رونمایی از سردیس شهید سلیمانی در دانشگاه قم، ضرورت نظارت بر روند تامین ارزاق عمومی، لزوم تامین زیرساختهای انرژی در شهرکهای صنعتی قم ،ساماندهی ۳۸۲ کودک کار در قم،غرس یکهزار اصله نهال در قم و ضرورت استفاده از پساب در صنعت برای مقابله با کم آبی از دیگر اخبار هفته گذشته قم میباشد.
احیای ۲۷ واحد صنعتی راکد در قم
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم گفت: از ابتدای سالجاری تا پایان آذرماه ۲۷ واحد صنعتی راکد و غیرفعال در این استان به مدار تولید بازگشت و فعالیت تولیدی در آنها آغاز شدهاست.
محمود سیجانی درگفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: در همین رابطه با حمایتهای صورت گرفته از طرف مسئولان استان، بهرهبرداران این واحدهای صنعتی که در زمینههای مختلف همچون تولید صنایع نساجی، غذایی و فلزی فعالیت دارند، کار خود را با اشتغالزایی برای ۳۸۱ تَن آغاز کردند.
وی با اشاره به این که برای فعالیت دوباره این واحدهای صنعتی بیشاز ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال سرمایهگذاری صورت گرفتهاست، افزود: راهاندازی واحدهای تولیدی راکد و غیرفعال از جمله سیاستهای اصلی استان در حوزه صنعت است و در این خصوص از ظرفیت تسهیلات بانکی به نحو شایسته استفاده میشود.
وی ادامه داد: روند فعالسازی واحدهای صنعتی و تولیدی راکد در استان قم تا پایان سال با استفاده از همه ابزارهای قانونی و مالی ادامه مییابد تا زمینه برای اشتغال هرچه بیشتر افراد جویای کار و همچنین افزایش سطح تولید محصولات مورد نیاز مردم، فراهم شود.
هفت میلیارد تومان برای قطعه چهارم محور قم- جعفریه هزینه شد
مدیرکل راه و شهرسازی قم گفت: هفت میلیارد تومان برای قطعه چهارم محور قم- جعفریه هزینه شد و این محور بهطور کامل بهصورت چهار خطه زیر بار ترافیک رفت.
حسن صبوری هفته گذشته در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، افزود: طرح چهار خطه کردن محور قم- جعفریه که از سال ۹۱ آغاز شده بود، با اتمام فاز چهارم به طول ۲.۵ کیلومتر، بهطور کامل به بهرهبرداری رسید.
وی اضافه کرد: محور قم- جعفریه به طول ۳۸ کیلومتر است که احداث ۸۰ درصد این محور بهصورت چهار خطه تا سال ۹۶ اجرایی شد.
وی اضافه کرد: ۲۰ درصد باقیمانده این محور شامل تقاطع قلعه سنگی و چهار کیلومتر انتهایی از جعفریه تا بزرگراه ساوه-سلفچگان بود که مسیر رفت چهار کیلومتر انتهایی محور نیز پارسال به اتمام رسید.
فعال شدن یکهزار و ۴۷۳ شغل دارای نماد اعتماد الکترونیکی
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات قم از فعالیت یکهزار و ۴۷۳ کسب و کار اینترنتی دارای نماد اعتماد الکترونیکی در این استان خبر داد و گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون ۱۸۵ کسب و کار آنلاین فعال در استان موفق به گرفتن نماد اعتماد الکترونیکی شدهاند.
جواد غلام پور در گفتوگویی با اشاره به اهمیت کسب و کارهای الکترونیکی در توسعه اقتصادی و افزایش سطح رفاه مردم افزود: ساماندهی وبگاههای تجاری در کشور گام موثری برای ایجاد و توسعه تجارت الکترونیکی است به نحویکه مردم در هنگام خرید از طریق اینترنت با اطمینان از پایبندی تارنماها به تعهدهای خود در قبال آنان و حقوق مصرف کنندگان، اقدام به خرید میکنند.
وی با اشاره به اینکه از ابتدای سال ۹۹ تاکنون ۳۸۷ کسب و کار آنلاین در استان موفق به گرفتن اینماد شدهاند، اظهار داشت: با شیوع ویروس کرونا، یکی از هدفها و برنامههایی که در استان مورد توجه قرار گرفت توسعه تجارت الکترونیک و افزایش بازدهی کسبوکارهای این حوزه بود که اقدامهایی همچون فعالسازی پوشش نسل پنجم تلفن همراه، افزایش سرعت و پهنای باند اینترنت، توسعه و ارتقا زیرساختهای فناوری اطلاعات موجب شد، گامهای مهمی در این زمینه برداشته شود.
لزوم تامین زیرساختهای انرژی در شهرکهای صنعتی قم
استاندار قم، بر ضرورت ساماندهی و تامین زیرساختهای انرژی در شهرکها و ناحیههای صنعتی این استان تاکید کرد.
