیری از شیوع و مقابله همه جانبه با ویروس کرونا بوده است.

وی ادامه داد: از آغاز اجرای طرح شهید سلیمانی، بعد از ابلاغ فرماندهی سپاه پاسداران، در تمام نواحی سپاه، حوزه ها و پایگاههای بسیج رابط سلامت و دفاع زیستی شکل گرفت تا بیش از پیش بتوان با کمک به مردم، به مقابله با کرونا برخاست.

معاون سلامت و دفاع زیستی سپاه امام رضا(ع) خراسان رضوی اظهار داشت: از ۲۱ مردادماه امسال به مدت ۲ ماه هشت پایگاه سیار مسجدمحور با همکاری سپاه استان، بسیج جامعه پزشکی و دانشگاه علوم پزشکی مشهد به منظور اجرای واکسیناسیون عمومی در مناطق کم برخوردار حاشیه شهر مشهد مستقر شدند.

دکتر صادقی وزین گفت: در اجرای این طرح ۹۶ تیم از نیروهای متخصص از رشته های بهداشت، پرستاری و مامایی، عملیات واکسیناسیون را در حدود ۵۰ مسجد حاشیه شهر مشهد اجرا کردند.

واکسیناسیون بیش از ۷۵ درصدی

معاون اجرایی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم گفت: هم اکنون پوشش واکسیناسیون گروه هدف در دُز اول بالای ۹۵ درصد و در دُز دوم بالای ۷۵ درصد است.

دکتر حمیدرضا حسین‌زاده، کنترل کرونا در خراسان رضوی و شهر مشهد را جلوه‌ای ویژه از مشارکت همه جانبه مردم برشمرد و اظهار داشت: برای حذف بیماری کووید ۱۹ از جامعه، ضمن تلاش برای پوشش کامل واکسیناسیون گروههای هدف، مردم نیز باید همچنان به استفاده از ماسک و رعایت پروتکل های بهداشتی توجه کنند.

تزریق ۲۱۳ هزار نفری دُز سوم

معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم با بیان اینکه تا کنون حدود ۲۱۳ هزار نفر از جمعیت بالای ۱۸ سال استان در مناطق زیر پوشش این دانشگاه زیر پوشش دُز سوم واکسیناسیون قرار گرفته اند، افزود: با توجه به شیوع سویه اومیکرون، افرادی که ۲ دُز واکسن را دریافت کرده‌اند، باید پس از گذشت سه ماه برای پیشگیری از ابتلا به اومیکرون دز سوم را نیز دریافت کنند.

دکتر مجید جعفری‌نژاد افزود: سه میلیون و ۵۹۶ هزار نفر از جمعیت استان واجد شرایط دریافت دُز سوم واکسن کرونا هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha