به گزارش ایرنا، مهدی رمضانی روز سهشنبه در آیین رونمایی از کتاب «قهرمان ملی» کتابنامه توصیفی ۳۰ اثر درباره زندگی و شخصیت شهید حاج قاسم سلیمانی در کتابخانه مرکزی پارک شهر اظهارداشت: نسل ما به خصوص افراد اواخر دهه ۵۰ و اوایل دهه ۶۰، گمشده خود را در شخصیت شهید حاج قاسم سلیمانی پیدا کردیم.
وی گفت: سال ۸۶، ۸۷، بعد از شهادت عماد مغنیه، در جریان برگزاری مراسمی برای ایشان در مسجد امام صادق(ع)، شهیدسلیمانی در این مراسم حضور پیدا کردند و با ایشان آشنا شدیم، ما محو شخصیت شهیدسلیمانی هستیم و از شوک شهادت ایشان خارج نشدیم و هنوز وقتی صحبتی از شهیدسلیمانی میشود، صدایمان میلرزد و قلب و دلمان به تپش میافتد.
رمضانی افزود: در طول این چهل سال اخیر علیرغم فراز و فرودها کمتر کسی حال رهبر معظم انقلاب را در زمانی که در باره شهیدسلیمانی سخن میگویند و اندیشه ایشان را تبیین میکنند، دیده است که جزو دقایق بینظیر تاریخ زندگی رهبری است؛ ایشان بر دو فراز از شخصیت شهیدسلیمانی؛ صداقت و اخلاص تاکید دارند که این ویژگیها را در جای جای رفتار شهیدسلیمانی میبینیم و حس میکنیم.
سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور بیان کرد: شهیدسلیمانی چیدمان شخصیتی خود را تا روز شهادت به صورت کاملا حساب شده و دقیق انجام داده است، نگاه راهبردی اجتماعی ایشان، یک نگاه وسیع، عمیق و متفاوت از نگاه و گفتمان غالب در هر مقطعی بوده است، نگاه فرهنگی و سیاسی شهید سلیمانی نیز همین گونه بوده است.
وی اظهارداشت: شهیدسلیمانی با تمام مشقتها و سختیهایی که در پیشبرد فضای جهان اسلام داشت، شخصیت بینالمللی و نگاهی دلسوزانه نسبت به نوع بشر دارد که باید آن را تبیین کنیم؛ منظومه فکری شهید سلیمانی را نقطه نجاتبخش و نسخه راهبردی فعلی در جامعه میدانم، نگاهی که همه انسانها و سطوح را در بر میگیرد.
رمضانی گفت:شهیدسلیمانی در عین حال که انقلابیترین و ولاییترین انسان است و آن نقطه نهایی شخصیت خود را در وجود رهبر معظم انقلاب به انواع مختلف در وصیتنامه و سخنانش بیان میکند، کسی است که وقتی به شهادت رسید همه مردم حول محورش جمع شدند و خود را در او پیدا کردند و این موضوع در مراسم تشییع پیکر ایشان مشهود است.
سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور افزود: در کشور به این موضوع نیازمندیم که همه مردم را در عین تفاوت نگاهها، سلایق سیاسی، فرهنگی و راهبردی حول محور انقلاب، اسلام و رهبری جمع کنیم، اگر شخصیت شهیدسلیمانی را واکاوی و بازشناسی کنیم و به نسخه سند فرهنگی تبدیل کنیم، میتوانیم مسایل و بعضا گسستهایی که در کشور شکل میگیرد را پوشش بدهیم و جامعه را با محوریت ولایتپذیری که بارها ایشان دربارهاش صحبت و تاکید کردند، پیش ببریم.
وی بیان کرد:ما باید همیشه به شهیدسلیمانی ادای دین کرده و از ایشان یاد کنیم؛ شهیدسلیمانی مرتبط به ۱۳ دی هر سال نیست، ایشان یک شخصیت ملی، جهانی و بینالمللی است، برای نخستین بار در کشور نسل فعلی معنی قهرمان را پیدا کرد و خود را در او دید، برای نخستین بار فرزندان هفت تا ۱۲ ساله سوالاتی را مبنی بر اینکه شهدا و قهرمانان چه کسانی هستند، چه خصوصیاتی داشتند، میپرسیدند و تلاش می کردند درباره آنان بیشتر بدانند.
رمضانی با اشاره به کتاب خودنوشت شهیدسلیمانی با عنوان «از چیزی نمیترسیدیم» اظهارداشت: شهیدسلیمانی در این کتاب صداقت در بیان داشتند، چه وقتی که از روستا به شهر میآید، چگونه انقلابی میشود و... هیچ وقت از صداقت فاصله نگرفته است.
سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی استان تهران نیز در این آیین اظهارداشت: رونمایی از آثاری درباره شهید حاج قاسم سلیمانی همچون «قهرمان ملی» به ماندگاری ایشان کمک میکند؛ شهیدسلیمانی اسطوره ملی و مذهبی برای این زمان است، اسطورهای که باید ببینیم و از لحظات زندگی این بزرگوار در زندگی خود بدون اغراق و گزافهگویی بهره ببریم.
علیرضا زندوکیلی گفت: باید محتوای خوبی را در اختیار مخاطبان قرار دهیم که آنان بتوانند از این محتواها بهرهمند شوند، نباید به آن پر و بال ذاتی داد، چون این فقط یک ظرف برای القای مفاهیم است.
مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل نهاد کتابخانههای عمومی کشور نیز با اشاره به اهمیت نقش سردار حاج قاسم سلیمانی در برقراری آرامش در سوریه و عراق گفت: آرامش در کشورها به برکت سردار شهیدی هست که امروز جسمش نیست و تمام مردم آنجا به این موضوع اعتراف میکنند و اعتقاد دارند.
مهدی توکلیان افزود: هنوز در برخی از حاشیههای حلب و دمشق، آثار و بقایای جنایت داعش باقی مانده و ساختمانهای زیادی بر اثر این حملات ویران شده است، ما در ایران اکثریت مسلمان شیعه هستیم اما در لبنان تنوع اقوام به لحاظ دینی وجود دارد و همه آرامش امروز در کشور سوریه و حرم حضرت زینب(س) مرهون تلاش فرماندهان و سردارانی هست که با عنوان مرد میدان، جبهه مقاومت را تشکیل دادند، جوانانی از ایران،افغانستان، پاکستان، لبنان و سوریه که فرماندهی آن برعهده حاج قاسم سلیمانی بود.
وی بیان کرد: عکس به مثابه یک رسانه است و مستنداتی از پیش و پس از حضور سردار سلیمانی را در میادین جبهه مقاومت و آرامش برقرار شده در آنجا میتوان دید، فعالان فرهنگ، هنر و رسانه که در این حوزه فعالیت کردند، ادای دین نسبت به مقاومت و جبهه مقاومت میکنند.
مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل نهاد کتابخانههای عمومی کشور اظهارداشت: با روحیاتی که در حاج قاسم سلیمانی وجود داشت، ایشان نسبت به جبهه فرهنگی حساسیت داشتند و میخواستند محتواهایی فاخر برای مقابله با اسلامهراسی و شیعههراسی تولید شود که در حوزه جهانی قابل ارائه باشد.
توکلیان با اشاره بر تاکیدات شهیدسلیمانی بر جوانگرایی گفت: خوشبختانه امروز جوانانی در حوزه فرهنگ فعالیت خود را آغاز کردند که امروز ثمرات آن را میبینیم، اکثر محافظان حاج قاسم سلیمانی جوان بودند و این جوانگرایی در حوزه نظامی و امنیتی هم دیده میشود.
فرید خانبلوکی کارشناس ارشد امور بینالملل موسسه ابرار و از همرزمان شهید حاج قاسم سلیمانی نیز در این آیین بیان کرد: ابعاد شخصیت شهیدسلیمانی فقط قهرمان ملی نیست، رهبر معظم انقلاب چند روز گذشته در دیدار با اعضای ستاد بزرگداشت شهید فرمودند که حاج قاسم را ملی نبینید بلکه بینالمللی نیز ببینید.
وی با پیشنهاد اینکه علاوه بر کتاب «قهرمان ملی»، کتاب دیگری با عنوان «قهرمان بینالمللی» تدوین شود، افزود: در بخش بینالملل موسسه ابرار تلاش میکنم تمام توانمان را در این زمینه به کار بگیریم تا بُعد بینالمللی شخصیت شهیدسلیمانی معرفی شود.
خانبلوکی گفت: شاید بُعد بینالمللی شهیدسلیمانی مغفول مانده باشد، با توجه به فضای سانسور در رسانههای خارجی یا فضای مجازی،موضوعهای مرتبط با شهیدسلیمانی از این فضا حذف میشود، پیشنهاد میکنم نشستهایی با کارشناسان و مسئولان نهاد کتابخانههای عمومی برگزار شود و از اساتید، صاحبنظران و همرزمان شهید نیز برای حضور در این نشستها دعوت شود تا کتاب جامعی در این باره تدوین شود، میتوان این کتاب را در کشورهای حوزه منطقه؛ در سوریه و عراق نیز رونمایی کرد.
شعرخوانی علی داوودی شاعر و عضو شورای ادبی نهاد کتابخانههای عمومی کشور و پخش کلیپ رسانهای از کتاب «سربازنامه» منظومهای برای شهید قاسم سلیمانی اثر افشین علاء از دیگر بخشهای این برنامه بود.
به گزارش ایرنا، بامداد جمعه ۱۳دی ۱۳۹۸ سردار سرافراز اسلام حاج قاسم سلیمانی به همراه ابومهدی مهندس از فرماندهان مقاومت عراق پس از عمری مجاهدت در حمله بالگردهای آمریکایی در فرودگاه بغداد به شهادت رسید. بر اساس اعلام نیروی قدس سپاه، در این حمله تروریستی در مجموع ۱۰ نفر شهید شدند. سردار سرتیپ پاسدار حسین جعفرینیا، سرهنگ پاسدار شهرود مظفرینیا، سرگرد پاسدار هادی طارمی و سروان پاسدار وحید زمانینیا از شهدای همراه سردار سلیمانی بودند.
نظر شما