حاج قاسم، شهیدی که یک مکتب بود

تهران - ایرنا - امروز (دوشنبه) ۱۳ دی ماه سالروز شهادت «حاج قاسم سلیمانی» فرمانده سابق نیروی قدس سپاه و «ابو مهدی المهندس» جانشین «الحشد الشعبی» عراق و هفت نفر از همرزمان ایشان، می باشد که به دستور «دونالد ترامپ» رییس جمهوری سابق و منفور آمریکا در عراق، دفتر خوشرنگ زندگی دنیاییش به پایان رسید.

 دفتر زندگی سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی پُر بود از ورق های حماسه، ایثار، عشق، ایمان و مردم دوستی، به حدی که راه او به عنوان مکتب نام گذاری شد. «قاسم سلیمانی، یک مکتب است»، زمانی این جمله، زبان به زبان پیچید که حضرت آیت الله «سید علی خامنه ای» رهبر معظم انقلاب اسلامی طی سخنانی در ۲۷ دی ماه ۱۳۹۸ فرمودند: «شهید قاسم سلیمانی یک مکتب، یک راه و یک مدرسه درس آموز بود».

هرچند ۱۳ دی ماه ۱۳۹۸ و یادآوری آن روز برای ایرانی ها و محور مقاومت اسلامی و آزادیخواهان جهان بسیار ناخوشایند است، ولی شناخت مکتب شهید سلیمانی و قدم نهادن در آن مطمئنا راهی است که ما را همچون ایشان به خدا می رساند.

حاج قاسم، شهیدی بود که با شناخت کامل وارد مسیر الهی خود شد و با درایت در این مسیر ادامه راه داد و در آخر عاشقانه شهادت را در آغوش کشید؛ هرچند حاج قاسم و یارانش توسط شقی ترین افراد به شهادت رسیدند، اما راه او، راه ماندگاری شد که با یاری خدا ادامه آن ظلم و ستم را در منطقه و جهان برخواهد چید.

 وقتی که گروه تروریستی «داعش» در عراق و سوریه با برنامه ریزی آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی و پولهای برخی رژیم های ارتجاعی منطقه برای قتل عام مسلمانان ظهور و جهان مدعی حقوق بشری غرب در مقابل جنایات آن در ابتدا سکوت و در ادامه همراهی کرد، حاج قاسم و یارانش مردانه وارد میدان شدند و دست تروریست های تکفیری را از حلب، حمص، دمشق، درعا، دیرالزور و الرقه در سوریه گرفته تا بغداد، الانبار، فلوجه، موصل و دیگر نقاط عراق کوتاه کردند؛ داعشی که برای ماندن آمده بود، نه برای رفتن.  

فرقی نمی کند، مسلمان یا مسیحی، ایزدی مذهب یا لامذهب، همه مردم دنیا مدیون حاج قاسم هستند؛ شیرمردی که کابوس تروریست های وحشی شد و شر آنها را از سر ملت های منطقه کم کرد و همین دلیل کافی بود تا حاج قاسم مغضوب سران شکست خورده آمریکا و همپیمانان منطقه ای واشنگتن شود.

۱۳ دی ماه ۱۳۹۸ دو واقعه تاریخی در خود ثبت کرد، یکی شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی، ابو مهدی المهندس و یارانشان و دیگری قساوت و رذالت دنیای استکباری به سرکردگی دونالد ترامپ رییس جمهوری سابق آمریکا.

شهادت حاج قاسم و یارانش چنان بی آبرویی برای مقامات آمریکایی در تاریخ ثبت کرد که در کنار تروریست های داعش و «جبهه النصره» نام دونالد ترامپ به عنوان منفورترین رییس جمهوری آمریکا جای گرفت.

حاج قاسم گرچه از بزرگترین و خوشنام ترین سرداران نظامی ایران در دوران دفاع مقدس بود، اما بیشتر مردم منطقه و جهان او را از زمان حمله داعش به سوریه و عراق و نیز نقش بی بدیل او در مبارزه علیه داعش و دیگر گروههای تکفیری در این دو کشور شناخته اند. از این زمان بود که نام سردار سلیمانی کم‌کم به صدر اخبار آمد و چهره او در جلد مجلات خارجی و داخلی عیان ‌شد.

آگاهان نظامی، امنیتی و سیاسی جهان قطعا می دانند که شهید سلیمانی بزرگترین ژنرال نقش آفرین در مبارزه علیه داعش در عراق و سوریه بود و او کسی بود که با شجاعت و فرماندهی بی نظیر خود، کمر داعش در این دو کشور را شکست و با کمک نیروهای مردمی و ارتش های عراق و سوریه، به خلافت داعش در جغرافیای این دو کشور پایان داد. بی شک سردار سلیمانی منجی قطعی اربیل عراق از خطر سقوط توسط داعش بود. هنگامی‌که «مسعود بارزانی» شب هنگام از سردار سلیمانی درخواست کمک کرد، او بامداد و در اولین ساعات روز به همراه مستشاران و برخی نیروهای خود در کنار پیشمرگه‌های کرد علیه داعش در اطراف اربیل در عمق معرکه قرار داشت؛ این در حالی بود که آمریکائیها و دیگر متحدان کردهای عراق، هیچگونه پاسخی به درخواست کمک کُردها نداده بودند.

مسعود بارزانی رئیس وقت اقلیم کردستان عراق پس از شکست داعش در این کشور در آبانماه سال ۱۳۹۶، گفت که قاسم سلیمانی اولین کسی بود که بعد از حمله داعش به عراق، به کمک نیروهای پیشمرگه کرد شتافت.

فرماندهیِ بی نظیر حاج قاسم در نبرد علیه داعش محدود به عراق نبود. سردار سلیمانی را باید فاتح جنگ حلب، ریف دمشق، البوکمال، درعا، القصیر و ... در سوریه نیز نامید. او کمر داعش را در سوریه شکست. ناظران مسائل منطقه ای، قدم زدن آزادانه سردار سلیمانی در خرابه‌های شرق شهر حلب پس از شکست داعش را از یاد نمی‌برند.

«جان مگوایر» افسر سابق «سیا» گفته بود که «نبرد القصیر (در غرب سوریه هم مرز با لبنان) که منجر به بازپس‌گیری این شهر استراتژیک توسط ارتش سوریه شد و نقطه عطفی در جنگ بود، تحت نظارت و فرماندهی سردار سلیمانی بوده است».

ژنرال سلیمانی را همچنین باید معمار اتحاد استراتژیک و تعیین کننده ایران و روسیه در نبرد علیه داعش در سوریه و حمایت از نظام قانونی این کشور خواند. او در عملیات آزادسازی شهر استراتژیک «البوکمال» در نزدیکی مرزهای سوریه و عراق در حومه جنوب شرقی دیرالزور از دست داعش، فرماندهی مستقیم میدان را بعهده داشت و پس از آن بود که وی طی نامه ای به رهبر معظم انقلاب اسلامی در آذرماه سال ۱۳۹۶، پایان خلافت داعش را رسما در سوریه اعلام کرد.

اعتراف دوست و دشمن به شخصیت کم نظیر حاج قاسم

شخصیت و منش حاج قاسم برای دوست و دشمن تحسین برانگیز بود و دیدار با وی آرزوی خیلی ها بود. فرزندان شهدای مدافع حرم او را پدر خود می دانستند و دوستش داشتند، به حدی که پس از شهادت حاج قاسم دوباره یتیم شدند. صحنه هایی که در شبکه های مختلف سیما و شبکه های مجازی در خصوص ابراز ارادت دو طرفه فرزندان شهدا به حاج قاسم و او به فرزندان شهدا، خود گویای این حقیقت است که اخلاق اسلامی و انسانی حاجی کم نظیر بود.

حاج قاسم عواطف و احساسات انسانی منحصر بفردی در خصوص همراهان و سربازان شهیدش داشت. حتی المقدور در مراسم عزای آنان شرکت می کرد و با خانواده‌های آنها دیدار داشت. او می گفت: زمانی که فرزندان شهدا را می‌بینم، می‌خواهم آنها را ببویم و ببوسم و از خود بی‌خود می‌شوم. این ژنرال بزرگ وصیت کرده بود که بعد از شهادتش بر روی سنگ مزارش صرفا بنویسند «سرباز قاسم سلیمانی».

حاج قاسم فقط مرد جنگ نبود؛ او بی تردید از معدود نظامیان در کل جهان بود که صلح را بیش از جنگ می‌پسندید. همین ویژگی شهید سلیمانی باعث شده بود که او به اعتراف مقامات آمریکائی، محرم اسرار تعداد زیادی از رهبران منطقه ای و حتی محبوب شخصی همچون «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه باشد. حاج قاسم از مهمترین شخصیت ها در ایفای نقش میانجی برای حل اختلاف میان بسیاری از گروههای سیاسی و یا مذهبی در تعداد قابل توجهی از کشورهای منطقه بود که با شهادتش بسیاری از مشکلات در عراق، لبنان و یمن حادث شد که تاکنون نیز لاینحل مانده است.

«زلمی خلیل‌زاد» سفیر سابق آمریکا در افغانستان در مورد سردار سلیمانی اعتراف کرد که «همان‌قدر که مقامات آمریکایی سلیمانی را به جنگ‌افروزی متهم می‌کنند، او در ایجاد صلح نیز برای رسیدن به اهدافش فعال بود».

این سردار بزرگ ایرانی که نگاهی نافذ و اثرگذار، ابهتی کم نظیر و شخصیتی بسیار کاریزماتیک داشت، وجوه انسانی عجیب دیگری هم دارد. انسانی به شدت متواضع بود بگونه ای که یک عضو برجسته سرویس جاسوسی آمریکا، تواضع شهید سلیمانی را غیرمعمول توصیف می‌کند. در همین ارتباط به نقل از یکی از نمایندگان سابق مجلس عراق آمده است که «او فردی است که آرام سخن می‌گوید و منطقی و بسیار مؤدب است. وقتی با او حرف می‌زنید، بسیار ساده برخورد می‌کند. تا زمانی که پشتوانه او را نشناسید، نمی‌دانید چه قدرتی دارد، هیچ‌کس نمی‌تواند با او بجنگد».

روزنامه انگلیسی «گاردین» در مورد سردار شهید نوشت: حتی کسانی که سلیمانی را دوست ندارند، او را فردی باهوش می‌دانند. بسیاری از مقامات آمریکا که این چندساله را صرف متوقف ‌کردن کار افراد وفادار به سلیمانی کرده‌اند، می‌گویند، مایل هستند او را ببینند و معتقدند مبهوت کارهای او شده‌اند.

ژنرال «استنلی مک‌کریستال» طی مطلبی در زمان حیات حاج قاسم در «فارین پالیسی» نوشت: این روزها او (سلیمانی) بیش از هر کسی در مرکز توجهات است ... او چه توسط متحدانش و چه دشمنانش مورد احترام است ... مسلما سلیمانی امروز بازیگری قدرتمند و بدون محدودیت در خاورمیانه است. حمایت او از بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه، باعث شد تا داعش و سایر گروه‌های شورشی شکست سختی متحمل شوند.

پایگاه خبری «روسیا الیوم» در خبری پس از شهادت حاج قاسم، تشییع پیکر شهید وی را پس از تشییع پیکر امام خمینی (ره) بزرگترین تشییع جنازه تاریخ برشمرد. پایگاه خبری «الاهرام» مصر نیز در گزارش خبری خود با اشاره به خیل جمعیت حاضر در مراسم تشییع سردار سلیمانی، آن را یادآور تشییع امام خمینی (ره) دانست. در ایران روز ۱۳ دی به عنوان روز جهانی مقاومت در تقویم جمهوری اسلامی ایران به ثبت رسیده؛ مردم ایران در تشییع پیکر شهید سلیمانی یک رکورد بی نظیر جهانی را به ثبت رساندند. تعداد تقریبی شرکت کنندگان ایرانی در تشییع جنازه این شهید گرانقدر، فقط در تهران هفت میلیون نفر و در سراسر کشور ۲۵ میلیون نفر بوده که شامل همه قشرهای جامعه حتی غیرمذهبی‌ها و نیز منتقدین می‌شدند.

هرچند حماسه حاج قاسم از دوران دفاع مقدس آغاز شده و پس از آن نیز ادامه داشت، اما از زمان مقابله وی و یارانش با گروه های تروریستی - تکفیری در سوریه و عراق، همانند یک «اسطوره ملی مدافع وطن و ملت» مورد تجلیل ایرانیان داخل و خارج قرار گرفته است. قبل از شهادت و پس از شهادت حاج قاسم، نام سلیمانی روزانه هزاران بار در شبکه‌های اجتماعی جستجو می‌شود و بسیاری از کاربران جوان ایرانی و غیرایرانی تصویر این شهید گرانقدر را به عنوان عکس پروفایل شبکه‌های اجتماعی خود قرار داده اند. «حاج قاسم» اکنون نامی مشهورتر و محبوبتر از گذشته نزد جامعه ایرانی و غیرایرانی است.

آمریکا به زعم خود انتقام شکست هایش در ساقط کردن نظام سوریه و اجرای پروژه‌های سلطه طلبانه خود در عراق، لبنان، فلسطین، یمن و ... را با ترور ناجوانمردانه سردار بزرگ ایرانی گرفت و ترامپ اقدامی را انجام داد که داعش به نمایندگی از دولت آمریکا نتوانسته بود در میادین بزرگ عراق و سوریه به انجام برساند، اما شهادت سلیمانی پایانی بر او نبود، بلکه آغازی بر جهانی شدن شخصیت او و جهانی شدن مکتب این شهید گرانقدر بود.

 به جز رژیم صهیونیستی و دولت ترامپ، هیچ دولت دیگری از ترور و شهادت سلیمانی حمایت نکرد. دولت های بسیاری اقدام تروریستی آمریکا را محکوم کرده و یا آن را اقدامی غیرقانونی و نقض فاحش مقررات بین المللی توصیف کردند. میلیونها نفر در اقصی نقاط جهان در تجمعات و مراسم مختلف از شهید سلیمانی تجلیل کردند و اقدام آمریکا را محکوم نمودند. بسیاری از حقوقدانان عرصه بین‌الملل اقدام دولت آمریکا و شخص دونالد ترامپ رییس جمهوری سابق این کشور را تروریستی و از مظاهر بارز تروریسم دولتی، نامشروع، غیرانسانی، برخلاف اصول و موازین حقوق بین‌الملل و ناقض صریح حقوق بشر و حقوق بین‌الملل بشردوستانه دانستند.

اقدام ناجوانمردانه و بزدلانه دولت آمریکا، اگرچه بزرگترین سردار مبارزه کننده علیه تروریسم را بطور فیزیکی حذف کرد، اما ترور او بی تردید احمقانه ترین اقدام رئیس جمهوری آمریکا به شمار می رود، چرا که ترور حاج قاسم، نام و مرام سلیمانی و مهمتر از آن «مکتب سلیمانی» را برای همیشه در تاریخ زنده کرد.

حاج قاسم مأموریت انسانی، اخلاقی و دینی خود در ایستادگی در برابر پروژه‌های سلطه طلبانه زوج شیطانی آمریکائی – صهیونیستی قهرمانانه انجام داد و ادامه آن را به سرداران دیگری سپرد و بی تردید مأموریت سلیمانی که اخراج آمریکا از منطقه غرب آسیا بود، در آینده ای نه چندان دور محقق خواهد شد و امروز سلیمانی و مکتب او تبدیل به یک مرام و اندیشه بین المللی شده است.

انتقام خون شهید سلیمانی و یارانش، حقی که نباید فراموش شود

پس اقدام تروریستی و جنایت بار آمریکا در به شهادت رساندن حاج قاسم سلیمانی، ابومهدی المهندس و همراهان ایشان، درخواست ها برای انتقام از عاملان و آمران این اقدام تروریستی افزایش یافته است، ولی سخن اصلی اینجاست که حاج قاسم شخصیتی کم نظیر در دنیای کنونی و در مقابله با تروریسم بود و عاملان و آمران شهادت او و یارانش برعکس از پلیدترین و منفورترین افراد این کره خاکی به حساب می آیند و نمی توان خون پاک حاج قاسم و یارانش را با خون کثیف افرادی همچون دونالد ترامپ رییس جمهوری سابق آمریکا و «مایک پمپئو» وزیر خارجه او برابر دانست، هرچند معتقدیم که باید این انتقام سخت از آمریکایی های تروریست متجاوز به هر نحوی گرفته شود.

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز دو روز پیش در دیدار با خانواده و اعضای ستاد بزرگداشت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، با ایشان با تاکید بر گرفتن تقاص از آمران و عاملان این جنایت فرمودند، «شهید سلیمانی یک واقعیت ماندنی و تا ابد زنده می باشد و قاتلان او همچون ترامپ و امثال آن، جزو فراموش‌شدگان تاریخ خواهند بود و در زباله‌دان تاریخ گم و گور می‌شوند، البته پس از آنکه تقاص جنایت دنیوی خود را پس بدهند».

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha