به گزارش ایرنا، «رحیم بیات» روز یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه، افزود: ۲۸۰ هکتار از اراضی زراعی استان همدان امسال به کشت زعفران اختصاص داده شده که ۲۴۴ هکتار از این سطح بارور شد.
وی اظهار داشت: حدود هزار کشاورز به عنوان بهره بردار در سطح استان همدان به صورت اصلی و یا محدودتر در حوزه کشت، تولید و برداشت زعفران فعالیت دارند.
وی همچنین با اشاره به کشت سالانه ۲۰ تا ۲۵ هکتار پیاز زعفران در استان همدان، تصریح کرد: کشت پیاز زعفران در اراضی زراعی این استان از سال ۸۸ آغاز شده است.
وی با بیان اینکه حدود ۹۵ درصد کشت پیاز زعفران به استانهای خراسان شمالی و جنوبی و شش تا هفت درصد نیز به سایر استانهای کشور اختصاص دارد، افزود: پیاز زعفران مورد نیاز کشاورزان استان همدان در سال های گذشته از دیگر مناطق به ویژه خراسان(جنوبی، شمالی و رضوی) تامین میشد.
معاون امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه زعفران یکی از کشتهای کم آب بر محسوب می شود، گفت: زعفران گیاهی است که سیکل زندگی آن برعکس دیگر گیاهان بوده و کشت آن از پاییز شروع و در خرداد ختم میشود در حالی که در سایر گیاهان کشت از بهار آغاز و در پاییز به پایان میرسد.
بیات با اشاره به انعقاد قرارداد سال گذشته سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با صندوق کار آفرینی برای تسهیلات کشت گیاهان دارویی، اظهار داشت: برهمین اساس سال گذشته یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان تسهیلات به کشاورزان استان پرداخت شد که کشت زعفران نیز یکی از گیاهان موردنظر برای پرداخت تسهیلات بود.
استان همدان با داشتن ۴.۴ درصد از تولیدات بخش کشاورزی، یکی از قطب های مهم کشاورزی کشور است به نحوی که بخش کشاورزی ۲۹ درصد اشتغال و ۲۵ درصد ارزش افزوده فعالیت های اقتصادی این استان را به خود اختصاص داده است.
بخش کشاورزی استان همدان همچنین ۵.۴ درصد از تولیدات و ۴.۳ درصد از ارزش افزوده بخش کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
استان همدان دارای ۶۹۲ هزار هکتار زمین زراعی(آبی و دیم) و ۱۱۷ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی است.
نظر شما