سید محمدتقی شاهچراغی هفته گذشته در سی و چهارمین ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان قم، با اشاره به وضعیت خشکسالی در سطح کشور و استان اظهار داشت: در چنین شرایطی بهینهسازی درمصرف انرژی و آب و مدیریت در توزیع از اهمیت ویژه برخوردار است.
وی با اشاره به نیاز تولیدکنندگان و صنایع به زیرساختهای انرژی گفت: دستگاههای خدماترسان آب، برق و گاز نسبت به بررسی دوباره انشعابات تخصیص داده شده به شهرکها و ناحیههای صنعتی اقدام کنند و ساماندهی این موضوع از اهمیت خاص برخوردار است.
وی با بیان اینکه برای توسعه استان و حل مشکل صنایع الزاما باید تامین انرژی داشته باشیم، خاطرنشان کرد: باید عدالت در توزیع برق، آب و گاز مورد توجه شرکت های دولتی باشد.
آبرسانی به همه روستاهای قم تا پایان سال آینده
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب قم گفت: تا پایان سال ۱۴۰۱ همه روستاهای استان با ایجاد شبکه انتقال از آب سالم و بهداشتی برخوردار میشود.
علی جان صادق پور در گفتوگو با خبرنگاران بیان کرد: هماکنون ۱۰۰ درصد مردم شهر قم و ۸۷ درصد مردم روستاهای استان به آب سالم و بهداشتی دسترسی دارند و تلاش برای آبرسانی به همه روستاها به صورت مستمر دنبال میشود.
وی افزود: درحال حاضر بیش از ۳۸۰ هزار انشعاب آب و ۱۳۱هزار انشعاب فاضلاب در قم فعال است، همچنین این استان دارای سههزار و ۷۰۰ کیلومتر شبکه و خط انتقال آب و یک هزار و ۵۰ کیلومتر شبکه جمع آوری فاضلاب است.
وی ادامه داد: قم دارای تصفیه خانههای مجهز آب و فاضلاب است و کل شبکه آب و فاضلاب فعال استان از طریق سامانههای الکترونیکی قابلیت رصد و پایش مستمر دارد، همچنین شرکت آب و فاضلاب استان از طریق آزمایشگاههای تحت اختیار، کیفیت آب مورد استفاده مردم را پیوسته کنترل میکند.
رونمایی از سردیس شهید سلیمانی در دانشگاه قم
مراسم رونمایی از سردیس شهید سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی طی مراسمی در دانشگاه قم برگزار شد.
حجتالاسلاموالمسلمین رضایی نماینده سابق ولی فقیه در سپاه قدس سوریه در این آیین گفت: این روز بزرگ، روز یک قهرمان برای اسلام، جهان، بشریت و همه مستضعفان عالم است، این روز یکی از پرافتخارترین روزهای انقلاب است.
وی با بیان اینکه ثمره خون انبیا و اولیای الهی تربیت شاگردی به نام شهید سلیمانی شده است، افزود: شهید سردار سلیمانی در کلام رهبر معظم انقلاب یک مکتب معرفی شده و این اصطلاح حکیمانه و با دقت استفاده شده است، لذا میبینیم، این واژه در کلام ولی تکرار و سپس تبیین میشود.
وی خاطرنشان کرد: از این رو حوزویان و دانشگاهیان باید به این مقوله به عنوان تکلیف بپردازند و در جهاد تبیین، این سرمشق آزادگان و جانفشانی در راه اسلام را به خوبی معرفی کنند.
ضرورت نظارت بر روند تامین ارزاق عمومی
استاندار قم، با اشاره به اهمیت پیگیری و نظارت بر روند تامین ارزاق عمومی گفت: باید تمام امکانات و توان دستگاههای استان در این راستا به کارگرفته شود.
سید محمدتقی شاهچراغی هفته گذشته در دوازدهمین جلسه کار گروه تنظیم بازار استان قم در سالن جلسات امام جواد(ع) استانداری، استفاده از ظرفیت نیروهای مردمی به ویژه بسیج در مباحث مرتبط با بازرسی از اصناف را مهم دانست.
وی خاطرنشان کرد: در راستای کنترل و تنظیم بازار و نظارت بر نحوه فعالیت واحدهای صنفی استفاده از نیروی انسانی آموزشدیده، اعم از نیرویهای اداری و مردمی در دستور کار قرار گیرد.
وی با تاکید بر لزوم رصد و نظارت پیوسته بر بازار کالاهای اساسی اظهار داشت: در بحث ارزاق عمومی مردم، اولویت با تامین نیاز جامعه و پیشگیری از کمبود ارزاق در بازار است.
ساماندهی ۳۸۲ کودک کار در قم
معاون امور اجتماعی ادارهکل بهزیستی قم گفت: از ابتدای امسال تاکنون، ۳۸۲ کودک کار و خیابان در مراکز ساماندهی کودکان کار و خیابان بهزیستی این استان پذیرش و از خدمات مرکز بهصورت رایگان بهرهمند شدهاند.
علیرضا محمدی ضمن اعلام این مطلب و با اشاره به خدمات مراکز ساماندهی افزود: خدمات این مرکز شامل اقامت موقت، پیگیریهای مددکاری، روانشناسی، آموزشی، حمایتهای مالی، حمایت از ادامه تحصیل کودکان، برنامههای اوقات فراغت و اشتغال برای اعضای خانواده میباشد.
وی خاطرنشان کرد: ۶۴ درصد کودکان کار پذیرششده در مراکز ساماندهی کودکان، بین سنین ۶ تا ۱۲ سال و ۳۶ درصد نیز بین ۱۳ تا ۱۸ سال بودند.
محمدی گفت: کودکان کار بیشتر در خانوادههایی دیده میشوند که یا سرپرست خانواده معتاد بوده و یا خانواده سرپرست مناسب ندارد و یا خانواده در وضعیت اقتصادی نامناسبی به سر میبرد.
غرس یکهزار اصله نهال در قم
طلبهها، داوطلبان هلال احمر و ورزشکاران قم در قالب «پویش ملی ایران سرسبز هر ایرانی یک درخت»، هزار اصله نهال را در ۲ هکتار از پارک جنگلی ثامنالائمه(ع) غرس کردند.
مدیرکل منابع طبیعی قم هفته گذشته در حاشیه پویش ملی ایران سبز سبز، هر ایرانی یک درخت با بیان اینکه این پویش از سوی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با محوریت ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری در استانهای مختلف در حال دنبال شدن است، اظهار داشت: برنامه نهالکاری با استفاده از گونه زیتون تلخ و ون یا همان زبان گنجشک در قم انجام شد.
محمد شعاعی اضافه کرد: این سلسله برنامهها تا زمانی که شرایط آب و هوایی محیا باشد با مشارکت گروههای مردمی و در راستای ترویج فرهنگ منابع طبیعی ادامه خواهد داشت.
ضرورت استفاده از پساب در صنعت برای مقابله با کم آبی
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب قم، با اشاره کمبود آب در استان، به تولید سالانه ۴۰ میلیون مترمکعب پساب در تصفیهخانههای فاضلاب قم اشاره و بر لزوم برنامهریزی برای استفاده از این منبع آبی پایدار در صنعت تاکید کرد.
علی جان صادقپور در جلسه شورای انسجامبخشی مدیران صنعت آب و برق قم که به ریاست احمد حیدری معاون حقوقی، پشتیبانی و مجلس وزارت نیرو در سالن جلسات کوثر آبفای قم برگزار شد، به ارایه گزارشی از اقدامها، فعالیتها و عملکرد این شرکت پرداخت و گفت: در حال حاضر صد درصد جمعیت شهری و حدود ۸۷ درصد جمعیت روستایی قم از آب سالم و بهداشتی بهرهمند هستند.
وی شاخص آب بدون درآمد را در قم ۱۸ درصد اعلام و بیان کرد: این میزان ۹ درصد پایینتر از شاخص کشوری است و همچنان تلاش داریم که با اقدامات فنی و مهندسی این عدد را کاهش دهیم.
وی سرانه مصرف آب در شهر قم را ۱۶۹ لیتر در شبانهروز دانست و اظهار داشت: این میزان گرچه از آمار کشوری پایینتر است، اما میزان سرانه مصرف آب در قم بالاتر از استانداردهای کشوری و جهانی است.
صادقپور با اشاره به اینکه درحال حاضر ۴۰ درصد شهر قم زیر پوشش شبکه فاضلاب قرار دارد، یادآور شد: چهار تصفیهخانه فاضلاب در شهر و یک تصفیهخانه در روستاهای قم در مدار بهرهبرداری قرار دارد.
بهره برداری از پل زیرگذر راهجرد - سلفچگان
رئیس اداره نگهداری ابنیه راههای ادارهکل راهداری و حملونقل جادهای قم گفت: طرح احداث پل باکسی زیرگذر راهجرد - سلفچگان، به طول ۱۲ و ارتفاع ۵.۴ متر و با اعتباری بالغ بر ۲۰ میلیارد ریال به بهرهبرداری رسید.
جعفر اویسی هفته گذشته در گفت و گویی افزود: در راستای ارتقای سطح خدمات و تامین ایمنی حداکثری در یکی از مهمترین کریدورهای جادهای کشور، طرح احداث پل زیرگذر راهجرد، اجرا شد و مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
رئیس اداره ابنیه راههای قم اظهار داشت: ترافیک چشمگیر بزرگراه راهجرد - سلفچگان، از سویی و نزدیکی روستای پرجمعیت راهجرد با این محور از سویی دیگر، موجب اجرای طرحهایی در قالب طرحهای امانی – پیمانی را در این قطعه از بزرگراه فراهم آورده است.
اویسی طرح استقرار نیوجرسیهای مفصلی به موازات روستا و جاده را در زمره این طرحها دانست و افزود: پس از مطالعههای صورت گرفته و پیگیریهای مستمر، طرح احداث یک دستگاه پل زیرگذر در مجاورت روستای راهجرد از سال ۹۹ در دستورکار قرار گرفت.
نظر شما