راه‌اندازی کارآزمایی بین‌المللی با هدف پیشگیری از آلزایمر در افراد جوان

تهران - ایرنا - محققان دانشکده پزشکی دانشگاه واشینگتن در حال راه‌اندازی یک کارآزمایی بالینی بین‌المللی با هدف پیشگیری از بیماری آلزایمر در افراد جوان مستعد ابتلا به آلزایمر است.

به گزارش روز شنبه گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه خبری مدیکال ساینس، بر خلاف اکثر آزمایش‌های پیشگیری از آلزایمر، این کارآزمایی جدید افراد را حداکثر ۲۵ سال قبل از زمان مورد انتظار شروع علائم ثبت نام می کند.

این پروژه "کارآزمایی پیشگیری اولیه" نام‌گذاری شده و بررسی می‌کند که آیا یک آنتی بادی مونوکلونال به نام gantenerumab قادر است پروتئین کلیدی عامل آلزایمر به نام بتا آمیلوئید را حذف و بیماری را متوقف کند.

مطالعات قبلی نشان می‌دهد تجمع پلاک‌های آمیلوئید عامل بیماری آلزایمر است. محققان بر این باورند تجمع این پروتئین‌ از حدود دو دهه قبل از بروز علائم در مغز شکل می‌گیرد.

بر اساس مطالعات موثرترین راه برای پیشگیری از آلزایمر، جلوگیری از تجمع این پلاک‌هاست، اما بیشتر آزمایش‌ها در افرادی انجام شده که علائم خفیف یا شدید آلزایمر را دارند.

در این کارآزمایی جدید داوطلبانی مورد بررسی قرار گرفته که جوان هستند. خانواده داوطلبان جهش‌های ژنتیکی نادری دارند که باعث بروز آلزایمر در سنین جوانی، دهه ۳۰، ۴۰ و ۵۰، می‌شود. بر اساس مطالعات خانواده‌هایی که چنین جهش‌هایی را دارند، به احتمال ۵۰ درصد آن را به فرزندان خود منتقل می‌کنند. محققان در تلاشند تا تاثیر آنتی‌بادی gantenerumab را بر جلوگیری از تجمع پلاک بتاآمیلویید بر داوطلبان بررسی کنند.

نتایج این کارآزمایی نه تنها برای پیشگیری از آلزایمر در افرادی که از نظر ژنتیکی مستعد هستند، موثر است؛ بلکه راهکارهایی را برای مبتلایان در اختیار قرار می‌دهد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha