طرح «حمایت از مادران باردار» در استان همدان اجرا شد

همدان- ایرنا- رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان از اجرای طرح «حمایت از مادران باردار» خبر داد و گفت: به منظور حمایت از مادران باردار یک تن و ۳۰۰ کیلوگرم گوشت بین آنها توزیع شد.

«آرزو کاوه ئی» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با همکاری ستاد اجرائی فرمان حضرت امام اقدام به توزیع گوشت گوسفندی بین مادران باردار نیازمند ساکن در شهرستان‌های بهار، تویسرکان، رزن، کبودرآهنگ، ملایر و نهاوند کرده و مرحله دوم توزیع به زودی در شهرستان های همدان، فامنین و کبودرآهنگ آغاز می شود.

وی اظهار داشت: بارداری یکی از مهمترین مراحل و تجربه‌های زندگی مادران است که نیاز به توجه و مراقبت از آنان را افزایش می‌دهد تا با حفظ سلامت جسمی و روحی مادر، سلامت جنین و کودک نیز تأمین شود.

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان اضافه کرد: بنابراین اهمیت تغذیه در بارداری امری انکارناپذیر و بسیار حائز اهمیت است و سالم بودن تغذیه دوران بارداری فواید زیادی برای مادر و جنین دارد.

کاوه ئی ادامه داد: بهترین راه برای اطمینان از مصرف متعادل و متنوع مواد غذایی در روز اســتفاده از همه گروههای اصلی غذایی یعنی گروه نان و غلات، گروه میوه ها، گروه سبزی ها، گروه شیر و لبنیات و گروه گوشت، تخم مرغ، حبوبات و مغزدانه ها است.

وی افزود: تعادل به معنای این است که تأمین انواع مختلفی از مواد غذایی به تناسب با یکدیگر باشد به نحوی که مصرف یک نوع ماده مغذی به مقدار زیاد سبب حذف سایر مواد مغذی نشود یعنی افزایش دریافت منابع کلسیم موجب حذف منابع آهن از برنامه غذایی نشود.

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان اضافه کرد: تنوع غذایی و انتخاب انواع غذاها از گروههای مختلف غذایی مانند نان و غلات، میوه‌ها و سبزی‌ها همچنین انتخاب موادغذایی مختلف در داخل هر گروه غذایی مانند برنج، گندم، جو، جو دوسر، ذرت مورد تاکید است چراکه مواد غذایی که در یک گروه جای دارند می توانند جایگزین همدیگر شوند.

کاوه ئی با بیان اینکه هر چه تنوع غذایی بالاتر برود احتمال تأمین موادمغذی لازم روزانه بیشتر می شود گفت: برای افزایش دریافت پروتئین در رژیم غذایی، مصرف مواد غذایی نظیر انواع حبوبات شامل عدس، لوبیا، ماش، باقلا همراه با غلات به شــکل عدس پلو، لوبیاپلو، عدسی با نان، خوراک لوبیا با نان توصیه می شود.

وی مصرف مرغ آب پز یا کبابی، گوشت چربی گرفته، انواع ماهی تازه بخار پز یا کباب شــده اســتفاده از گوشــت ســفید از قبیل مرغ و ماهی دست کم ۲ نوبت در هفته به همراه شیر و لبنیات کم چرب شامل ماست، پنیر و کشک را توصیه کرد.

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان ادامه داد: تخم مرغ  به عنوان یک منبع پروتئینی با ارزش می تواند در برنامه غذایی برای تأمین پروتئین استفاده شود بنابراین مصرف تخم مرغ به طور کامل پخته شده مورد تاکید است.

کاوه ئی اضافه کرد: با توجه به شرایط کنونی جهان و شیوع اپیدمی کرونا، تقویت سیستم ایمنی بدن مادران باردار به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری و نیز کمک به بهبود سریعتر بیماران بسیار حائز اهمیت است و مصرف پروتیین کافی نقش بسیار مهمی در تقویت سیستم ایمنی مادر باردار ایفا می کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha