۲ سال بدون سردار گذشت

زنجان - ایرنا سردار سلیمانی که از او به عنوان الگوی مبارزان زاهد و سرمشق مجاهدان راه دین، آزادی و اعجوبه جنگ‌های منظم و نامنظم یاد می‌شود، فرمانده دل‌ها بود، اگرچه رفت اما شهادت او نه تنها پایان راه نیست که آغازی دگر و رویشی نو درجبهه مقاومت بوده و امنیت ملت ایران مرهون جهاد سردار و همرزمان اوست.

به گزارش ایرنا، به فرمایش رهبر معظم انقلاب، شهید سلیمانی یک نفر نبود بلکه یک مکتب بود و هست که این مکتب باید در همه مکان‌ها و زمان‌ها در هر نقطه از سراسر گیتی که مسلمانان و آزادی خواهان جهان هستند، صدور و تبیین شود تا رسالت او همچنان محقق شود.چراکه مکتب سلیمانی نباید محدود به زمان و مکان خاصی باشد. 

با فرا رسیدن دومین سالگرد شهادت سپهبد شهید قاسم سلیمانی، بازهم نام سردار دلها بیش از پیش، بر سر زبان ها افتاده است، اگرچه مردم همیشه و در همه حال یاد او را در دل زنده نگاه داشته اند. در بزرگداشت ایام سالروز شهادت او، اما بیش از دیگر روزها، برای ابراز ارادت به مرد میدان عمل و سردار خستگی ناپذیر که تا آخر در میدان بود و نه در پشت میز مدیریت، به میدان می آیند و در هر کوی و برزن، یاد و نام این شهید مردمی را جاری و ساری می کنند تا عطر خوش شهادت و یاد و نام مردان خدا، همواره در این سرزمین، به مشام عاشقان شهادت و ولایت، برسد.

خبرگزاری جمهوری اسلامی استان زنجان نیز به همین مناسبت در گفت و گو با حجت‌الاسلام مهدی باقری، نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی، به پرسش های مطروحه در خصوص ویژگی های شهید سلیمانی و نحوه الگو سازی رفتار و منش این سردار در بخش های مختلف اجتماعی و فردی پاسخ داد.

ایرنا: چگونه می توان روحیه جهادی و شیوه مدیریتی سردار سلیمانی را در میان همه دستگاه های اجرایی کشور تعمیم داد؟

حجت الاسلام باقری: شهید سلیمانی دست پرورده مکتب امام راحل، حضرت آقا و شهداء بوده و مکتب سلیمانی در حقیقت، مکتب انقلاب و همان آرمان های اسلام و دستورات اسلام است.

وی حقیقتا تربیت شده بر اساس فرامین امام راحل، مقام معظم رهبری و مطالبات شهدا است.

 شهید سلیمانی تجسم خارجی وصیت نامه الهی سیاسی حضرت امام (ره) و وصیت نامه شهدا است. لذا اگر بخواهیم رفتار و روحیات شهید سلیمانی را در دستگاه‌های اجرایی تعمیم دهیم، باید با بازگشت به عقب، خودمان را با شاخص هایی که بر اساس آموزه های اسلام و فرامین و دستورات، امام راحل و مقام معظم رهبری و شهدا است، تنظیم کنیم.

طبیعی است که تعیین مدل رفتاری و مدیریتی وی در جامعه می تواند گسترش پیدا کند. مهمترین نگاه در  خصوص روحیه جهادی شهید سلیمانی، فرماندهی واحد و تبعیت از ولی فقیه بود.

وی دقیقا همان نقطه را نشان می گرفت که ولی فقیه نشان می‌دادند و مسئله ای را پیگیری و در حل آن تلاش می کرد که رهبری انتظار داشتند و  رمز موفقیت او این بود که با توجه به نیاز هایی که رهبری معظم انقلاب در جامعه می‌دیدند و برای رفع مسائلی که نیاز واقعی زمان بوده ماموریت می دادند تا حل شود. لذا وقتی که شهید سلیمانی در عراق، برای برآورده کردن نیازهایی که مدنظر رهبری بود اقدام می کند و موفق هم می شود، مشکل و مسئله مهمی از مسائل کشور را حل کرد و نتیجه بخش هم بوده است و همین رویکرد در همه بخش های جامعه ممکن است، تسری داشته باشد.

ایرنا: مدیریت جهادی سردار سلیمانی از چه ویژگی هایی برخوردار بود و در زمانه و شرایط کنونی برای ریشه کنی فساد اقتصادی و پاسخگو کردن مسوولان، چگونه می توان از نحوه مدیریت وی بهره گرفت؟

حجت الاسلام باقری: وقتی که حضرت آقا دستور بر مبارزه بی امان با فساد اقتصادی می دهند، انتظار دارند که این عدالت در جامعه گسترش پیدا کند و ما خودمان را به شاخص‌های حداقلی عدالت برسانیم و اگر این اتفاق بیفتد، قطعاً همان خروجی که شهید سلیمانی در مدیریت خود داشته است، ما هم خواهیم داشت. لذا در موضوع ریشه کنی فساد، مدیران و مسوولان باید ببینند که مقام معظم رهبری چه انتظاری از مسئولین چه در بُعد زندگی فردی مسوولان و مدیران اجرایی، اعم از سبک و نحوه زندگی آنها و چه آن مسائلی که دغدغه رهبری است، داشته اند و آنها را مد نظر قرار دهند.

همچنین، اگر در نظارت ها و برخوردها و نیز نحوه  نگاهشان در برخورد با مفاسد اقتصادی، به فرامین رهبری عمل کنند، آثاری را که ما در زندگی شهید سلیمانی شاهد بودیم، خواهیم داشت.

ایرنا: در بیانیه گام دوم انقلاب به مواردی همچون  ظرفیتهای دست‌نخورده کشور، در کنار هم قرار دادن دانش و توانایی، وجود انبوه جوانان با روحیه‌ انقلابی و آماده‌ تلاش جهادی به عنوان ثروت عظیم کشور اشاره شده است. برای استفاده از هر یک از این ظرفیت ها با بهره گیری از منش و عملکرد سردار سلیمانی چه اقداماتی باید صورت گیرد؟

حجت الاسلام باقری: اگر شهید سلیمانی موفق بود، قطعاً با اتکا به جوانان بود و هر جا که، شهید سلیمانی با نیروهای پای‌کار خود و جوانان تعامل داشته و با محبت با آنها برخورد کرده، به آنها اعتماد داشته و تکیه کرده است، حقیقتاً آنها را قابل اعتماد و اتکا می‌دانست. لذا با قدرت و تلاش جوان هایی که همراه او بودند، توانست مشکلات بزرگی را حل کند و مسئله پیچیده و بزرگی به نام داعش را با تکیه بر همین جوانان حل و فصل کرد.

ایرنا: سردار سلیمانی را در دنیا به عنوان مرد میدان عمل می شناسند، برای پرورش و تربیت این روحیه در میان جوانان به عنوان مسوولان آینده کشور، چه باید کرد؟

حجت الاسلام باقری: در گام دوم انقلاب این اعتماد به جوانان که حضرت آقا هم بیاناتی داشته اند، اعتماد و اتکا به جوانان و استفاده از ظرفیت آنها، باید تبدیل به گفتمان عمومی مدیریت جامعه و مدیران ارشد جامعه باشد.لذا باید حتماً به جوانان فرصت داده شود و آنها را پای کار آورد چون کشور در آینده باید در دستان جوانان باشد، البته تجارب ریش‌سفیدان و پیشکسوتان و بزرگان قطعا راهگشا خواهد بود.

ایرنا: ۲ سال بدون سردار برای دوستداران وی چگونه گذشت؟

۲ سال گذشته، اتفاقاً با سردار سلیمانی گذشت نه بدون او .چون مردان خدا و خون آنها، باعث تثبیت حضور دائمی آنها در میان قلب مردم و جامعه است.

خون پاک شهدا روشنگر است و مسیر را مشخص می کند و باعث حیات ابدی می شود اگر به آن چنگ بزنیم و از برکات آن استفاده کنیم، قطعا برکاتی خواهد داشت.

 لذا از زمانی که سردار سلیمانی شهید شد وجود مبارک او، افکار، شیوه،  منش و ایثار او، ظهور و بروز بیشتری پیدا کرده است.

از کرامت های شهید سلیمانی در وجود نوجوانان دیده می شود که عشق  ویژه‌ای به سردار دل ها دارند که از معجزات انقلاب، ولایت و سرباز ولایت که خود را فدای ولایت کرد، همه از وجود و برکات شهید سلیمانی است که برای نظام و انقلاب تلاش کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha