هفته نخست زمستان ۱۴۰۰ در چهارمحال و بختیاری چه خبر بود

شهرکرد - ایرنا - تاکید استاندار بر رفع موانع مرتبط با طرح‌های توسعه‌ای شهرستان کیار، صادرات ۴۹ میلیون دلاری کالا از استان، مقاوم‌سازی ۴۴ هزار واحد روستایی و شناسایی ۵۳ نقطه حادثه‌خیز در محدوده شهرها از جمله مهم‌ترین سرخط‌های خبری چهارمحال و بختیاری در هفته گذشته است.

در این هفته، رسول جمشیدی معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی نهضت سوادآموزی، ارژنگ جوادی معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج جهادکشاورزی، سردار غلامرضا بابااحمدی رییس سازمان بسیج محلات و مساجد و سیده حلیمه تهم مدیر امور هیات علمی و پژوهش‌های کاربردی معاونت آموزش‌های عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی به منظور حضور در برنامه‌های مختلف و دیدار و گفت‌وگو با مسوولان استانی به شهرکرد سفر کردند.

همچنین در روز پایانی هفته، استاندار چهارمحال و بختیاری در چهارمین سفر شهرستانی خود به همراه تعدادی از مدیران دستگاه‌های اجرایی به شهرستان کیار سفر کرد تا از نزدیک مطالبات، دغدغه‌های مردمی و مشکلات این شهرستان را بررسی و پیگیری کند.

غلامعلی حیدری در جریان این سفر یک روزه علاوه بر بازدید از طرح‌های نیمه‌تمام شهرستان کیار همچون سد گهرو، درمانگاه خیری شلمزار، محور چهار خطه شهرکرد به شلمزار و کارخانه نیمه راکد سیرنگ کوهرنگ، در مراسم بزرگداشت نهم دی در مسجد امام حسین شلمزار نیز حضور یافت.

برپایی مراسم بزرگداشت یوم‌الله ۹ دی در مصلای امام خمینی (ره) شهرکرد و همزمان در دیگر شهرهای استان و برگزاری نشست‌های ستاد تنظیم بازار، شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، شورای آموزش‌وپرورش، شورای هماهنگی بانک‌های چهارمحال و بختیاری از دیگر برنامه‌های هفته گذشته در استان به شمار می‌رود.

از جمله اخبار فرهنگی و هنری این هفته نیز می‌توان به انتشار فراخوان سومین جشنواره استانی شعر «داوار» (مادرانه) به میزبانی شهر ناغان، برگزاری نخستین همایش ملی بختیاری‌شناسی با رویکرد جامعه، فرهنگ و طبیعت در دانشگاه شهرکرد و چهارمین همایش تجلیل از فعالان صنعت چاپ چهارمحال و بختیاری اشاره کرد.

همچنین برپایی رقابت‌های نوزدهمین دوره مسابقات ملی مهارت در رشته الکترونیک با همکاری آموزش فنی و حرفه‌ای و دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد از پنجم تا هفتم دی در شهرکرد نیز از دیگر رویدادهای هفته نخست زمستان ۱۴۰۰ در استان است.

شهید حاج قاسم سلیمانی الگوی مردم‌داری است

نماینده ولی‌فقیه در چهارمحال و بختیاری و امام‌جمعه شهرکرد با اشاره به اهمیت پایگاه مردمی انقلاب اسلامی و جدی گرفتن این پایگاه گفت: یکی از الگوهای مهم در مردم‌داری، شهید حاج قاسم سلیمانی است و وی در هیچ جناح، حزب و دسته‌بندی سیاسی ذوب نشد و تنها خدمت به مردم را ملاک خود قرار داد.

حجت‌الاسلام و المسلمین محمدعلی نکونام افزود: این سردار بزرگ، مردم را در کنار ولایت می‌دید و پیام، کلام، هدف و جهت‌دهی‌های ولایت را همراه با حامی بودن برای مردم در اولویت می‌دانست، بنابراین می‌توان دید که نوع ارتباط این شهید با مردم معجزه گونه است، فردی که با این حد از توان بتواند از جایی غافل نشود و در تمام صحنه‌های داخل کشور و عراق و سوریه حاضر باشد، ظرفیتی دارد که جز معجزه نیست.

وی خدمت به مردم را بر اساس رفتار شهید سلیمانی، حاضر شدن در تمام صحنه‌های کمک خواهی دانست و افزود: شهید سلیمانی مخلص بود و خداوند نیز ظرفیت خدمت به مردم را به وی عطا کرد.

موانع مرتبط با طرح‌های توسعه‌ای شهرستان کیار رفع شود

استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: موانع مرتبط با طرح‌های توسعه‌ای شهرستان کیار در نشست‌های تخصصی با حضور فرمانداران و مدیران دستگاه‌های اجرایی استان بررسی و راهکارهای عملیاتی برای رفع آن ارائه شود.

غلامعلی حیدری افزود: مشکلاتی از سوی مسوولان در خصوص شهرستان کیار مانند وضعیت جاده‌ها، پمپاژهای آب آشامیدنی و کشاورزی، گردشگری، محیط‌زیست، بهداشت و درمان، مسکن و مخابرات بیان شد که مسوولان باید برای رفع آن در سریع‌ترین زمان ممکن تلاش کنند.

وی یادآور شد: هر کدام از دستگاه‌های اجرایی استان که در شهرستان‌ها مسوول ندارند، باید تا یک هفته آینده نسبت به مشخص و معرفی کردن مسوولان شهرستانی زیرمجموعه اقدام کنند.

۴۹ میلیون دلار کالا از چهارمحال و بختیاری صادر شد

رییس اداره بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری با اشاره به صادرات ۴۹ میلیون و ۲۶ هزار دلار کالا در ۹ ماهه امسال از استان گفت: حجم کالای صادر شده از استان در این مدت ۷۸ هزار تن است.

مهراد جمالپور به ارزش صادرات استان در هریک از بخش‌ها اشاره کرد و گفت: بیشترین کالاهای صادر شده از استان در بخش صنعت به ارزش ۱۴ میلیون و ۵۲۳ هزار دلار است.

وی ادامه داد: همچنین در بخش پتروشیمی ۱۳ میلیون و ۶۱۰ هزار دلار، در بخش معدن ۱۰ میلیون و ۹۱۵ هزار دلار و در بخش کشاورزی و صنایع غذایی ۹ میلیون و ۹۷۸ هزار دلار کالا از استان صادر شده است.

امسال سطح حریق عرصه‌های منابع طبیعی کشور ۴۶ درصد کاهش یافت

جانشین فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها، ‌مراتع و آبخیزداری گفت: در سال جاری با انجام اقدامات حفاظتی و افزایش مشارکت مردمی و تجهیز یگان‌های حفاظتی، سطح وقوع حریق در عرصه‌های منابع طبیعی ۴۶ درصد نسبت به سال قبل کاهش داشته است.

علی محمدی مقدم افزود: در این مدت تعداد آتش‌سوزی در عرصه‌های منابع طبیعی نیز کاهش ۴۹ درصدی نسبت به مدت مشابه پارسال داشته است.

به گفته وی، بیشترین میزان حریق‌ها در سطح کشور در استان‌های جنگلی است که در صورت نیاز برای استفاده از بالگرد، با همکاری وزارت دفاع برای اطفا حریق استفاده می‌شود.

بیش از ۴۴ هزار واحد روستایی در چهارمحال و بختیاری مقاوم‌سازی شد

معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن چهارمحال و بختیاری گفت: از مجموع ۸۳ هزار و ۳۲۰ واحد مسکونی روستایی استان تاکنون ۴۴ هزار و ۲۹۲ واحد مقاوم‌سازی شده است.

مهدی مرادی افزود: بر این اساس تاکنون ۵۲ درصد واحدهای مسکونی روستایی در استان مقاوم‌سازی شده است که در مقایسه با میانگین کشوری که ۵۱ درصد است در وضعیت بهتری قرار دارد.

وی با بیان اینکه سهمیه مقاوم‌سازی مسکن‌های روستایی در استان به طور سالانه ۲ هزار و ۵۰۰ تا سه هزار و ۵۰۰ واحد است، تصریح کرد: به ندرت واحدهای مسکونی که از سوی جوامع محلی احداث می‌شود از مقررات ملی ساختمان تبعیت می‌کند با این وجود در سال‌های اخیر مردم روستایی به سمت‌وسوی احداث واحدهای مقام هدایت‌شده‌اند.

روند شیوع کرونا در چهارمحال و بختیاری همچنان کاهشی است

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری روند شیوع کرونا در استان را تا پنجم دی کاهشی دانست و گفت: میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در استان به ۵۸ درصد رسیده است و این در حالی است که میانگین کشوری رعایت پروتکل‌های بهداشتی ۴۸.۵ درصد ثبت شده است.

سید راشد جزایری با دعوت از افراد بالای ۱۸ سال دارای شرایط به دریافت دُز سوم واکسن کرونا، اظهار داشت: برای مقابله با سویه اومیکرون می‌طلبد تا افراد بالای ۱۸ سال نسبت به دریافت دُز سوم واکسن اقدام کنند.

تسهیلات پرداختی در حوزه صنعت چاپ چهارمحال و بختیاری ناچیز است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه تسهیلات پرداخت شده به چاپخانه‌داران استان بسیار ناچیز است و نمی‌توان با وجود رُکود بازار و گرانی مواد مصرفی انتظار معجزه داشت، گفت: امید می‌رود با سیاست‌های جدید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشکلات این حوزه اندکی کاهش یابد.

ابراهیم شریفی شرایط وضع مالیات در صنعت چاپ را به عنوان یکی از مشکلات این صنعت یادآور شد و گفت: در حوزه نشر بخشی از معافیت‌های مالیاتی لحاظ می‌شود اما این معافیت‌ها بخش چاپ را پوشش نمی‌دهد که این ارتباط به نوعی تناقض دارد که لازم است برای رفع آن چاره‌اندیشی شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری همچنین بر لزوم نگاه همه‌جانبه در صنعت چاپ کشور تاکید کرد و افزود: این صنعت تنها در تهران خلاصه نمی‌شود و باید به دیگر شهرستان‌ها نیز توجه کافی صورت بگیرد.

۵۳ نقطه حادثه‌خیز در محدوده شهرهای چهارمحال و بختیاری شناسایی شد

رییس پلیس راهنمایی و رانندگی چهارمحال و بختیاری گفت: ۵۳ نقطه پر حادثه و حادثه‌خیز در داخل ۴۳ شهر استان شناسایی شده است.

سرهنگ ایرج حسین‌پور با بیان اینکه بیشترین تعداد تصادفات منجر به فوت در مناطق شهری به خصوص در مرکز استان در کمربندی‌ها رخ می‌دهد، افزود: تاکنون ۱۴ نقطه حادثه‌خیز در استان آشکارسازی شده است.

وی اظهار داشت: در سال گذشته به دلیل اجرای محدودیت‌های ترافیک ناشی از شیوع ویروس کرونا تصادفات درون‌شهری کاهش چشمگیر داشت و امسال از نظر تعداد تصادفات منجر به فوت در درون‌شهری ۱۰ فقره تصادف نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است.

۴۶ تن گوشت مرغ مازاد از مرغداران چهارمحال و بختیاری خریداری شد

مدیرکل پشتیبانی امور دام چهارمحال و بختیاری گفت: با افزایش تولید و کاهش قیمت گوشت مرغ از اواخر آذرماه سال جاری، بیش از ۴۶ تن گوشت مرغ مازاد تولیدی مرغداران خریداری و پس از انجماد به عنوان ذخیره راهبردی (استراتژیک) در سردخانه‌های استان نگهداری شده است.

بهروز آل‌مومن افزود: خرید گوشت مرغ مازاد در جهت حمایت از تولیدکنندگان به صورت شبانه‌روزی در سه واحد کشتارگاه طیور استان در حال انجام است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha