۱۲ دی ۱۴۰۰، ۹:۲۶
کد خبرنگار: 1183
کد خبر: 84598858
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

افزون‌بر ۳ هزار تن شلغم در خاش برداشت شد

۱۲ دی ۱۴۰۰، ۹:۲۶
کد خبر: 84598858
افزون‌بر ۳ هزار تن شلغم در خاش برداشت شد

زاهدان- ایرنا- بخشدار مرکزی خاش سیستان و بلوچستان گفت: سه هزار و ۵۰۰ تن شلغم تا کنون برداشت شده به طوریکه این شهرستان بزرگترین تولید کننده شلغم در سیستان و بلوچستان است.

عیدمحمد قلندرزهی روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: با توجه به وجود شرایط آب و هوایی و خاک مناسب عمده محصولات غده‌ای سیستان و بلوچستان مانند شلغم و هویج در شهرستان خاش تولید و وارد بازار مصرف میشود. 
وی بیان کرد: محصولات سالم و ارگانیک تولیدی شهرستان خاش بر رونق کشت و کار کشاورزان سخت کوش منطقه افزوده است.
بخشدار مرکزی خاش ادامه داد: در این بخش افزون‌بر ۱۰۰ بهره بردار با سطح زیر کشت۱۵۰هکتار شلغم زمینه برداشت سه هزار و ۶۵۰ تن محصول را فراهم کرده‌اند. 
وی با بیان اینکه کشت و استفاده شلغم می تواند باعث بالا بردن مقاومت بدن در برابر سرما شود افزود: اشتغال ۵۰۰نفر به صورت مستقیم به کشت شلغم وابسته است.
به گزارش ایرنا شلغم یکی از گیاهان خوراکی مغذی و دارای خواص درمانی چشمگیر است. این گیاه زراعی دارای قند طبیعی و منیزیم زیاد است و از این رو اسکلت را محکم و فسفر آن نیز مغز و اعصاب را تقویت می‌کند.
به گفته پزشکان ایرانی شلغم باعث درمان تشنج و گواتر می شود با این وجود به لحاظ داشتن مقداری سلولز و کمی سنگین بودن برای کسانی که معده ضعیف دارند به علت دیر هضم شدن احتمال تولید نفخ دارد.
شلغم یکی از پاک کننده‌ها و سازنده‌های خون است و املاح کلسیم و منیزیم موجود در آن موجب جلوگیری از ابتلا به بیماری های خطرناکی مانند سرطان می‌شود.
داشتن خاصیت میکروب کشی، ضد ویروس، درمان سرفه‌های خشک، خلط آوری و اثربخشی برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی و افزایش مقاومت بدن از دیگر مزایای شلغم ذکر شده است.
پزشکان معتقدند خوردن شلغم در فصل زمستان افراد را در همه سال در برابر بیماری ها بیمه می‌کند.
با وجود داشتن خواص متنوع و متعدد شلغم اما میزان مصرف این گیاه خوراکی بالا نیست و به گفته کارشناسان بخش زیادی از این مشکل به فقدان آگاهی مردم از خواص گیاهان از جمله شلغم بر می‌گردد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha