سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز جمعه به وقت محلی اعلام کرد که بلینکن امروز با دبیرکل ناتو در مورد گفت و گوی آتی با روسیه در شورای ناتو – روسیه و گفت و گوی ثبات راهبردی آمریکا و روسیه رایزنی کرد.
این مقام وزارت خارجه آمریکا ادعا کرد ائتلاف ناتو آماده گفتوگوی معنادار با روسیه و در عین حال متحد برای جلوگیری از تجاوز بیشتر به اوکراین است.
قرار است گفت و گوهای امنیتی راهبردی روسیه و آمریکا در ۱۰ ژانویه ۲۰۲۲ (۲۰ دی )، نشست شورای ناتو و روسیه در ۱۲ ژانویه (۲۲ دی ) و نشست شورای دائمی سازمان امنیت و همکاری اروپا در ۱۳ ژانویه (۲۳ دی) تشکیل شود.
وزیر امور خارجه آمریکا همچنین با ملانی جولی وزیر امور خارجه کانادا در این زمینه گفت و گو کرد.
به گفته سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، بلینکن و همتای کانادایی اش در مورد اولویتهای مشترک، از جمله پاسخ قوی و متحد به تجاوز بیشتر احتمالی روسیه به اوکراین، و تمایل متحدان و شرکا برای تحمیل پیامدهای شدید و هزینههای سنگین بر روسیه در صورت انجام چنین اقداماتی گفت و گو کرد. وزرای امور خارجه آمریکا و کانادا همچنین درباره منطقه هند و اقیانوسیه گفت و گو کردند.
بر اساس اعلام سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، بلینکن همچنین با لوئیجی دی مایو وزیر امور خارجه ایتالیا در خصوص اهمیت ادامه هماهنگی برای جلوگیری از هرگونه تجاوز احتمالی بیشتر روسیه به اوکراین گفت و گو کرد.
به گفته ند پرایس، طرفین بر اجماع متحدان و شرکا برای تحمیل هزینه های سنگین به روسیه در صورت انجام چنین اقداماتی و بر حمایت از استقلال، حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین تاکید کردند.
بر اساس این گزارش، وزرای خارجه آمریکا و ایتالیا همچنین بر همبستگی با لیتوانی در مواجهه با تشدید فشار سیاسی و اقدامات قهر آمیز اقتصادی از سوی چین که رفاه و امنیت آمریکا و اروپا را به خطر می اندازد، تأکید کردند. آنها همچنین در مورد برگزاری انتخابات ملی انتخابات در لیبی بحث کردند.
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا و ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز پنج شنبه ۳۰ دسامبر ۲۰۲۱ (۹ دی ماه ۱۴۰۰) ۵۰ دقیقه با یکدیگر تلفنی گفت و گو کردند؛ گفت و گویی که به گزارش خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس، پوتین خواهان آن شده بود.
این دومین تماس میان رهبران دو کشور در ماه دسامبر ۲۰۲۱ و پیش از برنامه گفت و گوی میان مقامات ارشد آمریکایی و روسی در ۱۰ ژانویه در ژنو بود.
به گفته یک مقام ارشد کاخ سفید، بایدن در گفت و گوی تلفنی با پوتین، دو مسیر از رویکرد آمریکا را اعلام کرد یکی مسیر دیپلماسی که منجر به تنش زدایی می شود، و دیگری مسیری که بیشتر بر بازدارندگی متمرکز است.به گفته این مقام ارشد کاخ سفید، مسیر دوم شامل هزینه ها و عواقب و پیامدهای جدی برای روسیه در صورت انتخاب آن برای ادامه تهاجم بیشتر به اوکراین است. این هزینهها شامل هزینههای اقتصادی، تعدیل و افزایش موقعیت نیروهای ناتو در کشورهای متحد آمریکا و شامل کمکهای اضافی به اوکراین برای توانمند ساختن این کشور به دفاع از خود و قلمروش است.
کاخ کرملین نیز در بیانیهای اعلام کرد پوتین در این مکالمه تلفنی به بایدن در مورد پیامدهای جدی تحریمهای جدید آمریکا علیه روسیه در مساله اوکراین حتی تا قطع روابط دو کشور هشدار داد.
به گفته کرملین، موضوع اصلی این گفت وگو مسائل مرتبط با اجرای توافق های بدست آمده در دیدار مجازی دو طرف در روز هفتم ماه دسامبر (۱۶ آذر) در مورد تضمین های حقوقی امنیتی به روسیه بود.
نظر شما