به گزارش ایرنا به نقل از شبکه خبری چینی سیجیتیان، این توافق تجاری با اولین مجموعه از ۱۰ کشور شامل شش کشور عضو اتحادیه جنوب شرقی آسیا (آسهآن) – برونئی، کامبوج، لائوس، سنگاپور، تایلند و ویتنام – در کنار چین، نیوزیلند و استرالیا اجرایی شده است. بر اساس بیانیه روز شنبه دبیرخانه آسهآن این توافق همچنین از روز اول فوریه برای کشور کره جنوبی اجرایی خواهد شد.
توافق مشارکت اقتصادی جامع منطقهای زمانی که اجرایی بشود انتظار میرود در نهایت تعرفهها بر ۹۰ درصد از کالاهای دادوستد شده بین کشورهای امضا کننده را از میان بردارد و دسترسی به بازارها برای سرمایهگذاری، هماهنگسازی قوانین و مقررات را توسعه داده و زنجیرههای تامین در درون این منطقه گسترده تجارت آزاد را تقویت نماید.
"گائو فانگ" سخنگوی وزارت بازرگانی چین روز ۲۳ دسامبر سال گذشته گفت که چین بخوبی آمادگی اجرای توافق مشارکت اقتصادی جامع منطقهای را دارد. وی خاطرنشان کرد که بخش اصلی و هسته مرکزی این توافق در اجرای آن نهفته است.
"رن هونگبین" معاون وزیر بازرگانی چین نیز روز پنجشنبه در یک نشست خبری گفت که چین آماده است تا در چهارچوب این توافق تجاری در مجموع ۷۰۱ تعهد الزامآور را محقق سازد. اداره گمرک چین تا الان مقدمات اجرای ۱۷۴ مورد را تکمیل کرده که ۲۴.۸ درصد از ۷۰۱ تعهد الزامآور را تشکیل میدهد .
توافق مشارکت جامع اقتصادی منطقهای یک بازار با جمعیت ۲.۲ میلیارد نفری با اقتصاد کلی ۲۶.۲ تریلیون دلاری معادل ۳۰ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را پوشش میدهد.
در مجموع ۱۵ کشور آسیا – پاسیفیک این توافق تجاری را در نوامبر ۲۰۲۰ امضا کردند که شامل ۱۰ عضو آسهآن و پنج کشور از شرکای بزرگ تجاری آنها شامل چین، ژاپن، کره جنوبی، استرالیا و نیوزیلند میشوند. هند از این توافق خارج شد.
بر اساس مفاد این توافق، اجرای آن باید ۶۰ روز بعد از تایید توسط حداقل شش کشور عضو آسهآن و حداقل سه کشور غیر عضو آسهآن شروع بشود که این شرایط پیش از دوم نوامبر ۲۰۲۱ حاصل شد.
"داتو لیم جوک هوی" دبیرکل آسهآن گفت: فرایند تصویب این توافق توسط کشورهای امضا کننده بازتاب حقیقی از تعهد قوی ما به یک سامانه تجاری باز و چندجانبه به نفع مردم منطقه و جهان است.
"لیم" گفت که این توافق موجب تقویت یکپارچگی اقتصادی منطقهای و کاهش هزینههای تجاری و زمان پردازش معاملات تجاری برای شرکتهای آسهآن خواهد شد.
کشورهای منطقه آسیا – پاسیفیک از این توافق تجاری به عنوان یک گام مهم به سمت ادغام عمیقتر منطقهای و تقویت نیروی جهانی برای تجارت آزاد و چندجانبهگرایی تمجید کردهاند.
این توافق همچنین برای نقش مهم آن برای ایجاد مقاومت و انعطاف اقتصادی در بحبوحه همهگیری کرونا مورد تمجید قرار گرفته است.
"لی کوانگ لان" مدیر بخش ادغام بازار دبیرخانه آسهان گفت: احیای اقتصادی پساکرونا مستلزم سرمایهگذاری و تجارت بیشتر است و انتظار میرود که توافق مشارکت جامع اقتصادی منطقهای در این حوزه کمک نماید.
نظر شما