به گزارش ایرنا علی رستمی روز جمعه در جمع خبرنگاران خراسان شمالی اظهار داشت: با وجو اینکه این صنعت نیروی باتجربه و فنی و همچنین بخشی از زیر ساخت های لازم را برای اجرای طرح های توسعه ای دارد اما در ۲۵ سال گذشته اقدامی در راستای پروژه های توسعه ای نداشته است.
وی بر اجرای فاز ۲ پتروشیمی تاکید کرد و افزود: علاوه بر این باید پروژه های سودآور متنوع نیز به سهام داران پیشنهاد دهد تا آنان تشویق به پذیرش آن شوند که در این زمنیه اقدام جدی انجام نشده است.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی در بخش دیگری از سخنانش بر تامین آب پروژه های توسعه ای صنعت پتروشیمی نیز تاکید کرد و گفت: برای این مهم نیز باید از آب پساب تصفیه فاضلاب شهری استفاده شود.
رستمی با بیان اینکه در آینده نزدیک آب تمیز در اختیار صنایع قرار نخواهد گرفت افزود: حتی باید از چند سال گذشته به فکر تامین منابع آب برای پتروشیمی می شدیم تا هم اینک با مشکلات رو به رو نشویم.
طرح جی. تی. پی. پی به عنوان طرح توسعه ای در شرکت پتروشیمی خراسان، در سال ۹۴ در سفر رییس جمهوری به بجنورد، کلنگ خورد اما ادامه اجرای آن به علت های مختلف متوقف شد.
وی در بخش دیگری از سخنانش بر ایجاد شرکت های دانش بنیان در پتروشیمی تاکید کرد و گفت: باید در آینده نزدیک این شرکت ها به شتاب دهنده های بزرگی در حوزه دانش تبدیل شوند و جوانان نخبه در این زمینه به کار گرفته شوند.
در سال ۷۵ واحدهای اوره و آمونیاک پتروشیمی خراسان به بهره برداری رسید.
پتروشیمی خراسان بزرگترین بنگاه اقتصادی شمال شرق کشور است که با استمرار تولید برای بیش از یکهزار و ۲۰۰ نفر به صورت مستقیم و بیش از سه هزار نفر به صورت غیر مستقیم فرصت شغلی داشته است.
تا پایان ۹ ماه امسال در سه محصول اصلی شرکت؛ آمونیاک ۲۷۵ هزار تن، اوره ۴۷۰ هزار تن و ملامین ۱۷ هزار تن تولید داشته ایم که این ارقام معادل ۱۱۵ درصد از برنامه تولید است و ۱۵ درصد بیشتر از میزان برنامه و بودجه پیش بینی شده است.
بزرگترین سرمایه گذار پتروشیمی خراسان هلدینگ سرمایه گذاری نفت گاز و پتروشیمی تامین "تاپیکو" از هلدینگ های زیر مجموعه شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی "شستا" است.
شرکت پتروفرهنگ، شرکت گروه گسترش نفت و گاز پارسیان، شرکت سرمایه گذاری آتیه صبا و سهامداران حقیقی از دیگر سهامداران این مجتمع اقتصادی هستند.
این مجتمع سالانه ۶۲۰ هزار تن کود شیمیایی اوره، ۳۳۰ هزار تن آمونیاک، ۲۰ هزار تن کریستال ملامین و ۵۰۰ تن ازت مایع تولید می کند.
طرح مجتمع پتروشیمی خراسان از سال ۱۳۷۱ آغاز و در بیش از چهار سال با صرف هزینه ۵۲۴ میلیون دلار و ۵۲۰ میلیارد ریال ساخته شد و در تیر ماه ۱۳۷۵ با حضور رئیس جمهور وقت مورد بهره برداری قرار گرفت.
نظر شما